Sarastus järjestää Suomalaisuuden liiton peruman fasistikeikan Pub Petessä

Kirjoitimme keskiviikkona, että HOK-Elanto kielsi fasistikeikan järjestämisen itsenäisyyspäivänä ketjun omistamassa ravintolassa Helsingissä. Päätös oli perusteltu, sillä Pyhä Kuolema nimeä käyttävä Mikko Ilmari “Riimu” Pöyhönen soittaa fasistista politiikkaa kannattavissa bändeissä.

pyha-kuolema-itsariTuntia myöhemmin:

suomalaisuuden-liitto-612

Kuten yllä olevista kuvista näkee, Suomalaisuuden liitto harkitsi vielä HOK-Elannon peruttua tapahtuman keikan järjestämistä muualla. Pienellä tutkimisella Suomalaisuuden liitolle olisi selvinnyt, että Pöyhönen soitti vain muutamaa kuukautta aiemmin uusnatsien järjestämällä tukikonsertilla Jimi Karttusen tappaneelle Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktivisti Jesse Torniaiselle.

pyha-kuolema-fanit-612
“Epäpoliittinen” neofolk fani kertoo tunteistaan Pyhä Kuoleman keikan perumisilmoituksen jälkeen Suomalaisuuden liitton Facebook-sivun kommenteissa.

Keikan peruunnuttua kaikki tiedot tapahtumasta ja siitä annetut kommentit poistettiin vähin äänin Suomalaisuuden liiton ja Pyhä Kuoleman Facebook-sivuilta.

Suomalaisuuden liiton luovuttua keikan järjestämisestä naisvihamielisistä törkyviesteistä tunnettu Timo Hännikäinen raivostui äärioikeistoa ja rasisteja vastaan lietsotusta “kulttuurisodasta” niin paljon, että päätti alkaa järjestää jo peruttua fasistikeikkaa toimittamansa Sarastus-verkkolehden nimellä. Tämä vahvistaa sen, että Pöyhösellä on selkeät yhteydet ja vahva tuki Suomen äärioikeiston kentällä.

Konsertin järjestäminen on uusi pelinavaus Sarastukselta, joka on aiemmin lähinnä keskittynyt julkaisemaan uusfasismista, traditionalismista, alt rightista ja vastaavista aiheista kertovia ylipitkiä kouluesseitä. Tätä ennen Sarastus on järjestänyt yhdessä Suomen sisun kanssa tragikoomisen natsiposeerauksen Eugen Schaumanin haudalla Porvoossa sekä toiminut tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävän 612-soihtukulkueen taustalla Helsingissä. Sarastuksen ainoissa tapahtumissa Porvoossa ja Helsingissä on ollut läsnä järjestäjien kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä Jimi Karttusen taposta vastuussa olevan  Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktiivijäseniä.

poyhonen-sarastus
Pyhä Kuoleman kuolleista nousseen itsenäisyyspäivän keikan mainos Sarastuksen sivulla.

Saamiemme vihjeiden mukaan Sarastus aikoo järjestää Suomalaisuuden liiton peruman keikan Helsingin Hietaniemessä sijaitsevassa Pub Petessä tai sen yhteydessä toimivassa Darksidessa. Onko Pub Peten ja Darksiden omistaja tietoinen keikan todellisesta luonteesta ja siitä, että HOK-Elanto kielsi keikan järjestämisen tiloissaan arvojensa vastaisena? Näin HOK-Elanto perusteli keikan peruuttamista:

“HOK-Elanto haluaa tunnetusti esiintyä suvaitsevaisuuden ja eri kansanryhmien yhteisymmärryksen puolesta. Olemme todenneet, että yhtye Pyhä Kuolema ei vastaa näitä arvoja ja siksi itsenäisyyspäivän keikka on peruttu.”

Kehotamme kaikkia ottamaan yhteyttä Pub Peten omistajiin ja tekemään selväksi, ettei natsikeikkojen järjestäminen ole sananvapautta vaikka asiaa kuinka kääntelisi. Heitä voi esimerkiksi valistaa HOK-Elannon päätöksestä perua sama keikka arvojensa vastaisena.

Pub Peten yhteystiedot:

Hietaniemenkatu 7

00100 Helsinki

09 – 499 804

info@petenightclub.fi

https://www.facebook.com/Nightclubpete

petenightclub.fi

Katso myös:

HOK-Elanto perui itsenäisyyspäivän fasistikeikan Helsingissä – artistilla yhteyksiä äärioikeistoon

Itsenäisyyspäivä muuttumassa äärioikeiston temmellyskentäksi – 612-soihtumarssi yhdistää järjestöjä

Mielenosoitus: Helsinki ilman natseja 6.12.

1 Trackback / Pingback

  1. Varisverkosto: Itsenäisyyspäivän uusi fasistinen perinne: 612-mielenosoitus 2014-2016 – Helsinki ilman natseja

Comments are closed.