Vapun menovinkkejä 2024

Huomenna on työväenliikkeen vappu, ja perinteisesti järjestetään paljon tapahtumia. Varisverkosto listaa joitakin menovinkkejä Helsingissä ja Tampereella. Hyvää vappua, toverit!

Helsinki: Vappumarssin yleislakkoblokki

Tervetuloa vappumarssin yleislakkoblokkiin!

Vappu on työväen juhla. Hallituksen uhatessa työläisiä ennennäkemättömillä heikennyksillä työehtoihin, tukiin ja lakko-oikeuteen, alkavat juhlinnan syyt työläisiltä loppua. Tarvitsemme entistä päättäväisempiä toimia hallitusta vastaan. Tarvitsemme kestoltaan rajoittamattoman yleislakon, sillä hallituksen kaavailemien toimien ei voi antaa toteutua! Mikäli nyt kaavaillut toimet toteutuvat, lisää on väistämättä tulossa – poliittisten lakkojen rajoittamisen tarkoitus on estää vastarinta hallituksen tuleville toimille.

Liitot ovat yrittäneet kääntää hallituksen päätä laajamittaisilla lakoilla, mutta ne eivät ole saaneet hallitusta edes harkitsemaan linjansa muuttamista. Hallitus pitää yhteiskuntarauhaa täysin pilkkanaan, eikä ole toistaiseksi ollut valmis joustamaan vähääkään tavoitteistaan. Hallitus hyppii liike-elämän pillin mukaan, eivätkä lakot ole vielä tuntuneet yritysten taseissa. Nyt on aika näyttää mihin työväenluokka pystyy.

On aika osoittaa, että periksiantamattomuus ei ole hallituksen yksinoikeus. Ja että olemme valmiita jatkamaan työtaistelutoimia niin kauan kuin vaaditaan työntekijävastaisen hallituksen kaatamiseksi. Yleislakko, nyt on pakko!

Tule kanssamme vaatimaan rajoittamatonta yleislakkoa vappumarssin yleislakkoblokkiin! Kokoonnumme työväen vappumarssilla 1.5., Hakaniemen torilla, Hakaniemen torikadun ja Hakaniemenrannan risteyksen kohdalla klo 11:00. Vappumarssin yleislakkoblokin järjestävät A-ryhmä, Stadin ammattiopiston Meritalon kampuksen valtaajat, Moktasissit, Mäyräkopla ja NCDK Finland.

Tampere: Vappupiknik ja Kansainvälinen työväenpäivä Vastavirralla

Vappujen Vappu: “Kevät ja vappu lähestyy ja luonto lähtee liikkumaan – samalla musta blokki lähtee. Tavataan vappumarssilla (Keskustorilla klo.11) ja lähdetään sen jälkeen pitämään piknikkiä Näsinpuistoon klo.13. Mikäli sijainnissa tapahtuu muutoksia, löydät ajankohtaisen tiedon kuvauksesta. Ei ole suunniteltuja kioskeja, siis pidetään nyyttikestejä – tuokaa ruokaa jaettavaksi tovereiden kanssa.

Ei ole vaatimuksia kuinka paljon tuotte, tuokaa vain se, mitä huvittaa ja mitä pystytte tuomaan. Vaikka muutama vanha jätskipurkillinen pullaa tai suolaisia herkkuja rittää. Aterimet jne varmasti olisi hyödyksi. Pakkausseloste on kannustettu (eli laitetaan laatikoihin merkinnät gluteenista, lihasta, ja muista yleisistä allergiaan- ja eettisiin rajoitteisiin koskevista jutuista) mutta ei ole pakollinen. Noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.
Tervetuloa paikalle, ja muista myös kutsua toverisi!”

“KANSAINVÄLINEN TYÖVÄENPÄIVÄ – Tribuutti Chicagon martyyreille ja Suomen ammattiliittolle” Vastavirralla, Pispalan valtatie 39..

YLÄKERTA
18.00 Ilmari Lyymä
18.20 NEC projektor
18.40 J Mikael
19.20 Dan Harms
20.15 Kuja-Inka
21.00 Hot Heros VASTAVIRTA
18.30 Mysteeri
19.10 Madame ja Siniset Veljet
19.50 The Oates
20.30 Flags of Unity
21.00 Kiljumekanismi
21.40 Minkki
22.30 Pupurutsa
23.45 Punch & Pravda

Vapaa pääsy