Helsinki: Tuki-ilta Palestiinalle 12.4.2024

/// EVENT ///

TUKI-ILTA PALESTIINALLE ūüćČūüćČūüćČ

Viimeiset puoli vuotta olemme päivittäin seuranneet, kuinka Israelin valtio tappaa. Yli 75 vuoden väkivaltainen miehitys on kulminoitunut Gazassa kansanmurhaan, jossa 33 000 palestiinalaista on tapettu, lukemattomia haavoitettu ja näännytetty, samalla kun puolet rakennuksista on vaurioitunut tai tuhottu. Samalla väkivalta on lisääntynyt rajusti Länsirannalla. Suomen valtio antaa käytännössä tukensa Israelin toiminnalle kieltäytymällä minkäänlaisista pakotteista ja käymällä kanssaan kauppaa.

Israelin toimista ja palestiinalaisten hävityksestä järkyttyneet ovat Suomessakin alkaneet kerääntymään solidaarisuusliikkeeksi. Haluamme olla osaltamme tukemassa tämän liikkeen muodostumista. Kansanmurha on pysäytettävä. Samalla on tarjottava apua tässä ja nyt. Siksi tämän tukikonsertin tuotot menevät lyhentämättömänä Medical Aid for Palestinians -järjestölle, joka järjestää hätäapua ja tukee paikallista terveydenhuoltoa Gazassa ja Länsirannalla.

Tuki-illassa esiintyvät kansanmusiikkia sekä elektronista ilmaisua sekoitteleva laulaja-lauluntekijä Vilma Jää, suomenkielisellä psykedeliapopillaan hurmannut Pambikallio (duo), feministinen räp-yhtye Pimeä Hedelmä, pitkän linjan musiikitekijä ja Minna Recordsin vetäjä Hulda Huima (soolo) sekä hurmoksellisista keikoistaan tunnettu surfrock-yhtye Mary Ann Hawkins. Levymusiikista vastaa DJ Skenikswee.

Normaalihintaiset liput 12‚ā¨, tukihinta 25‚ā¨ / maksa mit√§ haluat. Lippuja myyd√§√§n ainoastaan ovelta. Ovet Lepakkomiehen alakertaan aukeavat kello 20:00. Tapahtumassa on my√∂s myyntip√∂yt√§, josta voi hankkia paikallisten taiteilijoiden ja artistien tuotteita. Tuotto ohjataan h√§t√§apuun Palestiinaan.

Tapahtumassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja paikalla tulee olemaan häirintäyhteyshenkilöitä. Lepakkomies on tilana esteetön, mutta pääsy alakertaan esteettömästi vaatii kulkua parkkihallin kautta yhteyshenkilön saattamana. Käynti halliin tapahtuu Lepakkomiehen oven vierestä.

Tapahtuman järjestävät Varisverkosto ja Aurora Helsinki.