Varjokirjamessut 2023

Perinteiseen tapaan Helsingin Varjokirjamessut saapuvat Pasilaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtuma järjestetään 27.-29.10. Rauhanasemalla sekä Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa! Ohjelmassa on paneelikeskusteluja, haastatteluja, työpajoja ja paljon muuta!

Järjestäjät kuvailevat tapahtumaa seuraavasti:

Antiautoritäärisin aikomuksin Varjokirjamessut ottaa jälleen Pasilan haltuunsa lokakuun lopulla! Perinteeksi muodostunut tapahtuma tuo pinnalle tärkeät aiheet, jotka uhkaavat jäädä yleisessä keskustelussa huomiotta.

Olennaisimmat teemat tänäkin vuonna ovat muun muassa antifasismi, antimilitarismi, anarkismi, ilmasto- ja ympäristökysymykset, eläinten oikeudet, tee-se-itse-kulttuuri sekä feminismi- ja queer-aiheet. Tarjolla on keskusteluja, työpajoja, esiintymisiä ja kirjallisuutta jokaisen radikaalihenkisen tarpeisiin.

Jo kolmatta vuotta Varjokirjamessut järjestetään kahdessa osoitteessa: tunnelmallisella Rauhanasemalla (Veturitori 3) ja viihtyisässä Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa (Opastinsilta 6).
Ota Varjokirjamessujen somet seurantaan, jotta pysyt ajan tasalla ohjelman ajoista ja paikoista!

Koko kuvauksen, ohjelman ja tarkemmat aikataulut löydät Varjokirjamessujen nettisivuilta.

Nähdään Pasilassa!