Antifasistinen kesäkuu

Kesä alkaa vallankumouksellisissa merkeissä, kun antifasistit osoittavat mieltä sekä Ranskassa että Saksassa. Mielenosoituksiin saapuu tovereita ympäri Eurooppaa.

Vapaus Linalle – antifasismi on itsepuolustusta!

Saksalainen antifastisti Lina E. on ollut tutkintavankeudessa vuodesta 2020. Häntä syytetään ekstremistisen järjestön perustamisesta sekä omaisuus- ja henkilövahinkojen aiheuttamisesta. Hänen oikeudenkäyntiään on siirretty useita kertoja, mutta tuomio luettiin syytetyille toukokuun viimeisenä päivänä. Lina tuomittiin 5 vuoden ja 3 kuukauden vankeuteen, muille tuomiot vaihtelevat 2-3,5 vuoteen vankeutta. Kaikki tuomiot annettiin “jäsenyydestä rikollisessa järjestössä”.

Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina 3.6. Saksan Leipzigissä järjestetään tukimielenosoitukset Linalle. Oikeudenkäyntiä on pidetty tärkeänä ennakkotapauksena, sillä koska Lina ja muut syytetyt saivat kovat syytteet “jäsenyydestä rikollisessa järjestössä” voimme olettaa että oikeusjärjestelmä tulee antaamaan todennäköisemmin syytteitä myös muille antifasisteille tulevaisuudessa. 

Varis Helsinki kuuluu pohjoismaiseen antiautoritääriseen Arna-verkostoon. Arnassa on parhaillaan käynnissä “The state is the real terrorist – Free All Political Prisoners” – kampanja, jossa kerätään rahaa poliittisten vankien tukemiseksi. Lahjoita kampanjaan täällä.

Lisäksi Arna-ryhmä Revolutionaere Antifascister järjestävät bussikuljetuksen Kööpenhaminasta Leipzigin “Tag X”-mielenosoitukseen 2.-4.6. Lisätietoa ryhmän instagram-tilillä.

Clement Méric – Emme unohda, emme anna anteeksi!

Kymmenen vuotta sitten, 5.6.2013, kaksi natsiskiniä tappoivat 18-vuotiaan antifasistin Clément Méricin. Syylliset olivat osa Troisième voie (Kolmas tie) -nimistä uusnatsiryhmää. Natsiskinit Esteban Morillo ja Samuel Dufour saivat kahdeksan ja viiden vuoden vankeustuomiot. Uusnatsien tuomioiden yhteydessä Méricin äiti Agnes sanoi: “Vankeustuomio ei ole ikinä voitto. Meidän täytyy jatkaa taistelua äärioikeiston kasvualustoja vastaan”.

Pariisissa järjestetään kansainvälinen antifasistinen viikko 1.-6.6.2023. Tapahtumiin kuuluu mielenosoituksia, seminaari, juhlat sekä tribuutti Clément Méricille. Antifasistisella viikolla julkaistaan myös “Clément Méric, Une Vie, Dos Luttes” (Clément Méric – Elämä, Kamppailut) -kirja. Antifasistisen viikon järjestää AFA Paris-Banlieue.

Kannustamme kaikkia kynnelle kykeneviä tovereita liittymään mukaan antifasistiseen kesäkuuhun. Solidaarisuutta Ranskaan ja Saksaan – olemme kaikki antifasisteja!

Lue myös: