Helsinki: Take Concrete Action info- ja ilmastokamppailupicnic 21.6.2022

Tule mukaan massa-aktioon Cementaa vastaan Ruotsin Gotlantiin 25-27.8!

Tervetuloa kuulemaan yhteismatkasta Take Concrete Actioniin Kalliolan Setlementtitalolle tiistaina 21.6. klo 18-19. Luvassa on tietoa loppukesän tärkeimmästä ilmasto-aktiosta Pohjoismaissa sekä osallistumisesta Suomesta järjestettävälle yhteismatkalle. Tervetuloa myös jatkamaan infon jälkeen keskusteluja yhteismatkasta ja ilmastokamppailuista picnicille Setlementtitalon läheiseen puistoon!

Elokuun lopulla monesta maasta tulevat ympäristöaktivistit matkustavat Ruotsiin Gotlannin saarelle sulkemaan Cementan. Cementa on ruotsalainen betonia tuottava yritys, jonka toiminta vastaa noin 3-4% kaikista Ruotsin kasvihuonekaasupäästöistä. Suurin osa päästöistä tulee valmistuksessa poltetusta hiilestä – jota vielä hiljattain tuotiin Venäjältä. Maailmanlaajuisesti betonintuotannolla on valtava hiilijalanjälki, ja se tuottaakin 8% globaaleista päästöistä, eli enemmän kuin koko maailmanlaajuinen lentoliikenne! Lisäksi kalkkikivikaivos saastuttaa Gotlannin ainutlaatuista ympäristöä ja vesistöjä, ja aiheuttaa haittaa paikalliselle maataloudelle.

Nyt Cementa on aikeissa laajentaa toimintojaan, mikä vaatisi perustuslain muutosta Ruotsissa. Jos Cementan suunnitelmat menevät läpi, tulee yritysten ilmastoa ja ympäristöä tuhoava toiminta olemaan tulevaisuudessa entistä helpompaa.Cementan tapauksessa kyse ei ole siis vain ilmastosta, vaan myös paikallisten ihmisten juomavedestä ja maataloudesta. Poliitikot ovat todistaneet olevansa kykenemättömiä turvaamaan ympäristöämme ja hyvän elämän edellytyksiä – päinvastoin, kansanedustajat Ruotsissa ovat tukeneet Cementaa. Yritysten etu ajaa aina ihmisten edelle, ja siksi olemmekin päättäneet ottaa tulevaisuutemme omiin käsiimme. Yhdessä suljemme Cementan!

Varisverkosto, A-ryhmä ja Emilia ovat järjestämässä yhteismatkaa Suomesta Gotlantiin elokuun lopulla 23-28.8.2022. Paikan päällä leiriydytään, tavataan muita ympäristöaktivisteja, kouluttaudutaan ja toimitaan yhdessä Cementaa vastaan. Kesän aikana tulemme järjestämään lisää infotilaisuuksia, joissa pääsee kuulemaan tapahtumasta ja yhteislähdöstä. Tapahtuma järjestetään Kalliolan Auditoriossa. Tilaan on esteetön pääsy, ja se sijaitsee Setlementtitalon aulakerroksessa. Pysy kuulolla! Suljetaan Cementa!

Ota haltuun massa-aktion sometilit:
Instagram ja Facebook: @takeconcreteaction

Take Concrete Action kotisivu

Suomen yhteislähdön info-kanavalle Telegramissa.

Infotilaisuuden eventti