Kurdien demokraattinen yhteisökeskus: “Vaadimme, että Suomen hallitus ei ryhdy lehmänkauppoihin Turkin kanssa”

Kurdiliikkeen mielenosoitus Helsingin Kampissa.

Suomessa on viime viikkoina käyty keskustelua Suomen ja Ruotsin aikeista liittyä sotilasliitto Natoon sekä erityisesti Nato-maa Turkin yrityksistä painostaa hallituksia osallistumaan kurdien sortoon Kurdistanissa. Antifasistit ovat tukeneet aktiivisesti Kurdistanin vapautusliikkeestä Suomessa vuodesta 2014, jolloin Pohjois-Syyriassa sijaitseva Rojava nousi kansainväliseen tietoisuuteen jouduttuaan ISIS:in hyökkäyksen kohteeksi (lisää Rojavaa ja laajemmin kurdiliikettä koskevia kirjoituksia Varisverkoston sivuilta löydät hakusanoilla Rojava ja Kurdistan).

Turkki pyrkii hyötymään Suomen ja Ruotsin pyrkimyksistä liittyä Natoon ja pyrkii jälleen painostamaan muita valtioita tukemaan autoritaarista politiikkaansa. Kurdit Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ovat huolissaan muun muassa heidän pakkopalauttamisestaan Turkkiin sekä Turkin uhkauksista hyökätä jälleen Rojavaan. Riippumatta Nato-kannasta on selvää, että kenenkään ei pidä hyväksyä Turkin kaltaisten autoritaaristen valtioiden poliittista painostusta ja nyt on entistäkin tärkeämpää osoittaa tukea kurdeille Suomessa ja Ruotsissa, Turkissa ja kaikkialla maailmassa. Yksi kurdiliikkeen pitkäaikaisista vaatimuksista on, että vuosikymmeniä kurdien vapauden puolesta kamppailut Kurdistanin työväenpuolue (PKK) poistetaan EU:n terroristilistalta, jonne PKK joutui Turkin lobbauksen seurauksena. Allekirjoita PKK:n terorristilistalta poistamista vaativan adressin osoitteessa Justiceforkurds.info ja levitä siitä tietoa eteenpäin.

Julkaisemme Kurdien demokraattisen yhteisökeskuksen (NCDK) 20.5.2022 julkaiseman tiedotteen aiheesta kuva ja sen teksti aukeaa isommaksi painamalla tiedotetta):