Varisverkosto toivottaa hyvää Vappua!

Varisverkosto osoittaa solidaarisuutta antifasisteille ja antiautoritaareille, jotka kamppailevat Venäjän valtiota vastaan! 
Haluamme lähettää lämpimiä terveisiä niille, jotka järjestäytyvät ja kamppailevat Ukrainassa ja muualla maailmassa. Kamppailumme on yhteinen! 
Ukrainassa on useita eri antifasistisia järjestöjä ja muita tahoja, jotka toimivat aktiivisesti Putinin sotaa vastaan. Näistä the Resistance Committee on saanut paljon huomiota, kuten on myös Operation Solidarity, jolle on kerätty rahaa myös Suomessa. Tuoreessa dokumentissa “Ukraine War video dispatch: North-Eastern European anarchists respond to the Russian narrative” kuullaan anarkisteja Ukrainassa. Operation Solidaritylle on osoitettu tukea ympäri maailmaa, mikä on nostattanut meidänkin solidaarisuushenkeä täällä Suomen alueella. Kansainvälisessä fasismia vastaan ja kaikkien vapauden puolesta toimivassa liikkeessä on tärkeää tukea vapaudellisia tahoja muualla, samaan aikaan kun vastustetaan fasisteja Suomessa. 

Italiassa esimerkiksi uusi Vapaaehtoiset Prikaatit Hätätilanteessa-kansalaisjärjestö on työskennellyt viimeiset kaksi vuotta pandemian aikana auttaakseen hädänalaisia ihmisiä työväenluokan ja sorrettujen välisen solidaarisuushankkeen puitteissa. Sodan alussa he mobilisoituivat tuomaan apua Ukrainaan ja pakolaisia Italiaan. Myös Ukrainassa toverit ovat halunneet kiinnittää huomiota Turkin parhaillaan meneillään olevalle hyökkäykselle Bashuriin ja Rojavaan

Suosittelemiamme vappupäivän tapahtumia ympäri Suomea:

Varisverkosto kannustaa kaikkia vapaudellisia tahoja osoittamaan solidaarisuutta tovereille, jotka kamppailevat eri tavoin Putinia vastaan, samalla kun teemme antifasistista ja feminististä työtä täällä kotona. Hyvää vappua kaikille!

Lukemista suomeksi: Ukraina: antifasistista toimintaa keskellä sotaa, osa 1
Taustaa englanniksi: War and Anarchists: Anti-Authoritarian Perspectives in Ukraine