Tule Tampereelle juhlimaan vappua ja vastustamaan natsimarssia vappupäivänä 2022!

Varisverkosto kehottaa kaikkia osoittamaan mieltä, häiritsemään ja muilla keinoin vastustamaan Tampereella vappupäivänä järjestettävää fasistisen Sinimustan liikkeen -mielenosoitusta.

Tampereella järjestetään vappuna perinteinen työväen vappumarssi, joka kokoontuu klo 11:00 Sorin aukiolla ja marssii sieltä kulkueena Keskustorille. Marssin jälkeen Näsinpuistossa alkaa klo 12:00 tapahtuma nimeltä Vappujen vappu – antifasistinen iloinen karkelo!, jonka järjestäjät kirjoittavat tapahtumastaan:

Tule viettämään kanssamme iloista vappua Näsinpuistoon ruoka- ja juomatarjoilujen, live-musiikin ja muiden perheystävällisten viihdykkeiden sekä asiaankuuluvien vappupuheiden äärelle. Luvassa punaista, mustaa ja vihreää.

Vapun aatteiden hengessä ilmaisemme solidaarisuutemme käynnissä oleville työtaisteluille, sodan uhreille sekä kaikille sorretuille, ja vastustamme oikeistolaista politiikkaa, joka tarkoittaa talouskuria ja lakonmurtamista sekä nationalismin ja fasismin kasvua. Nämä puolestaan johtavat sorron, sotien ja ympäristökatastrofin eskaloitumiseen. […]

Ps. Saimme tietää, että joukko ulkopaikkakuntalaisia fasisteja aikoo kokoontua Tampereelle ajamaan valkoista ylivaltaa tapahtumalla, joka kulkee nimellä ”Valkoinen vappu”. Vappujen vappu – Antifasistinen iloinen karkelo onkin erittäin hyvä paikka kokoontua myös vastustamaan fasistien provokaatiota.
Tapio Rantanen on yksi Sinimustan liikkeen aktiiveista, jonka on määrä puhua vappuna Tampereella natsien mielenosoituksessa. Rantanen kantamassa keskimmäistä hakaristilippua PVL:n mielenosoituksessa 6.12.2018.

Tampereelle on ilmoittanut saapuvansa joukko Sinimustan liikkeen (SML) fasisteja myrkyttämään vapun juhlintaa “valkoisella vapulla”. Kehotamme kaikkia rasismin ja äärioikeiston vastustajia osoittamaan mieltään SML:n natsimarssia vastaan. Fasistit ovat ilmoittaneet kokoontuvansa klo 13 Laukontorilla ja marssivansa sieltä Tampereen keskustassa. Natsimarssi on epätoivoinen ja huomiohakuinen provokaatio perinteikkäänä vasemmistolaisen kamppailun juhlapäivänä ja tulee epäilemättä jäämään pieneksi. SML:n puhujana toimii muun muassa kielletyn Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) aktiivi, joka pidätettiin kansallissosialistien marssilla itsenäisyyspäivänä 2018 hakaristilipun kantamisesta. Voit lukea lisää Sinimustasta liikkeestä tästä artikkelista.

Turusta maalattiin terveiset Sinimustalle liikkeelle. Kuva: Turku ilman natseja

Dimitri Ollikainen kertoo Youtube-kanavallaan Tampereen vapusta 2022.

Katso myös: