Tampere: Vappujen vappu – antifasistinen iloinen karkelo! 1.5.2022

Facebook event

Tamperen Vappujen vappu-työryhmä:

“Antifasistinen iloinen karkelo!

Kutsumme kaikki juhlimaan yhdenvertaista ja railakkaan vallatonta Vappujen vappua Näsinpuistoon sunnuntaina 1.5.2022 klo 12:00–15:00 (juuri sopivasti vappumarssin jälkeen)!

Tule viettämään kanssamme iloista vappua Näsinpuistoon ruoka- ja juomatarjoilujen, live-musiikin ja muiden perheystävällisten viihdykkeiden sekä asiaankuuluvien vappupuheiden äärelle. Luvassa punaista, mustaa ja vihreää. Vapun aatteiden hengessä ilmaisemme solidaarisuutemme käynnissä oleville työtaisteluille, sodan uhreille sekä kaikille sorretuille, ja vastustamme oikeistolaista politiikkaa, joka tarkoittaa talouskuria ja lakonmurtamista sekä nationalismin ja fasismin kasvua. Nämä puolestaan johtavat sorron, sotien ja ympäristökatastrofin eskaloitumiseen.Taistelua leivästä käydään tänään eritoten hoitoalalla. Hoitotyön ala-arvoisia työolosuhteita on kritisoitu jo kauan ennen koronapandemiaa, eikä alalla ole vieläkään nähty konkreettisia parannuksia siitä huolimatta, että olemme saaneet kuulla kentältä uutisia uupuneista työntekijöistä ja riittämättömistä resursseista. Hoitajien palkan ja työolojen on vastattava heille asetettua vastuuta ja työn yhteiskunnallista merkitystä, eikä lakonmurtamispolitiikkaa voida hyväksyä.

Meidän tulee aina asettua riistettyjen ja sorrettujen – kuten palkansaajien – puolelle, oli vastassa sitten työnantaja tai valtio. Tämän tulisi olla itsestäänselvyys maassa, joka on lakkoilemalla rakennettu. Elinkustannuksia nostaneen Venäjän hyökkäyssodan lisäksi monia talouksia tulevat kurittamaan jo välittömässä lähitulevaisuudessa ympäristökatastrofin seuraukset. Kuten tiedämme, tällaiset kriisit paitsi voimistavat eriarvoisuutta, ovat myös otollinen kasvualusta inhalle nationalismille ja fasismille. Ihmisoikeuksien toteutumisen ja hyvän elämän edellytykset voi turvata vain rohkea, päättäväinen toiminta, jossa uskallamme kyseenalaistaa vallitsevat valtarakenteet ja jatkuvan talouskasvun tavoittelun. Maailma voi olla muutakin, jos yhdessä niin päätämme. Tule siis yksin tai ystävinesi osallistumaan!

Tapahtumaa elävöittää musiikillaan mystistä folkpunkia soittava Slack Bird (soolo) sekä menevä riot folk-yhtye Lifelong Hangover.

LIFELONG HANGOVER (HKI) riot folk

SLACK BIRD (soolo) (JKL) folkpunk

[[Ps. Saimme tietää, että joukko ulkopaikkakuntalaisia fasisteja aikoo kokoontua Tampereelle ajamaan valkoista ylivaltaa tapahtumalla, joka kulkee nimellä ”Valkoinen vappu”. Vappujen vappu – Antifasistinen iloinen karkelo onkin erittäin hyvä paikka kokoontua myös vastustamaan fasistien provokaatiota.]]”