Turku: Naistenpäivän mielenilmaus TAKE BACK THE NIGHT 8.3.2022

/// Facebook event ///

Teatterisilta, Turku. 8.3.2022, kl.19


I can’t believe I still have to protest this sh*t!

8.3. kansainvälisenä naistenpäivänä tulemme yhteen ja näytämme yhteisen voimamme seksuaalista väkivaltaa vastaan. Mielenilmaus kokoontuu Teatterisillalle klo 19, luvassa on puheita ja musiikkia. Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Naiset eivät voi edelleenkään elää turvassa tällä alueella, jota kutsutaan Suomeksi. Miksi väkivallan uhka on yhä olemassa, vaikka Suomen valtio on julistautunut tasa-arvon mallimaaksi maailmalla? Tasa-arvopuhe varmaan myy hyvin. Lukuisat naiset, jotka edustavat eri kansallisuuksia ja rotuja, kokevat silti olonsa uhatuksi Suomessa, riippumatta yhteiskuntaluokasta ja tulotasosta. Jotkut ovat kuitenkin heikommassa asemassa kuin toiset.

Patriarkaatti vaatii että naisia, naisoletettuja ja feminiinisyyttä alistetaan. Patriarkaatti vaatii että ne, jotka se on nimennyt miehiksi, eivät saa puhua tunteista. Valkoinen heteropatriarkaatti systeeminä vaatii, että olemme tietynlaisia, ja että on vain kaksi sukupuolta. Patriarkaatti uhkaa väkivallalla, jos et sopeudu.

Missä on koulutus alakoulussa tai yläkoulussa, jossa kerrotaan eri sukupuolista ja eri seksuaalisuuksista, kolonialismista ja rasismista? Missä opimme taitoja, kuten tunteista puhuminen ja itsepuolustus? Missä opimme, miten pitää huolta jokaisesta, ja sen, että kilpailu ei edistä yhteistä hyvää? Missä ovat aikuisten miesten koulut ja kurssit, missä he oppisivat käsittelemään tunteitaan siten, etteivät ne kasaannu ja purkaudu väkivaltana läheisiä kohtaan?

Musta feministi bell hooks kirjoittaa, että feminismi on kaikille. Väkivaltaista systeemiä vastaan tarvitaan rakkautta ja vapautta olla keitä me olemme ilman ulkoisia paineita ja ennen kaikkea ilman väkivaltaa.

8.3 näytämme, että meitä on paljon. Olemme vihaisia ja surullisia, mutta myös iloisia ollessamme samassa kamppailussa yhdessä. Tervetuloa mukaan taistelemaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta!”

/ Turku Ilman Natseja, Rojavaryhmä Turku, Varisverkosto