Miksi Suomen kamalin joulukalenteri on olemassa? Antifasistinen toiminta on solidaarisuutta

Marraskuun viimeisenä päivänä julkaisimme artikkelin, jossa perustelemme, miksi kauhukalenteri on tärkeä antifasistinen teko: “Meidän kalenteriamme tulisi lukea pyrkimyksenä tuoda natsitoimintaa päivänvaloon, jotta sitä olisi strategisesti helpompaa vastustaa. On tärkeää tietää, keitä yhteiskunnassamme toimivat natsit ovat, missä he piileskelevät, ja mistä heidän äärioikeistolainen toimintansa koostuu.”

Suomen kamalin joulukalenteri on nostanut esiin henkilöitä, jotka kannattavat ihmisten erottelua geeniperimän perusteella, kantavat hakaristilippuja ja häiriköivät vähemmistöjen edustajia. On tärkeää tuoda esiin yksittäisten fasistien teot, sillä meidän on kollektiivisesti todettava, että tälläistä toimintaa ei tule hyväksyä. On myös tärkeää tuoda esiin äärioikeistoliikkeet, jotta niiden muodostama uhka tulee huomatuksi. Ainoastaan silloin voimme yhdessä torjua nousevan fasismin, ennen kuin on liian myöhäistä.

Joulukuun alussa Partisaani käynnisti “Äärivasemmiston joulukalenterin”, jossa maalitetaan muun muassa ihmisoikeusaktivistejä, vähemmistöryhmien edustajia, sekä sosiaalisessa mediassa Varisverkostoa tukevia henkilöitä. Partisaanin kalenteriluukut puuttuvat ihmisten seksuaalisuuteen ja sukupuolen ilmaisuun, heidän ihonväriinsä ja ulkonäköönsä. Partisaanin kalenteri itsessään on fasistista toimintaa, jossa ihmisiä maalitetaan heidän henkilöominaisuuksiensa, ei heidän tekojensa perusteella.

Partisaani esittää kalenterinsa vastalauseena Varisverkoston kalenterille: “”Eri asia” ja ”parempaa paljastustoimintaa” olivat yleisiä argumentteja, kun omaa lääkettään maistaneet kommunistit yrittivät perustella, miksi heidän joulukalenterinsa on oikeutettu mutta meidän ei.” Partisaani ehdotti 10.12. lopettavansa kalenterinsa, jos Suomen kamalin joulukalenteri loppuu. Kaksi kalenteria eivät kuitenkaan ole verrattavissa toisiinsa, yhtä lailla kuin antifasistinen ja fasistinen toiminta eivät ole keskenään riiteleviä mielipiteitä.

Partisaanin kalenteri on vain yksi tapa syrjiä ja hyväksikäyttää, sillä fasismi uhkaa sorrettuja ryhmiä olemassaolollaan. Antifasismi on välttämätöntä, jotta sorron ilmentymiin voidaan vaikuttaa, ja solidaarisuus sorrettuja kohtaan on antifasistisen toiminnan ytimessä.

Antifasistista talvea kaikille!