Helsinki: Loppu Turkin rasismille!-mielenosoitus 29.8.2021

NCDK (Kurdien demokraattinen yhteisökeskus) Helsinki:

Kutsumme mielenosoitukseen kurdeihin kohdistuvaa rasismia vastaan toverimme, ystävämme, demokratian puolustajat ja antifasistiset toimijat. Kokoonnumme sunnuntaina 29.8.2021 kello 14 Narinkkatorilla Helsingin Kampissa.

Viime aikoina rasistiset hyökkäykset kurdeja ja muita vähemmistöjä kohtaan ovat lisääntyneet Turkissa rajusti. Kammottavin esimerkki on heinäkuulta Etelä-Turkin Konyasta, jossa seitsenhenkinen Dedeoğulların perhe surmattiin omalla pihallaan.

Rasismi ei silti Turkissa ole uusi asia. Rasismi on myös Turkin valtion rakenteissa. Kurdiväestöä on yritetty vuosisatoja assimiloida turkkilaisiksi, ja se on synnyttänyt kurdeissa pitkäjänteistä vastarintaa. Tämä vastarinta jatkuu edelleen.

Kurdipuolueita on kautta aikojen häiritty ja kielletty. Niiden toimintaa on estetty, ja kurdimielisen puolueen jäseniä on tälläkin hetkellä vankilassa kärsimässä kohtuuttomia vankeustuomioita.

On jälleen aika nostaa esille julma ja tuomittava rasismi, jota kurdit kohtaavat päivittäin. Tule mukaan ja osoita tukesi vapaan elämän puolesta sekä syrjintää ja rasismia vastaan!

Facebookin tapahtuma