Turku: “Loppu Turkin hyökkäyksille!”-mielenosoitus 21.6.2021

Suomalainen rauhandelegaatio matkusti viime viikolla dokumentoimaan Turkin sotatoimia – maahantulo estettiin Irakin Kurdistanissa. Mielenosoitus vastustaa Turkin sotatoimia sekä rauhandelegaation pakkopalauttamista Suomeen.Useista Euroopan maista on lähtenyt delegaatioita dokumentoimaan Turkin sotatoimia Pohjois-Irakin kurdialueilla, sekä tapaamaan paikallisia oppositiopuolueita, järjestöjä, ihmisoikeusaktivisteja ja instituutioiden edustajia.

Turkki on systemaattisesti pommittanut alueen siviiliasutuksia ja sen epäillään käyttäneen hyökkäyksissään myös kemiallisia aseita. Rauhandelegaation oli tarkoitus tutustua alueen ihmisoikeustilanteeseen, Turkin sotatoimien vaikutuksiin sekä tavata paikallisia yhteiskunnallisia vaikuttajia yli puoluerajojen.Mielenosoitus vastustaa Turkin sotatoimia sekä rauhandelegaation pakkopalauttamista Suomeen.

Järjestäjä: Rojavan Ystävät Turku

Paikka: Kävelykatu (Yliopistonkatu), Turku

Milloin? Maanantaina 21.6.2021, kello 18.00 – 19.00

Facebookin eventti