Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Pirkanmaan aktiivi kuoli joulukuussa, liittyykö Riihimäen murha asiaan?

Toni Hakulinen (keskellä) laulaa RAC-bändi Genocide Wolvesissa.

Syyskuussa 2020 kielletty natsijärjestö Pohjoismainen Vastarintaliike (PVL) on ongelmissa ja järjestön toiminta on ollut jo kauan selvästi laskussa. Järjestöllä on kuitenkin myös monenlaisia ongelmia, jotka eivät ole nousseet julkisuuteen.

Saamiemme tietojen mukaan kielletyn PVL:n Pirkanmaan ryhmän ydinaktiiveihin kuuluva Toni Hakulinen on kuollut lauantaina 5. joulukuuta 2020. Tämä tapahtui vain päivä ennen itsenäisyyspäivää, jolloin PVL ja muut natsit peruivat kaikki viime vuosina järjestetyt äärioikeistotapahtumansa.

Hakulinen oli aktiivinen PVL:n lisäksi natsimusiikkialakulttuurissa, sillä hän toimi uusnatsien Blood & Honour -verkoston Tampereen ryhmässä sekä lauloi natsimusiikkia soittavassa RAC-bändi Genocide Wolvesissa. Hakulisen kuolinsyy ei ole tiedossa. PVL ja muut natsitoimijat ovat toistaiseksi vaienneet täysin aatetoverinsa kuolemasta.

Toni Hakulinen.
Toni Hakulinen lauloi natsibändi Genocide Wolvesissa. Kuva Blood & Honourin kerhotilalla Tampereen Ruskossa järjestetyltä natsikeikalta.

Erikoiseksi asian tekee se, että Hakulisen kuolinpäivänä 5. joulukuuta Riihimäellä tapahtui murha, josta epäilty alle 30-vuotias mies tunsi uhrin ja on poliisin mukaan “ollut mukana lakkautetun uusnatsijärjestön Pohjoismaisen vastarintaliikkeen näkyvässä toiminnassa”. Tämä herättää kysymyksen, liittyykö Hakulisen kuolema Riihimäen murhaan vai onko kyse kahdesta eri PVL:n entiseen tai nykyiseen jäseneen samana päivänä liittyneestä tapahtumasta?

Jos sinulla on tietoa Toni Hakulisen kohtalosta tai Riihimäen murhatutkinnasta ota yhteyttä varistoimitus[at]riseup.net.