Suomen kamalin joulukalenteri (kooste)

Varis-verkoston Suomen kamalinta joulukalenteria on julkaistu 1. joulukuuta 2020 lähtien Instagramissa ja Twitterissä (seuraa antifasistista toimintaa myös Facebookissa). Tähän artikkeliin on koostettu koko jouluaattona huipentuvan antifasistisen joulukalenterin sisältö.


1. Pyry-Lii Soinio

Pyry-Lii Soinio on Espoossa asuva natsitonttu, joka toimii kesäkuussa 2020 perustetun fasistijärjestö Uudenmaan Akselin puheenjohtajana. Suomen Sisun nuorisojärjestö Uudenmaan Akseli rakennettiin perussuomalaisten lakkautetun nuorisojärjestön raunioille.

Pyry-Lii johti Perussuomalaisten Nuorten Uudenmaan osastoa, jonka lakkauttamisen jälkeen hänen edustamansa “etnonationalistinuoret” ottivat haltuunsa Uudenmaan PS-nuorten sosiaalisen median tilit ja vaihtoivat niiden nimeksi Uudenmaan Akseli.

Hän on hyytävä natsitonttu, jota on pidettävä silmällä, koska hän poliittisella toiminnallaan pyrkii järjestäytyneesti edistämään etnonationalismia ja uusfasismia. Pyry-Lii on osoittanut kiinnostusta kyseisiin aiheisiin esimerkiksi osallistumalla äärioikeiston 612-soihtukulkueeseen ja poseeraamalla amerikkalaisten ja ukrainalaisten natsien kanssa Virossa äärioikeiston Etnofutur-konferenssissa.

2. Taru Rekorius

Taru Rekorius on Mikkelissä asuva natsitonttu ja Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktiivi. Vaikka Suomen oikeus on kieltänyt PVL:n, Taru-tonttu ei ole vielä lopettanut, vaan yhdessä muiden PVL:n natsitonttujen kanssa koettanut kovasti keksiä vaihtoehtoisia tapoja jatkaa kiellettyä toimintaansa.

Esimerkiksi Kansallisradikaalia toimintaa -kanavasta on tullut uusi tärkeä äänenkannattaja PVL-uusnatsien tämänvuotisille tempauksille, kuten kesällä 2020 Espoossa järjestetylle antisemitistiselle tempaukselle, jossa myös Taru oli levittämässä natsipropagandaa.

Taru on myös aktiivisesti mainostanut Suomi Herää -mielenosoitusta, jonka alla natsit marssivat 6.12. Mielenosoitus täyttää 612-soihtukulkueen jättämän tilan ja on läpikotaisin rasistinen ja fasistinen, sillä sen agendana on tulevaisuus, jossa suomalaisuus määriteltäisiin veren perusteella. (toim. huom. kaikki vuoden 2020 itsenäisyyspäivän natsimielenosoitukset peruttiin lopulta).

Taru-tonttua ei siis kiinnosta pelkästään koirien genetiikka vaan myös ihmisten. Tämä tekeekin hänestä erityisen jäätävän ja kamalan. Taru-tonttua on pidettävä silmällä, koska hän jatkaa lailla kielletyn natsijärjestön toimintaa sekä natsipropagandan levittämistä.

3. Rami Leskinen

Turkulainen pitkän linjan uusnatsi Rami Leskinen on ollut elämänsä aikana mukana monessa kammottavassa projektissa. Jo 90-luvulla Rami herätti viranomaisten huomion kirjoittamalla rasistisia valkoista ylivaltaa peräänkuuluttavia tekstejä Pro Patria -nimiseen natsijulkaisuun.

Rami-tonttu on jatkanut kammottavaa puuhasteluaan myös 10- ja 20-luvulla. Hän on esimerkiksi perustanut natsimusiikkialakulttuuriin keskittyvän Veriyhteys-sivun, joka on natsimusiikkiskenen tärkeimpiä yksittäisiä julkaisukanavia.

Tämän lisäksi Rami kirjoittaa aktiivisesti Timo Hännikäisen päätoimittamaan uusifasistiseen Sarastus-verkkolehteen, jonka toimituskuntaan Rami kuuluukin. Sarastus on järjestänyt myös natsikeikkoja, jotka ovat toimineet äärioikeiston 612-mielenosoituksen jatkotapahtumina.

Rami näyttäytyy harvoin päivänvalossa. Esimerkiksi marssiessaan PVL:n hakaristimarssissa vuonna 2018 hän piiloutui aurinkolasiensa taakse. Ramin vahtiminen on tärkeää, sillä hänen pitkän linjan aktivismi kansallissosialismin parissa saa joulupukin (ja kaikkien muiden) ihon kananlihalle.

4. Sami Haavisto

Helsingin Konalassa majailee varsin halju tonttu, pitkän linjan natsialakulttuuripuuhastelija Sami Haavisto.

Samia on pidettävä erityisen tarkasti silmällä, sillä vuodesta toiseen tällä tontulla on tapana ujuttautua levy- ja kauhukrääsäkauppansa kanssa sinänsä täysin harmittomien tapahtumien lisäksi myös natsien kellarikeikoille.

Tämä natsitonttu on niittänyt kyseenalaista mainetta liiketoimintansa lisäksi kirjoittamalla pitkäpiimäisiä julistuksia tulevista puhdistuksista, rotusodista ja kehoittanut terrorisolujen perustamiseen.

Jos black metal-levyjä tänä vuonna pukinkonttiin mielii ostaa, niin rahat kannattaa kiikuttaa jollekin muulle taholle kuin uusnatsien juhlissa paitoja myyvälle ja väkivaltafantasioitaan internetiin tuuttaavalle piinkovalle natsille.

5. Oskari Ylönen

Oskari Ylönen on malliesimerkki niinkutsutusta “etnonationalistitontusta”, jollaisiksi valkoisen ylivallan kannattajat joskus itseään kuvaavat. Oskari on entinen Uudenmaan Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja, joka on lähtenyt muiden kyseisen järjestön jäsenten kanssa perustamaan Uudenmaan Akselina tunnettua fasistinuorison puuhasteluprojektia.

Oskari-tonttu on myös ollut vakituinen vieras useissa äärioikeiston tapahtumissa viime vuosien aikana, esimerkiksi Turun 188 Kukkavirta-tapahtumassa sekä persunuorten tammikuisessa Lapuan Liike -larpissa.

Ilman luottamustehtäviä – jotka yleensä vaativat ihmiseltä peruskäytöstapoja – on Oskari-tonttu voinut lähteä paljon vapaammin tykittelemään internetiä täyteen tuhmia ja kammottavia juttujaan.

Varusmiespalvelustaan paraikaa suorittava Oskari käyttääkin vapaa-aikansa hyvin pitkälti jorinoihin “rotujen” välisistä älykkyyseroista, holokaustin kiistämisestä sekä siitä, miten hänen mielestään naisten ei olisi koskaan tullut saada äänioikeutta.

6. Jari-Pekka Marin

Jari-Pekka “Jape” Marin on salamyhkäinen vanhempi natsitonttu, joka ajelee työkseen taksia pääkaupunkiseudulla. Pitkän uran armeijassa tehnyt Jape on yksi vuonna 2014 aloitetun itsenäisyyspäivän fasistisen 612-soihtukulkueen aloittaneista henkilöistä.

PVL:n ja muiden uusnatsien kanssa tätä iljettävää äärioikeistomarssia järjestänyt Jape on sen taustalla olevan rekisteröimättömän 612-yhdistyksen varapuheenjohtaja. Ennen 612-marsseja Jape-tonttu tunnettiin meemisetänä, joka tehtaili mauttomia natsimeemejä ylläpitämällensä “Poliittisen korrektiuden parhaat” Facebook-sivulle. Jape-tontun aktivismi rasisistista agendaa ajavien marssien järjestämisessä tekee tästä tontusta kammottavan.

Jape-tontun kyytiin ei missään nimessä kannata nousta, sillä hän pyrkii peittelemään yhdistyksensä fasistista agendaa ja sen sijaan valehtelee, että 612-yhdistyksen järjestämän natsimarssi olisi menneiden sukupolvien työtä muistava “epäpoliittinen soihtukulkue”.

7. Jesse Torniainen

Jesse Torniainen on pitkän väkivaltarikostaustan omaava PVL:n kärkihahmo. Hän tappoi Jimi Karttusen 2016, ja joutui sen seurauksena vankilaan. Jo ennen tätä tämä hyytävä natsitonttu oli lukuisista eri rikoksista, muun muassa pahoinpitelyistä.

Nyt vapaalla olevaa Jesseä on pidettävä silmällä, sillä muiden natsien tavoin hän koettaa keksiä vaihtoehtoisia tapoja jatkaa kiellettyä toimintaa. Jessen uusin puuha onkin natsivaatemyyjänä toimiminen. Hänen nimiinsä oli vuonna 2020 hetken aikaa rekisteröity No Compromise Clothing -niminen natsivaatteita myyvä yhditys. Näitä ylihintaisia ja mauttomia vaatteita on toistaiseksi myyty natsitapahtumissa. Näillä samoilla vaatteilla myös puetaan PVL:n tappelukerhon Veren laki -tonttuja. Natsitontuilla on tiiviit verkostot ja touhukkaina he koettava keksiä vaihtoehtonimisiä tapoja jatkaa toimintaansa.

PVL toimintaa on myös siirretty paperilla Viroon, sillä Jessellä on rekisteröity sinne 2 yritystä (Altstadt OÜ, Haamer-Kirjasus OÜ). Nämä kyseiset yritykset on alun perin perustanut Adolf Hitleriä palvova uusnatsi Risto Teinonen.

8. Kari Salminen

Kari Salminen on iäkkäämpi natsitonttu, joka tepastelee Hausjärven maisemissa Kanta-Hämeessä. Kari-tontulla on poliittista taustaa Suomen Sisussa sekä Perussuomalaisissa ja Kari on toiminut vuoden 2020 alusta uusfasistisen Suomen Sisun hallituksessa.

Karia onkin nähty poseeraamassa aktiivisesti Suomen Sisun tonttujen erilaisissa pönötystapahtumissa, joissa Kari on myös pitänyt uusfasistista yhteishenkeä nostattavia puheita.

Muiden Suomen Sisun tonttujen tavoin, myös Kari on julkisesti toiminut politiikan saralla lähtökohtaisesti Perussuomalaisten puolueen kautta. Hänelle onkin kertynyt runsaasti luottamusvirkoja perussuomalaisissa, onhan hän esimerkiksi Hausjärven Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja ja perussuomalaisten puoluevaltuuston jäsen.

Kari-tontun poliittinen aktiivisuus eri järjestöissä yhdistettynä hänen tuhmaan uusfasistiseen maailmankuvaansa on erinomainen esimerkki siitä, miksi meidän kaikkien on tärkeää pitää silmällä perussuomalaisissa vaikuttavia natsitonttuja.

9. Linus Linsén

Hyvinkäältä sittemmin biotekniikkaa Turun yliopistoon opiskelemaan muuttanut Linus Linsén on puuhastellut valkoisen ylivallan projektien parissa jo muutaman vuoden ajan. Uudenmaan PS-Nuorissa aikaisemmin vaikuttanut Linus-tonttu hehkuttaa nykyään somessa PS-Nuorten aktiivien perustamaa fasistien nuorisokerhoa Uudenmaan Akselia.

Turussa Linus-tonttu on näyttäytynyt päivänvalossa muun muassa lipunkantajana natsien 188 Kukkavirta-marssilla. Linus oli myös äärioikeistolaisen Aamunkoitto-keskustelutilaisuuden yksi pääpuhujista maaliskuussa Turussa.

Tätä epämiellyttävää tonttu Toljanteria tulee tarkkailla, sillä hän on rotuoppia julistavien tapahtumien vakiovieras. Linus matkusti Viroon asti poseeratakseen yhteiskuvassa ukrainalaisen paramilitaarisen fasistijärjestön johtajiin kuuluvan Olena Semenjakan kanssa.

Twitterissä Linus tykkää jorista genetiikasta ja heittää välillä vähän huulta esimerkiksi holokaustista. Tämä “läppä” asettuu oikeaan kontekstiin kun muistetaan, että hän on samojen tapahtumien vakiovieras kuin myös ainiaan juutalaisvastaisia salaliittoteorioita julistavat Tuukka Kuru ja Tiina Wiik.

10. Teemu Torssonen

Teemu Torssonen on Jyväskylässä vaikuttava tonttu, joka on toiminut kaupunginvaltuutettuna sekä kaupunkihallituksen ja maakuntavaltuuston jäsenenä. Hän toimi Perussuomalaisissa vuoteen 2019 asti, jolloin hänet erotettiin puoluetta vahingoittavan käytöksen takia.

Joulupukki kiertää Teemu-tontun kaukaa, sillä hän on parhaillaan vangittuna epäiltynä eduskunta-avustajan Pekka Katajan (PS) murhayrityksestä. Murhayritys on poikkeuksellinen sen poliittisen luonteen, mutta myös rikoksen suunnitelmallisuuden ja raakuuden vuoksi.

Mahdolliset motiivit epäilylle rikokselle liittynevät Torssosen kaunoihin Katajaa sekä persujen piirihallitusta kohtaan ja siten äärioikeistolaisten sisäisiin valtataisteluihin. Teemulla on myös aikaisempaa rikostaustaa, sillä hänet on tuomittu ampuma-aserikoksesta vuonna 2014.

Teemu-tonttua lähellä olevat ovat kuvanneet häntä ’uhkaavaksi’, ’pelottavaksi’ sekä ’vallanhaluiseksi’. Tontun väkivaltaiset puuhat yhdistettynä hänen ajamaansa äärioikeistolaiseen maailmankuvaan tekee tontusta hyytävän ja siksi tätä tonttua on pidettävä visusti silmällä.

11. Seikku Kaita

Tamperelainen Seikku Kaita on hiippaillut suomalaisen fasismin ytimessä jo vuosia. Siinä missä useimmat Rajat Kiinni -liikkeen näkyvimmistä kasvoista ovat saaneet perussuomalaisista jo potkut, on Seikku-tonttu onnistunut toistaiseksi olemaan herättämättä liikaa huomiota.

Seikku oli järjestämässä Rajat kiinni -mielenosoituksia Tampereella jo vuonna 2015, eikä hän sen jälkeen ole hirveästi parempaa tekemistä keksinyt. Tämän vuoden viimeisimpiä kammottavia puuhia on Seikulla ollut natsimarssin puuhaileminen Turkuun.

Seikun tonttuilut saivat 2019 mediahuomiota hänen oltuaan kielletyn natsilahko PVL:n johtajan kanssa ammuskelemassa vasemmistolaispoliitikkojen kuvia Kansallismielisten liittouman kesäleirillä. Uusfasistisen Suomen Sisun Pirkanmaan johtajana toimiva Seikku on aktiivinen myös Kansallismielisten liittoumassa.

Kylmäävää natsipuuhaa vierastamaton Seikku toimii, kaiken lisäksi, myös Tampereen Perussuomalaisten hallituksen varajäsenenä. Toiminta fasistijärjestöissä ja tiivis yhteistyö tunnettujen natsien kanssa ei vaikuta olevan kummoisessa ristiriidassa Tampereen persujen linjan kanssa.

12. Harri Aurema

Harri Aurema on ylivieskalainen natsitonttu ja oikea Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen moniottelija, joka ei muiden natsitonttujen lailla vierasta lailla kielletyn kylmäävän natsipuuhan parissa ahkeroimista.

Harri-tonttu esittää järjestön uudella Partisaani-sivustolla olevansa, vuorotellen, “sitoutumaton natsitoimittaja”, välillä puuhailevansa Kohti vapautta -toiminnan nimissä ja välillä taas “sitoutumattona” kansallissosialistina Kansallisradikaalia toimintaa -nimen alla.

Yhteistä näille kaikille mitä ihmeellisimmille peitenimille on se, että jokainen kolmesta mainitusta tahosta on PVL:n bulvaani, jonka kautta PVL:n natsitontut pyrkivä jatkamaan toimintaansa kiellosta huolimatta.

Harri on ollut viime vuosina erittäin tuhma tonttu, ja hänen on tehtävä kovasti hyviä tekoja sovittaakseen aiemman iljettävän natsitoimintansa.

13. Toni Jalonen

Toni Jalonen on hiljattain Helsinkiin muuttanut fasistitonttu, joka on pyrkinyt epätoivoisesti julkisuuteen sekavalla stunt-henkisellä toiminnalla, josta on ollut pelkästään haittaa äärioikeistoliikkeelle.

Nykyään Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa toimiva Toni-tonttu muistetaan ennen kaikkea “100 000 euron twiitistään” ja perussuomalaisten nuorisojärjestön hajottamisesta.

Perussuomalaisista pihalle potkittu Toni toimii nykyään Suomen Sisussa sekä johtaa syksyllä 2020 aloittanutta äärinationalistista kulttuuriin keskittyvää Suunta-kollektiivia.

Toistaiseksi Suunnalta on ollut suunta hukassa, sillä yhdistyksen sivuilla on julkaistu muun muassa juttuja siitä, millaisia ketsuppi- ja sinappimerkkejä “kansallismielisten” tulisi ostaa.

14. Terhi Kiemunki

Vaikka joulupukin pajassa suositaan ahkeruutta, ei Tampereen seudulla vaikuttavan Terhi Kiemungin kylmäävä natsiansioluettelo ole joulupukin mieleen. Tämä rasistisista ja lapsiakin halventavista kirjoituksista tutuksi tullut natsitonttu on rakentanut itselleen melkoisen aktivistiuran erilaisista fasistisista ja kansallissosialistisista järjestöistä.

Perussuomalaisissa monenlaisissa edustus- ja luottamustehtävissä vuosia toiminut Terhi-tonttu erotettiin lopulta puolueesta, mutta hän on jatkanut jäätävää poliittista toimintaansa esimerkiksi Suomen Sisun sekä kielletyn PVL:n Suomalaisapu-yhdistyksen kautta. Terhi oli mukana perustamassa äärioikeistoa yhteenkokoavaa Kansallismielisten liittoumaa vuonna 2017, ja on toiminut sen puheenjohtajana syksystä 2020 lähtien.

Kansallismielisten liittouma kokoaa yhteen eri ryhmien tuhmia natsitonttusia järjestäen muun muassa rasistisia mielenosoituksia (esimerkiksi 188-Kukkavirta Turussa) sekä äärioikeiston leirejä, joissa ammuskellaan politiikkojen kuvilla varustettuja tauluja. Hyytävää!

15. Kimmo Tapio Linna

Kimmo Tapio Linna on vanha ja ilkeämielinen natsitonttu, joka jo 1990-luvun alussa sai sakkotuomion rotuoppien levittämisestä. Paremmin nimellä Tapio Linna tunnettu natsitonttu on yksi Suomen äärioikeiston vanhimmista vaikuttajista.

Kimmo-tonttu johti ysärin alussa rotuoppeihin toimintaansa perustanutta Kansallista radikikaalipuoluetta, mutta tämä natsitonttujen viritelmä ei onnistunut saamaan laajaa kannatusta. Sittemmin hän on keskittynyt uusfasismin levittämiseen niin kutsutun metapolitiikan keinoin.

Tämä natsitonttu teki Rami-tontun kanssa vuosituhannen vaihteessa Näköpiiri-nimistä fasistilehteä, jota levittiin Suomen Sisun paikallisryhmien kautta. Kimmo-tonttu uskoo Ramin ja muiden natsitonttujen jatkavan Näköpiirin metapoliittista linjaa Sarastus-lehdellä, jonne tämä tonttu on myös kirjoittanut.

Viime vuosina natsitonttuilussa uudelleen aktivoitunut Kimmo on saanut kyseenalaista julkisuutta puhumalla äärioikeiston 612-soihtumarssissa sekä perustamalla natsiviesteillä t-paitoja myyvän nettivaatekaupan nimeltä Revolt Noir.

16. Ari Järviö

Ari Järviö on 31-vuotias Ylöjärvellä hiippaileva natsitonttu. Ari on monien tämän päivän etnonationalistitonttujen tavoin entinen Perussuomalaisten ja Perussuomalaisten nuorten jäsen. Tällä hetkellä Ari touhuilee touhakkaana Pirkanmaan Suomen Sisussa sekä Suunta-kollektiivissa.

Viime elokuussa yhdessä muiden puuhakkaiden tonttusten kanssa (Iisak Selin, Lauri Hokkanen ja Matias Rantala) oli Ari-tonttu järjestämässä Pirkanmaalla salaista natsitonttukeskustelutilaisuutta nimeltä “Taistelumme”. Tapahtuman nimi on harvinaisen mauton, sillä se viittaa Adolf Hitlerin Taisteluni-teokseen. Ari-tontun mukaan tämä tapahtuma järjestettiin tarkoituksella 8.8 noudattaen natsien hämärää numero-oppia, jossa 88 viittaa natsien kielenkäytössä aakkosten h-kirjaimeen. 88 merkitsee siis HH=Hail Hitler. Joulupukkia tämä suorastaan kauhistuttaa!

Vapaa-ajallaan Ari-tonttu tykkää osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun muun muassa jakamalla sosiaalisessa mediassa PVL:n Partisaanin avoimen rasistista sisältöä. Lisäksi hän pyrkii ansioitumaan natsitonttutrubaduurina julkaisemalla hyytävän ankeita natsiralleja. Hrr!

17. Salla Silvennoinen

Salla Silvennoinen on riihimäkeläinen natsitonttu, joka on toiminut jo muutaman vuoden PVL:n Helsingin ryhmässä. Monet tuntevat hänet paremmin nimellä “Sally Enare”, sillä Salla arastelee mielipiteidensä jakamista internetiin koko nimellänsä. Hänen ujoutensa ei sinänsä ole ihme, sillä tämän natsitontun ulosanti koostuu usein graafisesta ja hyvin alatyylisestä rasistisen väkivallan ihannoinnista.

Joulupukki ei varmastikaan astu lähellekään tuhman Salla-tontun taloa tänä vuonna, sillä Anders Breivikiä fanittava, hakaristiä heilutteleva ja lynkkauksista fantasioiva Salla on kovin kammottava tapaus. Hänet onkin tuomittu vastenmielisten kirjoitustensa takia kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Tuhma Salla-tonttu on myös yleinen näky PVL:n katutempauksissa. Hän on muun muassa häiriköinyt Pride-kulkuetta Oulussa ja mainostanut itsenäisyyspäivän 2020 peruttua natsimarssia Tampereella.

Viime lokakuussa Salla-tonttu osallistui muiden PVL:n natsitonttujen kanssa järjestön kieltämisen jälkeen katutapahtumaan, josta nämä tontut vilistivät poliisia nopeasti pakoon välttääkseen henkilötietojensa antamisen.

18. Mika Ranta

Mika Ranta on kansallissosialistiksi itsensä määrittelevä kemiläinen tonttu, joka on Soldiers of Odin (SOO) -nimisen äärioikeistoryhmittymän johtaja ja perustaja. Mika on myös PVL:n (tuki)jäsen.

SOO on rasistista katupartiointia harjottava järjestö, joka kuvailee toimintaansa ’epäpoliittisena’ ja tarkoituksenaan olevan ’suomalaisten naisten turvaaminen’. Allekirjoittaneen turvallisuustunnetta tämä natsitonttujengi ei kuitenkaan nosta, sillä he levittävät rasistista ja seksististä materiaalia, lietsovat vihaa ja koska heidän Mika-johtajalla on väkivaltataustaa. Mika tuomittiin 2016 pahoinpitelyistä, joista toinen oli törkeä sen raakuuden vuoksi ja toinen kohdistui maassa makaavaan naiseen. Katujen turvallisuutta kohentaisi merkittävästi vain se, että tuhmat tontut parantaisivat pahat tapansa.

Kun Mika ei ole ajamassa rekkaa, tykkää tämä natsitonttu rentoutua vapaa-ajallaan muun poseeraamalla kameralle natsisymboliikkaa sisältävän roinan kanssa ja ’yhteishenkeä’ huokuvassa selfie-yhteiskuvassa oululaisen virkatehtävissä olleen poliisin kanssa.

19. Toni Saarinen

Toni Saarinen on Turussa vaikuttava perussuomalaistaustainen natsitonttu, joka on entinen PS-nuorten pääsihteeri ja entinen Turun nuorisolautakunnan jäsen. Toni on osa jo aiemmin tässä tonttukalenterissa mainittua etnonationalistista klikkiä, jonka natsitonttujen takia Perussuomalaisten nuorisojärjestö lakkautettiin.

Koronavuoden aikana järjestetyt millään lailla huomionarvoiset äärioikeistotapahtumat voi laskea yhden käden sormilla. Puuhakas Toni-tonttu oli vastuussa yhden niistä järjestämisestä, sillä hän juonsi Varsinais-Suomessa 7.3.2020 järjestettyä Aamunkoitto-nimistä natsitapahtumaa. Tapahtuman puhujina oli esimerkiksi PVL:n Turun ryhmän entinen johtaja Pauli Kaila sekä Toni Jalonen – molemmat tunnettuja natsitonttuja. Tapahtumasta seuranneen kohun jälkipuinneissa huhtikuussa 2020 Toni erosi nuorisolautakunnasta “henkilökohtaisista syistä”.

Natsisymboleilla koristeltuihin paitoihin pukeutuva Toni on ollut hyvin tuhma tonttu. Näin ollen, ei joulupukki tuo Tonille lahjoja, ennen kuin hän parantaa pahat ja kylmäävät tapansa.

20. Jenny Jasmina Ollikainen

Jenny Jasmina Ollikainen on historiaa Helsingin yliopistossa opiskeleva 25-vuotias natsiaatetta sympatisoiva espoolainen. Vaikka Suomen esihistoriaa fiilistelevä Jasmina-tonttu vaikuttaa päällisin puolin harmittomalta, on todellisuus toista.

Jasmina astui valokeilaan 2019 valkoista ylivaltaa julistavassa Awakening-konferenssissa, jonka järjestäjäkunta on pääosin uusfasistisesta Suomen Sisusta. Suomea edustava Jasmina jakoi lavan yhdessä antisemitististen ja valkoista ’rotua’ ‘puolustavien’ ’teoreetikkojen’ kanssa. Samana vuonna Jasmina oli myös fasistisen 612-soihtumarssin pääpuhuja.

Puheissaan valkoisten suomalaisten hedelmällisyyttä vaaliva Jasmina toimii myös äärioikeistolaisessa Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset (HAPSU) -järjestössä, joka erotettiin HYY:stä vuonna 2019 järjestön rasististen kannanottojen takia.

Historian opiskelun ja äärioikeistolaisaktivismin lisäksi Jasmina kirjoittaa ja kuvittaa lastenkirjoja. Jos lastenkirjoja mielii pukinkonttiin, kannattaa nämä rotuoppien valheellisessa maailmassa aikaansa tuhlaavan kirjailijan teokset kiertää kaukaa!

21. Riku Hautala

Riku Hautala (virallisissa yhteyksissä Rikhard Hautala) on jopa natsitonttujen hämärässä joukossa erikoinen hahmo, sillä tämä Turussa lymyävä natsitonttu pitää natsi-Saksan vaatteisiin sonnustautumisesta ja on esiintynyt valelääkärinä.

Riku-tonttu on monessa pahalta maistuvassa liemessä keitetty pitkäaikainen uusfastistisen Suomen Sisun aktiivi. Puuhakkaana tonttuna Riku toimittaa myös järjestöön kytkeytyvää uusfasistista Sarastus-verkkolehteä.

Riku-tonttu kaitsee SS:n nuorisoryhmä Uudenmaan Akselin pikkunatsitonttusia ja on ollut mukana järjestämässä äärioikeiston jo aikaisemmin tässä kalenterissa mainittua valkoista ylivaltaa julistavaa Awakening-konferenssia.

Myös Turun yliopistossa tutkimusavustajana työskennellyt Riku on nuorempana tuomittu kuukaudeksi ehdolliseen vankeustuomioon huumausaineiden välittämisestä ja esiintymisestä valelääkärinä. Kuten ei muille natsitontuille, ei myöskään tuhmalle Rikulle ole tänä vuonna luvassa joululahjoja kylmäävien natsipuuhien johdosta.

22. Jarno Alander

Jarno Alander on pitkän linjan äärioikeistoaktiivi, joka muiden natsitonttujen tavoin tykkää piileskellä varjoissa. Tuhmaa Jarno-tonttua on kuitenkin tärkeä pitää silmällä, sillä hän on äärioikeiston keskeisiä puuhatonttuja ja on toiminut vuosia eri fasistiryhmissä.

Kirjastoalalla työskentelevä Jarno-tonttu on keskeinen Suomen Sisun aktiivi ja uusfasistisen Sarastus-verkkolehden toimitussihteeri. Jarno on myös ollut keskeinen puuhatonttu hyytävän jäätävän Awakening-äärioikeistokonferenssin järjestämisessä.

Ahkerana natsitonttuna Jarno toimii myös kustannustoimittajana ja tiedottajana Suomen Sisun ja Sarastuksen yhteisessä Kiuas-kustantamossa. Tämän 2016 perustetun kustantamon alkuperäinen tarkoitus oli muun muassa julkaista Sarastuksen hyytäviä materiaaleja painetussa muodossa.

Julkisuudessa Kiuas-kustantamo muistetaan kuitenkin lähinnä siitä, että vuonna 2018 Helsingin kirjamessut perui kustantamon osallistumisen tapahtumaansa Sarastus-lehden kylmäävän rasistisen disinformaation johdosta.

23. Teemu Lahtinen

Teemu Lahtinen on varsinainen natsitonttujen iki-iäkäs, joka on puuhastellut suomalaisen äärioikeiston parissa jo liki kolmekymmentä vuotta. Teemu onkin ehtinyt tunkea ikävän lusikkansa toinen toistaan kurjempiin keittoihin.

Teemu aloitti uransa fasistipuolue IKL:n ö-luokan uudelleenlämmittelyssä, mihin hän liittyi jo teini-ikäisenä tonttuna. Pisimmän uransa Teemu on kuitenkin tehnyt Suomen Sisussa, jonka toiminnassa hän on ollut mukana alusta alkaen. Suomen Sisun oheistoimintana Teemu on ollut pystyttämässä rasistista Hommafoorumia ja järjestämässä fasistista 612-soihtukulkuetta. Lisäksi Teemu toimii Kiuas-kustantamon hallituksen puheenjohtajana. Teemulla on myös pitkä ura Perussuomalaisten puolueessa, sillä hän on ollut puolueen kaupunginvaltuutettuna Espoossa vuodesta 2008 asti.

Luottamustehtävän tuoman näennäisen uskottavuuden suojissa Teemun onkin ollut Espoon iltahämärissä helppo natseilla kaikessa rauhassa ja mentoroida valkoisen ylivallan kannattajien uutta “etnonationalistista” sukupolvea.

24. Mestarinatsitonttu

Viimeisenä kalenteristamme kurkistelee Eirassa lymyävä natsitonttujen Mestari, Jussi Halla-aho, jonka naama on tullut kaikille liiankin tutuksi antisemitistisillä ja hyytävän rasistisilla kirjoituksillaan. Jussi-tonttu johtaa kylmäävän suosittua Perussuomalaisten puoluetta, joten häntä ja koko tätä äärioikeistolaista, seksististä ja rasistista puoluetta on syytä pitää tarkasti silmällä.

Koska Jussi-tontun tuhmien ajatusten ei tulisi kuitenkaan viedä yhtään enempää palstatilaa, haluamme tässä luukussa laulun voimin toivottaa kaikille hyville tontuille rauhallista joulua! Natsitontut, parantakaa pahat tapanne, ja voitte vielä tulevaisuudessa päästä mukaan iloiseen joulunviettoon.

Tonttujen jouluyö

Soihdut sammuu, kaikki natsit nukkuu, natsit nukkuu. Öitten varjoon kansallissosialistinen touhu hukkuu, touhu hukkuu. Tip-tap, tip-tap, tipe, tipe, tip-tap, tip, tip, tap.

Natsijoukko on hääräillyt kylmäävästi, hyytävästi, kylvänyt fasismia ja rasismia keskuuteemme, keskuuteemme. Tip-tap …

Natsitontuille poliittista valtaa antoi Jussin väki, Jussin väki. Scriptasta sen natsitonttukin jo näki, natsitonttukin jo näki. Tip-tap …

Sosiaaliseen mediaan veittikaiset riensivät, veitikkaiset riensivät, kannustivat valkoiseen ylivaltaan ja väkivaltaan, väkivaltaan. Tip-tap …

Antifasistit eivät kansallissosialismia kuitenkaan nielleet, eivät nielleet. Viesti kuului: ”Yhdessä natseja vastaa, natseja vastaan!”

Yhdessä paljastamme piileskelevät natsitontut, natsitontut. Haluamme heidän parantavan tuhmat tapansa, pahat tapansa. Tip-tap …

On maailman oltava rasismista vapaa, fasismista vapaa. Soihdut sammuu, tuhmat natsit katuu, natsit katuu. Tip-tap …