Neljä vuotta Jimi Karttusen kuolemasta

Tänään 16. syyskuuta 2020 tulee kuluneeksi neljä vuotta Jimi Karttusen kuolemasta. Helsingissä järjestetään muistotilaisuus Jimille illalla:

Jimi Karttusen muistotilaisuus keskiviikkona 16.9.2020 Rautatieaseman asema-aukiolla

Muistotilaisuus asema-aukiolla klo 20.00 eteenpäin.

Kokoonnumme yhdessä muistamaan ja kunnioittamaan Jimin muistoa, sekä jättämään kukkia ja kynttilöitä. Vuonna 2016 Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen uusnatsi Jesse Eppu Oskari Torniainen pahoinpiteli Jimi Karttusen järjestön tapahtuman yhteydessä. Jimi kuoli kuusi päivää myöhemmin, 16.9.2016. Lepää rauhassa Jimi.

Ethän tule paikalle, jos sinulla on koronaoireita tai odotat testituloksia. Pidetään tapahtumassa vähintään metrin turvavälit, maskin käyttöä suositellaan.

Jimi Karttunen.
Vuonna 2016 ihmiset toivat viikkojen ajan kynttilöitä ja kukkia Jimi Karttusen muistoksi Helsingin Rautatieasemalle.

Natsien kielto-oikeudenkäynti jatkuu yhä

Jimin kuolemasta alkanut Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) kielto-oikeudenkäynti ei ole vielä tullut päätökseensä. Vuonna 2019 korkein oikeus myönsi PVL:lle valitusluvan hovioikeuden päätöksestä kieltää natsijärjestö, mutta asetti sen samalla väliaikaiseen toimintakieltoon. Korkeimman oikeuden oli määrä antaa päätös keväällä 2020, mutta sen antaminen on lykkääntynyt, eikä tietoa päätöksen antamisajankohdasta ole tätä kirjoittaessa. Koronan lisäksi yhtenä syynä lykkäämiseen voi olla se, että poliisi suoritti 2019-2020 mittavan tutkinnan PVL:n toiminnasta uudella Kohti vapautta -nimellä. Tutkinnan lopputulos oli, että Kohti vapautta -järjestön katsotaan jatkavan väliaikaisessa toimintakiellossa olevan PVL:n toimintaa, ja laittoman yhdistystoiminnan jatkamisesta tehty esitutkinta siirtyi syyyttäjän käsittelyyn.

Oikeudenkäynnin lopputuloksesta huolimatta on selvää, että väkivaltaisen äärioikeiston vastustamista on syytä jatkaa määrätietoisesti kaikilla yhteiskunnan sektoreilla. Oma tärkeä osansa tässä tehtävässä on ruohonjuuritason antifasismilla. Jatkamalla joka päiväistä fasismin vastaista työtä muistamme Jimi Karttusta.

Katso myös: