Liveseuranta: Turku ilman natseja 2020

Varis-verkoston toimitus tekee liveseurantaa Turku ilman natseja -mielenosoituksesta sekä seuraa natsien 188-mielenosoitusta sunnuntaina 16.8.2020. Aloitamme tämän artikkelin päivittämisen päivällä kello 12 jälkeen, jonka jälkeen seuraamme päivän tapahtumia iltapäivään asti. Päivitämme myös Twitteriä, joten seuraa siellä tiliämme @Varisverkosto. Käytämme hashtagia #IlmanNatseja ja suosittelemme kaikkia twiittamaan aiheesta samalla tunnisteella. Voit laittaa meille tietoa, kuvia ja tunnelmia paikan päältä lähettämällä viestiä Twitterissä, Varis-verkoston Facebook-sivulle tai sähköpostilla varistoimitus[ät]riseup.net.

Liveseuranta

15:46: Lopetamme liveseurannan sivuillamme tältä päivältä tähän, jatkamme kuitenkin tiedotustamme twitterkanavallamme. Jaamme siellä myös tietoa, jos uusia käänteitä ilmenee. Pistä tili seurantaan!

15:18: Turku ilman natseja -mielenosoitus jatkuu edelleen, musiikkia klo 16:45 asti.

15:12 Äärioikeiston 188-mielenosoitus on loppu. Natsit hajaantuvat parhaillaan keskustan alueelle. Laitelkaa meille päin yksityisviestiä Twitterissä ja Facebookissa tai sähköpostia, jos havaitsette natseja kaupungilla.

14:54: Natsimielenosoitus on loppumassa. Vaikuttaa siltä, että natsimielenosoitus oli viime vuotta pienempi. Teemme mielenosoitusten jälkeen arviomme eri lähteiden perusteella molempien tapahtumien koosta.

14:33 Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Partisaani-sivulle livestreamia tehnyt Harri Aurema oli lällättelemässä etäältä antifasistien mielenosoitukselle, mutta tajusi jääneensä väärälle puolelle siltaa poliisin sulkiessa tien. Tämän jälkeen Aurema seikkaili sivukaduilla ja harmitteli ääneen tajuttuaan itse mokanneensa.

14:27 Natsien mielenosoituksen taustalla kuuluu kovaa “Ei natseja Turkuun” huudot. Natsimielenosoituksessa puhuu Tuukka Kuru, joka hehkuttaa natsimielenosoituksen tämän vuoden rotuteemaa.

14:23 Turku ilman natseja -mielenosoituksessa lähes 800 osallistujaa. Antifasistinen mielenosoitus on näin viime vuotta suurempi:

14:18 Natsit tulevat Aurajoen rantaan. Kulkuetta johtaa Kansallismielisten liittouman, Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ja Suomen Sisun aktiivit.

Natsikulkueen johdossa Kansallismielisten liittouma puheenjohtaja Tero Ala-Tuuhonen (vasemmalla) ja varapuheenjohtaja Terhi Kiemunki (keskellä) sekä Suomen Sisun Tuukka Kuru.

14:07 Turun Kukkavirta-mielenosoitus järjestäytyi yhdysvaltalaisten uusnatsien White Lives Matter iskulauseesta tehdyn banderollin taakse ja lähti liikkeelle. Marssilla myös paljon Suomen lippuja. Sama muodostelma nähtiin itsenäisyyspäivän natsimielenosoituksessa.

Kansallismielisten liittouman 188-mielenosoituksen teemana on natsi-iskulause “White Lives Matter”.
188-natsimarssilla osallistujalla on hakaristipaita päällä.

13:47 Puutorille on Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ja Soldiers of Odinin uusnatseja sekä Suomen Sisun aktiiveja. PVL:n avaama uuden Partisaani-natsisivun livestreamin juontaja on PVL:n Oulun ryhmä aktiivi Harri Aurema. Aurema on haastatellut tunnettuja uusnatseja, kuten PVL:n Ville Nurmelaa, Tuukka Kurua ja Terhi Kiemunkia. Paikan päällä on myös PVL:n Suomen osaston johtaja Antti Niemi Tampereelta. Kuvia natsimielenosoituksesta:

PVL:n natseja 188-mielenosoituksessa. Punaisessa paidassa selin natsijärjestön Tampereen ryhmän ydinaktiivi Petri Nordman.
Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Harri Aurema (vasemmalla) haastattelee osallistujia PVL:n Partisaani-nettisivuille. Oikealla Tuukka Kuru.
Parhaillaan haastattelussa natsimarssin järjestäjä, Tampereen persuissa vuosia vaikuttanut Terhi Kiemunki. Vieressä perussuomalaisten ja Suomen Sisun Seikku Kaita (järkkäriliivissä) ja oikealla selin PVL:n johtaja Antti Niemi.
Anonyyminä esiintynyt Partisaani media on Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen uusi media. Partisaanille haastattelua tekemässä Harri Aurema (oikealla), joka haastattelee vasemmalla olevaa PVL-aktiivi Ville Nurmelaa.

13:31 Natseja on alkanut kokoontua Puutorille. Joitain kymmeniä paikalla. Joukossa muun muassa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktiiveja Pirkanmaan ryhmästä, muun muassa Petri Nordman, Toni Hakulinen ja Toni Toorikka.

13:27 Ensimmäistä puhetta pidetään Turku ilman natseja -mielenosoituksesta. Arviolta 300 ihmistä saapunut tähän mennessä paikalle.

“juutube on ihan kuollu kukkavirta live streamien suhteen”, kommentoidaan äärioikeistolaisen Radio Monokulttuurin chätissä. Äärioikeiston hiljaisuus on ilomme.

13:24 Lisää tunnelmapaloja mielenosoitus paikalta:

13:07 Helsingin bussi on myös päässyt perille. Turku ilman natseja -mielenosoitus on juuri alkanut. Tunnelmakuvia paikan päältä, jossa ihmisiä on alkanut kokoontua paikalle:

12:49 Tamperelaisten bussikuljetus on päässyt perille Turkuun. Päivän mittaan on bongattu uusnatseja niin Tampereelta kuin Helsingistä tullessa. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen nuoriso-osasto on nähty sekoilemassa pakulla moottoritiellä ja huoltoasemalla.

12:44 Tervetuloa Turku ilman natseja -mielenosoituksen liveseurantaan. Seuraamme päivän tapahtumia seuraavien tuntien aikana. Antifasistinen Turku ilman natseja -mielenosoitus kokoontuu klo 13:00 Vanhalla suurtorilla. Kello 14:00 äärioikeiston 188-mielenosoitus kokoontuu Puutorilla. Kansallismielisten liittouman järjestämä 188-mielenosoitus on tänä vuonna jopa aiempaa avoimemmin natsitapahtuma.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita sivullamme:

Aiempien vuosien kirjoituksia: