PALKO:n linjaukset heikentävät transihmisten asemaa – Helsingissä mielenosoituksia

PALKO:n uudet transterveydenhuollon suositukset heikentävät entisestään transihmisten asemaa Suomessa ja ne ovat ristiriidassa mm. WHO:n suositusten ja tutkimustiedon kanssa. PALKO:n linjaukset jättävät transihmiset yksin, ilman asiantuntevaa apua. Terveydenhuollon tehtävä on lisätä ihmisten hyvinvointia eikä pahoinvointia, ja tähän PALKO:n uudet suositukset eivät taivu.

Esimerkiksi Pinkkimusta Helsinki -ryhmä korostaa, että uusien linjausten myötä translasten ja -nuorten hoidonsaanti käy lähes mahdottomaksi. “Transpolin hoitopolut ovat rikkoneet hoitotakuuta jo pitkään ja tämä tulee vaikeuttamaan hoidon oikea-aikaista saantia”, Pinkkimusta Helsinki sanoo.

Helsingissä järjestetään alkavalla viikolla kaksi mielenosoitusta transihmisten oikeuksien puolesta. Tiistaina 23.6. Me muut -kollektiivi järjestää Oikeus olla minä – ei takapakkia transterveydenhuoltoon! -mielenosoituksen. Lauantaina 27.6. puolestaan Pinkkimusta Helsinki ja Feminist Culture House järjestävät mielenosoituksen transihmisten oikeuksien puolesta ja priden kaupallistamista vastaan.

Kehoitamme kaikkia osoittamaan tukea sekä osallistumaan mielenosoituksiin, protesteihin ja tapahtumiin itsemääräämisoikeuden puolesta sekä erityisesti terveydenhuollon piirissä tapahtuvaa syrjintää vastaan.

Facebookissa:

EDIT 24.6. Artikkeliin korjattu Pride Takeover -mielenosoituksen päivämäärä.