Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen uusnatsi pahoinpiteli naisen hänen kotiovelleen

Kohti vapautta -nimellä toimintaansa jatkavan kriminalisoidun uusnatsijärjestön Pohjoismaisen Vastarintalikkeen (PVL) jäsen pahoinpiteli naisen hänen kotiovelleen Uudessakaupungissa (lisätietoa uuden nimen suojissa toimivista natseista voi lukea tästä jutusta ja uudemmista käänteistä täältä. Pahoinpitely tapahtui uusnatsien jakaessa propagandaansa alueen postiluukkuihin.

Tapahtumat kuulleen päivitys levisi sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalisessa mediassa alkoi perjantaina kiertää tapahtumat kuulleen naapurin päivitys, jonka mukaan rappukäytävässä huutanut keski-ikäinen nainen oli pyytänyt häneltä puhelinta lainaan rikosilmoituksen tekoa varten. Uusnatsi oli tönäissyt hänet maahan ja alkanut potkia.

Pahoinpidellyn nainen kertoi itse sosiaalisessa mediassa tapahtumista:

“Natsisaastat levittivät [torstaina 19. maaliskuuta] propagandaansa Uudessakaupungissa. Yksi niistä laittoi lehtisen postiluukustani sisään mainoskiellosta huolimatta. Otin tuon vastenmielisen läpyskän mukaani ja annoin sen takaisin. Sen jälkeen hän taklasi minut kumoon. En ollut valmistautunut noin typerään väkivaltaan ja kaaduin jyrkkää pengertä alas parkkipaikalle asti.

Kun pääsin takaisin ylös, tuo saasta oli menny talon sisään ja kiinnitteli lappujaan taloyhtiön ilmoitustaululle. Poistin lapun ja sanoin “mene kotiisi rasistisika”. Hän raivostui tästä ja taklasi uudestaan. Kaatuilin nurkkaa kohti ja hän hyökkäsi silloin kimppuuni. Onnistuin suojaamaan suurimman osan hänen potkuistaan, mutta hän iski kolme kertaa kylkiini ja päähäni. Lopuksi hän heitti kourallisen lentolehtisiään päälleni ja poistui rakennuksesta.”

Nainen sanoo myös vievänsä tapauksen Turun poliisin tutkintaan. Hän sanoo myös tunnistaneensa kimppuunsa käyneen uusnatsin PVL:n porilaiseksi jäseneksi Ville Nurmelaksi, ja hänellä on myös kuva hänestä vietäväksi poliisiasemalle.

Ville Nurmela on jakanut uusnatsilehtisiä ainakin vuodesta 2017 lähtien.

Ville Nurmela on PVL:n avainhenkilö Uudessakaupungissa. Hän muutti kaupunkiin Haminasta oletettavasti reilu kolme vuotta sitten. Nurmela osallistuu aktiivisesti natsijärjestön toimintaan ja on matkustanut esimerkiksi PVL:n Ruotsin osaston Göteborgissa järjestämään mielenosoitukseen syyskuussa 2017 sekä tehnyt natsien “katuaktivismia” muun muassa Porissa, Tampereella ja Turussa. Viimeksi Nurmela oli näkyvästi esillä Tampereella, jossa hän poltti Israelin lipun holokaustin uhrien muistopäivän alla.

Ville Nurmela osallistui PVL:n antisemitistiseen toimintaan Auschwitzin vapauttamisen 75-vuotispäivänä 26.1.2020. Nurmela piti antisemitistisen puheen ilman naamiota muiden natsien jakaessa lentolehtisiä ja tämän jälkeen hän veti syrjemmällä huivin naamalleen ja poltti Israelin lipun.

Nurmelan kanssa Uudenkaupungin “taisteluraporteissa” esiintyy useimmiten Mimmi Kallila. PVL:n verkkokaupassa olleesta tietovuodosta käy ilmi, että Kallila on tilannut järjestön tukitavaraa Uudessakaupungissa sijaitsevaan osoitteeseensa Rantakatu 9 asunto 15 syyskuussa 2015.

Kuvakaappaus: Mimmi Kallila poseeraa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen sivulta mainostamassa PVL:n itsenäisyyspäivänä järjestämää kansallissosialistista marssia vuonna 2017.

Muodollisesti sekä Nurmela että Kallila kuuluvat PVL:n Porin ryhmään, sillä Uudessakaupungissa ei ole omaa paikallisryhmää. Lue lisää ja katso enemmän kuvia Ville Nurmelasta ja Mimmi Kallilasta artikkeleistamme Uudenkaupungin natsipropagandan levittäjät ja Esittelyssä Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Porin ryhmä.

Onko sinulla lisätietoa Uudessakaupungissa aktiivisista tai naisia pahoinpitelevistä natseista? Vaivaako sinun kotikaupunkiasi natsiongelma? Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen varistoimitus[ät]riseup.net.

Jos haluat järjestäytyä fasistista ja patriarkaalista väkivaltaa vastaan, ota yhteyttä lähimpään Variksen paikallisryhmään.