Variksen näkyvyys kasvaa vauhdilla – liity mukaan antifasistiseen mediatoimintaan!

Vuosi 2019 oli monella tapaa onnistunut vuosi suomalaisille antifasisteille. Vuosien järjestelmällinen työ fasismia vastaan on palauttanut vapauteen, tasa-arvoon ja ekologiaan tähtäävien liikkeiden hegemonian kaduilla äärioikeistolaisten mielenosoitusten hävittyä pitkälti Suomen kaupunkien katukuvasta. Äärioikeiston katuaktiivisuuden lasku on samalla avannut tilaa uusille liikkeille, kuten ympäristöliikehdinnälle ja solidaarisuusliikkeelle Rojavan puolesta, johon myös antifasistit osallistuivat aktiivisesti resurssien vapauduttua äärioikeiston aloitteisiin reagoivasta toiminnasta. Odotamme, että kehitys jatkuu samanlaisena myös vuonna 2020 ja se kansanliikeiden esiinmarssi, joka vuonna 2019 levisi ympäri maailmaa autoritäärisiä hallintoja, fossiilikapitalismia ja patriarkaattia vastaan, tulee voimistumaan tulevina vuosina.

Vuosi 2019 oli onnistunut myös Variksen mediaryhmän osalta. Niin uutisia kuin syvempiäkin analyysejä ja raportteja sekä käännöksiä suomeksi ja suomesta muihin kieliin julkaistiin tasaiseen tahtiin, ja lukijamäärät kasvoivat pitkin vuotta. Ensimmäistä kertaa sivumme ylitti yli miljoona lukukertaa vuodessa. Samaan aikaan myös sosiaalisen median tilimme – joiden päivittäminen on myös mediaryhmän vastuulla – tavoitettavuus kasvoi huimasti: Facebookissa kasvua oli 70% tavoitettavuuden noustua 1,1 miljoonaan. Twitterissä kasvua puolestaan oli 78% tavoitettavuuden noustua 5,6 miljoonaan. Variksen Twitter-profiililla on tämän tekstin julkaisuhetkellä (9.2.2020) jo 4724 seuraajaa ja Facebook-sivulla  4632 tykkääjää (ja vielä enemmän seuraajia).

Kuvakaappaus Varis-verkoston Facebook-sivulta, jonka postaukset saavat säännöllisesti suuria määriä tykkäyksiä ja jakoja.

Olemme Variksen mediaryhmänä erittäin tyytyväisiä näkyvyytemme kasvuun viime vuoden aikana. Varis toimii ilman ulkopuolista rahoitusta ja institutionaalista tukea. Olemme joukko tavallisia ihmisiä, jotka haluavat järjestäytyneellä ulkoparlamentaarisella toiminnalla vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaisuuteen. Olemme oppineet monet asiat kokemuksen ja kantapään kautta, mutta pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää. Viiden vuoden kokemuksella olemme luoneet omat tiedotuskanavamme, analyysimme, rakenteemme ja taktiikkamme. Sama pätee myös mediatyöhön, ja Variksen julkisista kanavista onkin tullut Suomen seuratuimpia antifasistisia tiedotuskanavia ja samalla myös ulospäin näkyvin osa Variksen toimintaa. Samaan aikaan haluamme nostaa hattua kaikille muille äärioikeistosta kriittisesti eri kanaville kirjoittaville ihmisille sekä sosiaalisessa mediassa ja muualla verkossa antifasistista työtä tekeville.

Kutsumme sinut mukaan Variksen mediaryhmän toimintaan. Olit sitten media-alan ammattilainen tai – kuten suurin osa meistä – palat vain halusta pelastaa yhteiskuntamme fasismin, fossiilikapitalismin, seksismin ja autoritäärisyyden tuhokehitykseltä, voit löytää paikkasi mediaryhmästä. Etsimme tekijöitä jo olemmassaolevan julkaisutoiminnan laajentamiseen (uutisten kirjoittajia, kääntäjiä jne.) ja mahdollisiin uusiin aluevaltauksiin Youtuben, podcastien, painotuotteiden yms. saralla. Pienellä lisäpanostuksella tavoitettavuutemme jatkaa nopeaa kasvua myös kuluvana vuonna.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Variksen mediatoimintaan, ota yhteyttä sähköpostilla varistoimitus[at]riseup[piste]net.

Jos sen sijaan olet kiinnostunut käytännönläheisemmästä antifasistisesta toiminnasta, liity Variksen paikallisryhmään Helsingissä, Turussa tai Tampereella. Jos paikkakunnallasi ei vielä ole toimintaryhmää, ota yhteyttä lähimpään Variksen paikallisryhmään. Voimme myös tukea toiminnan aloittamista uusilla paikkakunnilla.

Katso myös: