TRE: Tukikeikka Oslon antifasisteille

Norjalaiset antifasistit saivat 30 000 euron sakot protestista äärioikeiston konferenssia vastaan, keikan tuotot norjalaisten toverien sakkokassaan!

Norjassa järjestettiin marraskuussa 2019 äärioikeistolainen Scandza Forum -konferenssi, jonka teemana oli “tieteellinen rasismi”. Aihepiirit vaihtelivat epätieteellisestä rotubiologiasta eugeniikkaan.

Selvitettyään Scandzan salassa pidetyn sijainnin paikalliset antifasistit pyrkivät keskeyttämään tapahtuman blokkaamalla rakennukseen johtavan kulkutien. Samalla äärioikeistofoorumin tapahtumapaikkana toimivan tilan omistajaa informoitiin asiasta. Fasistit olivat vuokranneet valehtelemalla tilan, jossa järjestetään kehitysvammaisten kuntoutusta ja työtoimintaa. Tilan omistaja oli äärioikeistotapahtuman järjestämisestä tiloissa raivoissaan, joka on ymmärrettävää, sillä natsi-Saksan eugenistisessa ohjelmassa murhattiin satoja tuhansia vammaisia psykiatrisissa sairaaloissa.

Tämän jälkeen tilanomistaja pyysi poliisia poistamaan konferenssin järjestäjät ja osallistujat tiloistaan, mutta polisi ei tätä tehnyt vaan pidätti sen sijaan 28 tapahtuman edustalla protestoinutta antifasistia. Äärioikeiston konferenssia protestoineet ihmiset saivat lisäksi yhteensä noin 30 000 euron sakot, jonka maksamiseen kerätään nyt yhdessä rahaa.

Solidaarisuutta lavalta käsin osoittavat:

NOKIA MISSIO (Tre)

PARAKIN LAPSET (Tre)

VALLANHIMO (Tre)

WARFARE STATE (Jkl)

Liput 5e

NO RACISM, NO SEXISM, NO HOMO – OR TRANSPHOBIA, NO ABLEISM, NO BULLSHIT!

Tapahtuman järjestää TAL – Tampereen anarkistiliitto.