Rojavan naisliikkeiden julkilausuma Kansainvälisenä päivänä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi

“Naisten vastarinta on taistelua, jota käydään rakkaudesta vapauteen.”

Antifasistisina naisina ja muunsukupuolisina käänsimme tämän tekstin, jonka on julkaissut Kongra Star. Kongra Star on Rojavassa toimiva naisten liikkeiden katto-organisaatio. Kunnioitamme fasismia vastaan taistelleiden naispoliitikon Hevrin Khelefin, YPJ-taistelija Amara Renasin ja Mirabal-siskojen muistoja tänään, 25. marraskuuta, Kansainvälisenä päivänä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kannustamme kaikkia antifasisteja toimimaan sodan lopettamiseksi ja tekemään kaikkensa vapauden saavuttamiseksi.

Kongra-Star ja naisten liikkeet 25. marraskuuta

Kongra-Star ja naisten liikkeet Koillis-Syyriassa julkaisivat julkilausuman 25. marraskuuta, Kansainvälisenä päivänä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi:

59 vuotta sitten Dominikaanisessa tasavallassa Mirabalin sisarista tuli johtajia Rafael Trujillon diktatuuria vastaan nousseessa vastarinnassa. He eivät alistuneet ja pitivät periaatteistaan kiinni diktatuurin alla. Sisarukset opettivat ihmisille, että demokratian ja vapauden saavuttamiseksi tarvitaan järjestäytynyttä poliittista vastarintaa, ja että heidän ei tule koskaan luovuttaa. Kuusi kuukautta sisarusten kuoleman jälkeen Dominikaanisen tasavallan ihmiset kukistivat diktatuurin. Mirabalin sisarukset, tapa jolla he riskeerasivat henkensä ja heidän vastarintansa johtivat tähän saavutukseen. Nykyään sisaruksista on tullut koko maailmassa toivon symboleja ja esikuva niille naisille, jotka taistelevat ja ovat taistelleet fasistista diktatuuria vastaan. Kunnioitamme 25. marraskuuta 1960 salaliitossa murhattujen Mirabelin siskojen muistoa. Kunnioitamme myös kaikkia naisia, jotka ovat antaneet elämänsä ja taistelleet vapauden puolesta. Olemme kiitollisia Saroille, Seveille ja Hevrîneille, jotka seurasivat Mirabalin sisarusten tietä.

Hevrîn Khelef.

Koillis-Syyrian naisina omistamme kaikki 25. marraskuuta pidettävät tapahtumat ystävällemme ja toverillemme, Tulevaisuuden Syyria -puolueen Hevrîn Khelefille, jonka ISIS:in joukot murhasivat; omistamme ne ystävällemme ja toverillemme, YPJ-taistelija Amara Renasille, joka kamppaili ISIS:in pimeyttä vastaan; ja omistamme ne myös naisten oikeustoimikunnan jäsenelle Dayê Aqîdelle. Nämä toverit pyrkivät luomaan rauhan, demokraattisen yhtenäisyyden, sekä yhteistyöhön ja tasa-arvoon perustuvan elämän Koillis-Syyrian kansoille; he elivät, kamppailivat, ja tulivat lopulta laskelmoiden ja julmasti murhatuiksi. He ovat myös kuin Sarat, jotka vastustivat fasismia 12. syyskuuta, kuten Sevesit, jotka vastustivat Erdoganin fasismia, ja kuten Mirabalin sisaret, jotka eivät taipuneet, vaan vastustivat Trujillon diktatuuria. He olivat todiste naisten vallankumouksen yhdeksästä vuodesta Rojavassa. Heistä tuli arvokkaan elämän ja kansojen yhtenäisyyden sankareita. Ja he olivat valmiita antamaan henkensä kansojen yhtenäisyyden ja kunniallisen elämän vuoksi. Olemme jo luvanneet, että emme anna periksi fasisti Erdoganin miehityshyökkäyksille. Järjestämme 25. marraskuuta tapahtumat tietoisina siitä, että ”miehitys on väkivaltaa, Hevrînin hengessä tuhoamme fasismin ja miehityksen.”

Yhdeksän vuoden kamppailun ajan Koillis-Syyrian kansojen suurin vihollinen on ollut ISIS, jonka vahvin kannattaja on Erdoganin fasistinen diktatuuri. Nämä viimeisimmät maitamme vastaan ​​kohdistuneet hyökkäykset, jotka alkoivat 9. lokakuuta 2019, ovat tämän säälimättömän vastavallankumouksen toinen rintama. Hyökkäykset pyrkivät jatkamaan maassamme sotaa, joka ilmentää väkivallan ruumiillistumaa. Me, jotka olemme kokeneet tätä väkivaltaa viimeisen 9 vuoden ajan, tiedämme hyvin, että he toteuttavat fasismia, miehitystä ja järjestäytynyttä väkivaltaa kaikkia kansoja ja naisia ​​vastaan. Se, että naiset joutuvat kohtaamaan väkivaltaa kasvotusten, on fasistisen ajattelutavan ja järjestäytyneen väkivallan tulos.

Amara Renas.

Järjestäytynyt väkivalta on johtanut pakolaisuuteen, demografisiin muutoksiin, ekologiseen tuhoon, työttömyyteen, talouskriisiin, terveydenhuollon ja koulutuksen oikeuksien epäämiseen ja moniin ihmisoikeusrikkomuksiin. Nykyään koemme väkivaltaa kaikilla elämänalueilla. Käymme vertaansa vailla olevaa vastarintaa.

Naisten ja kansojen vallankumousta vastaan ​​käynnistettiin 9. lokakuuta miehityssota Koillis-Syyriassa. Voimistamme vastarintaamme tätä vastavallankumousta vastaan. Hevrînin muistoksi kehitämme tasa-arvoa johtamisessa ja yhteispuheenjohtajien järjestelmässä, Amaran muistoksi ylläpidämme laatua itsepuolustuksessa ja Dayê Aqîden muistoksi kehitämme todellista demokratiaa ja oikeudenmukaisuutta. Aivan kuten Dominikaanisen tasavallan ihmiset voittivat Trujillondiktatuurin Mirabelin siskojen muistoksi, voitamme Erdoganin fasismin kaikkien maailman Hevrîneiden nimissä.

Tiedämme, että taistelumme on osa maailmanlaajuista vastarintaa, ja että naiset seisovat diktatuuria ja fasismia vastaan ​​kaikkialla. Saamme voimaa heidän kamppailuistaan ​​ja lähetämme heille voimaa omastamme. Tällä tavoin pyydämme kaikkia maailman naisia vaatimaan​​ Erdogania syytteeseen hänen sotarikoksistaan ​​ja ryhtymään kollektiiviseen taisteluun kanssamme hänen sotarikoksiaan vastaan, totuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Lähetämme terveiset takaisin kamppailullemme solidaarisuuttaan osoittaneille koko maailman naisille. Puolustamme yhdessä Koillis-Syyrian maita ja kasvatamme vastarintaa. Kehotamme kaikkia maailman naisia ​​kasvattamaan kamppailuaan valtion järjestäytynyttä väkivaltaa, fasismia, kolonialismia, miehityspolitiikkaa ja kaikenlaista naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Eläköön Rojavan naisten vallankumous!

Eläköön kansojen demokraattinen yhtenäisyys!

JIN JIYAN AZADÎ!

Kongra Star -naisten liike

Naisten neuvosto Pohjois- ja Itä-Syyriassa

Syyrian naisten neuvosto

Syyrialaisten naisten liitto

Syyrian demokraattinen neuvosto

Syyrian tulevaisuuden puolueen naiset

Nuorten naisten organisaatio

Demokraattinen hallinto – Naisten koordinaatio

Kommunististen naisten liitto

Lisää luettavaa aiheesta:

Katso myös Variksen sivuilla: