Kansainvälinen toimintakutsu: Tule vastustamaan natsimarsseja Helsinkiin itsenäisyyspäivänä

(In italiano / In English / Auf Deutsch / по-русскиPå svenska / Suomeksi)

Julkaisemme seuraavan kansainvälisen toimintakutsunuseilla kielillä. Kehoitamme kaikkia eri maista ihmisiä tuntevia tovereita levittämään kutsua vastustaa äärioikeistoa Helsingissä 6.12.2019.

Kansainvälinen toimintakutsu: Tule vastustamaan natsimarsseja Helsinkiin itsenäisyyspäivänä

Vuodesta 2014 lähtien äärioikeisto on järjestänyt mielenosoituksia Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Tänä vuonna natsijärjestö Pohjoismainen Vastarintaliike (PVL) aikoo järjestää kolmen viime vuoden tavoin Suomen itsenäisyyspäivänä kansallissosialistisen mielenosoituksen Helsingissä. Samana päivänä järjestetään myös koko äärioikeistoa yhteen kokoava 612-mielenosoitus, jossa PVL:n natsit marssivat yhdessä perussuomalaisten kanssa. Kutsumme kaikkia antifasisteja eri maista saapumaan Suomeen vastustamaan näitä äärioikeiston mielenosoituksia.

Kaikissa Pohjoismaissa toimiva PVL on väliaikaisesti kielletty Suomessa, mutta poliisi ei ole puuttunut maaliskuussa asetetun toimintakiellon jälkeen natsien toimintaan. Emme voi odottaa virkavallan puuttumista natsien mielenosoituksiin, vaan meidän kaikkien on yhdessä vastustettava niitä. Suomalaiset natsit ovat jo vuosien ajan tehneet yhteistyötä erityisesti muiden pohjoismaalaisten natsien kanssa, joten natsien vastustajien on myös liikuttava rajojen yli vastustamaan eri maissa marssimista yrittäviä fasisteja.
Äärioikeiston globaali nousu ei rajoitu ainoastaan kaduilla marssiviin kansallissosialisteihin.

Eduskuntavaaleissa keväällä 2019 toiseksi tullut perussuomalaisten puolue on radikalisoitunut kuluneen vuosikymmenen aikana oikeistopopulismista oikeistoradikalismiin tai jopa suoranaiseen fasismiin. Tämä näkyy esimerkiksi eduskunnassa pidetyissä rasistisissa palopuheissa, väestönvaihdon kaltaisiin fasistisiin salaliittoteorioihin viittaavassa puoluejohdossa ja kansanedustajissa sekä PVL:n natsien kanssa järjestetyissä yhteisissä kesäleireissä ja mielenosoituksissa. Lisäksi puolueen nuorisojärjestön on ottanut valtaansa “etnonationalismia” ajava siipi, jonka rasistisen toiminnan takia Perussuomalaiset Nuoret menettivät tänä vuonna valtioapunsa ja jo annetut rahat perittiin takaisin.

Viiden vuoden jälkeen itsenäisyyspäivän fasistiset marssit ovat kuitenkin kääntyneet laskusuuntaan, kuten muukin äärioikeistolainen katututoiminta Suomessa, ja yhdessä voimme viedä tämän kehityksen lopulliseen voittoon. Emme lepää ennen kuin äärioikeisto on lopettanut kaiken poliittisen toimintansa niin Suomessa kuin koko maailmassa. Toivomme mahdollisimman monen toverin eri maista osallistuvan antifasistiseen mielenosoitukseen Suomessa ja vastustamaan eri tavoin äärioikeiston yrityksiä marssia. Nähdään 6. joulukuuta Helsingin kaduilla!

Antifasistinen Varis-verkosto 
1.11.2019

Ps. voit tutustua alla oleviin kirjoituksiin saadaksesi lisätietoa äärioikeiston mielenosoituksista ja niiden vastustamisesta Suomen itsenäisyyspäivänä. Tulemme julkaisemaan uusia tekstejä eri kielillä sekä kääntämään valittuja paloja jo olemassa olevasta suomenkielisestä materiaalista englanniksi:

Katso myös: