6.12. Helsinki ilman natseja

Tapahtuma Facebookissa / event in Facebook: Helsinki ilman natseja – mielenosoitus

IN ENGLISH BELOW

Helsinki ilman natseja – nyt ja aina!

Kutsumme kaikki itsenäisyyspäivänä 6.12.2019 Helsinkiin rakentamaan maailmaa, jossa ei ole tilaa äärioikeistolle.

Kuluneena vuonna miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat ryhtyneet kamppailuun ilmaston puolesta nuorten johdolla, vaatineet kansalaisoikeuksiaan ja nousseet uhmaamaan fasismia, autoritäärisiä hallintoja sekä kapitalismia. Samaan aikaan Suomessa äärioikeiston aktiivisuus kaduilla on vähentynyt muutaman vuoden takaisista viikoittaisista mielenosoituksista pääosin muutaman ihmisen surkuhupaisaksi uhoiluksi.

Itsenäisyyspäivänä järjestettävällä 612-kulkueella äärioikeisto pyrkii elvyttämään vuoden aikana marginalisoitunutta toimintaansa ja pitämään yllä vuosittaista mielenosoitusperinnettä.

Me emme halua antaa äärioikeistolle yhtäkään onnistumisen kokemusta tänä vuonna. Kehotamme kaikkia sorrosta ja syrjinnästä vapaata yhteiskuntaa tavoittelevia ihmisiä täyttämään Helsingin kadut kanssamme.

Maltillisen isänmaalliseksi naamioidun 612-kulkueen äärioikeistolaiset järjestäjät ja osallistujat ovat nykyään yleisesti tiedossa. Alkuvuodesta kriminalisoitu natsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike oli aloitteellinen ensimmäisen kulkueen järjestämisessä vuonna 2014 ja on osallistunut tunnuksineen marsseille siitä lähtien. Marssin järjestäjiin kuuluu yhtä lailla myös Suomen Sisun ja Perussuomalaisten aktiiveja, ja kulkueisiin on osallistunut puoluejohtaja Jussi Halla-ahon lisäksi muitakin tunnettuja perussuomalaisia.

Oikeistopopulismista avoimeen fasismiin liukunut Perussuomalaiset on kannatusmittausten mukaan yhä Suomen suurin puolue. Sen jäseniä on osallistunut useisiin äärioikeiston tapahtumiin, ja antisemitistiset salaliittoteoriat leviävät heidän keskuudessaan aina puoluejohtoa myöten. Samaan aikaan myös kokoomuspoliitikot toistavat äärioikeistolaista retoriikkaa muun muassa niin sanotusta väestönvaihdoksesta. Fasismin vastaista kamppailua ei voi myöskään erottaa taistelusta ilmastonmuutosta vastaan, ja Suomessa irvokkaimmat ilmastonmuutoksenkieltäjät löytyvät juuri perussuomalaisista.

Vaikka 612-kulkueen osallistujamäärä on jo laskussa, meidän on osoitettava konkreettisesti, että äärioikeiston aallonharja on taittunut ja poliittiset tuulet ovat kääntyneet niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Voimme ottaa mallia feministisen vallankumouksensa hedelmiä puolustavien kurdien sitkeästä vastarinnasta jihadisteja ja Turkin Nato-armeijaa vastaan. Lisäksi myös muualla Lähi-idässä, Latinalaisessa Amerikassa, Aasiassa ja eri puolilla maailmaa aina Kataloniaa myöten on nähty fasismin ja autoritääristen hallintojen vastaisia kansannousuja viimeisten kuukausien aikana.

Ota liput ja banderollit sekä ystävät, sukulaiset ja työkaverit mukaan ja tulkaa kanssamme osoittamaan, että oikeudenmukaisempaa maailmaa tavoittelevien ihmisten voima on fasisteja vahvempi myös Suomessa!

Mielenosoitukseen ei toivota puoluetunnuksia, valtioiden lippuja tai muita autoritarismia edustavia tunnuksia.

Tapahtuman tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan mahdollisimman pian.
Tapahtuman järjestää Helsinki ilman natseja -koalitio.

Katso myös facebookissa:

————————————————-

Helsinki without nazis – now and always!

We invite everyone to join us in Helsinki on independence day 6.12.2019 to build a world where there’s no room for the far-right.

Millions of people around the world have taken action over the year and joined young activists in the fight for our environment, demanded their civil rights, and risen up against fascism, authoritarian governments, and capitalism. Meanwhile far-right street activity in Finland has withered from the weekly demonstrations of a few years ago to tragicomic blustering by a handful of people.

The 612 torch march on independence day is their attempt at reviving their marginalized activities and upholding an annual tradition of demonstrations.

We don’t want to give the far-right any feelings of success this year. We ask all the people striving for a society free from oppression and discrimination to take the streets of Helsinki with us.

Though the 612 march is disguised as moderately patriotic, their far-right organizers and participants are widely known by now. The now criminalized neo-Nazi organisation Nordic Resistance Movement took initiative in organizing the first march in 2014 and has attended the events with their insignia ever since. Other 612 organizers include members of Suomen Sisu and the Finns Party. Several known Finns Party members have participated in the marches along with chairman Jussi Halla-aho.

Despite slipping from right-wing populism to outright fascism, the Finns Party remains the most popular political party in Finland according to polls. Their members routinely attend far-right events, and antisemitic conspiracy theories are spread through their ranks all the way up to the leadership. Meanwhile politicians of the National Coalition Party have also mimicked far-right rhetoric about the so-called “great replacement”. The fight against fascism can’t be separated from the fight against climate change, and the most notorious climate change deniers in Finland can be found in the Finns Party as well.

The 612 marches are already decreasing in size, but we must show them in practice that the political winds have changed in both Finland and the rest of the world. We can take example from Kurdish resistance against the jihadists and Turkey’s Nato army in Syria, where they are currently defending their feminist revolution. There have also been uprisings against fascism and authoritarian governments elsewhere in the Middle East, Latin America, Asia, Catalonia, and around the world over the past few months.

Grab your flags, banners, and bring your friends, family and coworkers along to show that the power of people fighting for an equal world is stronger than that of fascists in Finland as well!

We ask you not to bring political insignia, national flags or authoritarian symbols to the demonstration.

The time, place, and route of the demonstration will be announced as soon as possible. The event is organized by the Helsinki without nazis coalition.

Check on Facebook: