Pohjoismainen toimintakutsu: Antifasistinen Offensiivi!

Antifasistinen Offensiivi!

Tänä syksynä ympäri Pohjoismaita nähdään useita toisiinsa liittyviä antifasistisia tapahtumia. Tällä toimintakutsulla kehotamme ottamaan kadut haltuun, osallistumaan näihin tapahtumiin ja kiihdyttämään antifasistista kamppailua paikallisesti omassa kaupungissasi. Kannustamme kaikkia liittymään tähän kampanjaan, osallistumaan kamppailuun ja antamaan ratkaisevan iskun kaikentyyppisille fasisteille täällä pohjoisessa.

Antifasismi on välttämätön kamppailu heitä vastaan, joiden maailmankuva on täysin vastakkainen omallemme. Kaikkien ihmisten vapaan yhteenliittymisen ja kapitalismista, patriarkaatista ja rasismista vapautuneen maailman sijaan fasistit haaveilevat tulevaisuudesta, jossa nykyinen kapitalistinen dystopia on vain vahvempi. Siksi meidän täytyy taistella fasismia vastaan ja nyt meillä on mahdollisuus nostaa kamppailumme uudelle tasolle.

Te ette omista meitä

Fasismin peruskivi on naiskehojen kontrolloinnissa ja perinteisten sukupuoliroolien väkivaltaisessa vahvistamisessa, mikä vaikuttaa erityisesti LGBTQIA+ -yhteisöön. Näin ollen se tietysti myös glorifioi kapeaa ja sovinistista maskuliinisuutta. Kansakunnan tulevaisuuden nähdään olevan sidoksissa suvun jatkamiseen, ja siksi fasistit tahtovatkin hallita naisten seksuaalisuutta, minkä vuoksi he tulevat aina vastustamaan naisten oikeutta tehdä kehoillamme mitä tahdomme.

Viime vuosina olemme todistaneet fasistien heikkoutta feminististen argumenttien edessä. Tänä syksynä meidän on keksittävä antifasismi uudelleen feministisestä perspektiivistä siten, että naiset ja LGBTQIA+ -ihmiset etulinjassa murskaamme äärioikeiston taantumuksellisimmat ja feminismin vastaisimmat osat. Lue lisää analyysistämme täältä.

Internationalistista toimintaa

Olemme järjestäytyneet pohjoismaisella tasolla, koska ongelmamme eivät ole ratkaistavissa kansallisvaltiossa. Koska tahdomme elää maailmassa rajojen tuolla puolen. Kykenemme näkemään itsemme muualla käytävissä kamppailuissa, minkä vuoksi tuemme Rojavan vallankumousta ja matkustamme rajojen halki taistellaksemme kaikenlaisia fasisteja vastaan – kansainvälisesti organisoituvat fasistit täytyy kohdata kansainvälisellä vastarinnalla.

Turkki ja sen jihadistiset liittolaiset valmistelevat hyökkäystä Rojavaan. Jihadistit ovat eurooppalaisen fasismin kuvajainen molempien perustuessa luokkakompromissiin ja pyrkimykseen naisten kontrolloimisesta. Turkki itsessään on Erdoganin klaanin ja tämän liittolaisten hallitsema diktatuuri, joka käyttää sotimista oman poliittisen selviytymisensä keinona.

“Jos et tahdo puhua kapitalismista, voit vaieta fasismista.”

Me emme tule hävittämään fasismia tänä syksynä, koska sen juuret ovat löydettävissä kapitalistisessa, patriarkaalisessa ja rasistisessa järjestelmässä itsessään. Ratkaisu on kaikkien kamppailujemme edistäminen, kansainvälisen valtion ja pääoman vastaisen liikkeen rakentaminen. Ratkaisu on vallankumous.

Tämänsyksyinen kampanjamme on askel tähän suuntaan. Tahdomme auttaa olemassaolevia mobilisaatiota ja luoda puitteet, joissa jokainen voi toimia missä tahansa he ovatkaan. Taistele fasismia vastaan paikallisesti. Levitä sanaa kampanjasta. Osallistu tapahtumiin ympäri Pohjoismaita ja ota kadut haltuun!

Kalenteri:

Päivä X – Rojava

Call for Day X: NO WAR ON NORTHERN SYRIA!

27. Syyskuuta: After Antifascist Work! Viimeinen Antifasisti-pubi ennen #12okt-tapahtumaa. Tapahtumassa keskitytään lokakuun 12. päivän mobilisaatioon Tukholmassa, joka järjestetään Björn Söderbergin muistolle.

Enskiftet, Malmö.

4.-12. Lokakuuta: Antifasistiset päivät Kööpenhaminassa mielenosoituksineen.

https://www.facebook.com/events/1365291373629613/

12. Lokakuuta: Ammattiliitot natseja vastaan! Kansalaisrohkeuden päivä 2019.

https://www.facebook.com/events/492409041325631/

12. Lokakuuta: Kaikki kaduille! Pysäytetään natsikonferenssi!

https://www.facebook.com/events/692785241225168/

6. Joulukuuta: Antifasistinen protesti äärioikeiston Itsenäisyyspäivän mielenosoitusta vastaan Helsingissä.

Lisää tapahtumia tulossa!

The Autonomous Revolutionary Nordic Alliance (ARNA)

Lisätietoa ARNA:sta:

Infoarna.org

Twitter.com/autonomousrevna

Facebook.com/AutonomousRevolutionaryNordicAlliance