Varis-verkosto tukee perjantaina 27.9. järjestettäävää kansainvälistä ilmastolakkoa

Varis-verkosto tukee perjantaina 27. syyskuuta 2019 järjestettävää kansainvälistä ilmastolakkoa ja on Earth Strike Suomen tukija. Kehotamme kaikkia osallistumaan perjantaina ilmastolakkoon, levittämään siitä tietoa ja tukemaan eri tavoin osallistujia. Erityisesti nostamme esiin erityisesti Helsingin, Tampereen ja Turun tapahtumia koska toimimme näissä kaupungeissa, mutta kehotamme ihmisiä osallistumaan ympäri Suomea eri paikkakunnilla järjestettäviin ilmastolakkoihin. Lue lisää näkemyksiämme ympäristöliikkeen ja antifasismin suhteesta täältä.

Kansainvälinen ilmastolakko 27.9.

Maaliskuussa 1,5 miljoonaa lasta ja nuorta osallistui kansainväliseen ilmastolakkoon. Nyt nuoret kutsuvat mukaan myös aikuiset!

Tule mukaan tukemaan tulevaisuudestaan huolissaan olevia ilmastolakkoilevia nuoria. Tule koko päiväksi tai tule käymään. Perjantaina 27.9. klo 10-14 kokoonnumme yhdessä nuorten kanssa Eduskuntatalon portaille vaatimaan eduskunnalta ilmastotekoja!

Yhdessä saimme aikaan sen, että nykyisellä hallituksella on historiallisen vahvat ilmastotavoitteet. Nyt nuo tavoitteet täytyy muuttaa teoiksi.

Ilmastonmuutos uhkaa kaikkea mitä rakastamme, #NytOnPakko toimia!

Yhdessä vaadimme, että:
– Suomi toteuttaa aikeensa olla maailman ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointivaltio.
– Suomi sitoutuu päivittämään ilmastolain, niin, että siihen kirjattavat päästövähennys- ja hiilinielutavoitteet ovat linjassa 1,5 asteen lämpenemisrajan kanssa.
– Fossiilisten polttoaineiden suorat ja epäsuorat tuet on lakkautettava.
– Siirtymä fossiilivapaaseen yhteiskuntaan on toteutettava reilusti.

Tapahtuman tukijat päivittyvät eri kaupunkien tapahtumiin (esimerkiksi Helsingin tämän hetkisen tukijalistan löydät täältä).