Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tamperelaisjäsen Juha Kortelainen kuvaa rasismin vastustajia nettiin ja pyörittää Suomalaisapu-toimintaa 

Juha Kortelainen.

Tampereella asuva Juha Kortelainen on väliaikaisesti kielletyn Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Pirkanmaan ryhmän yksi aktiivisimmista jäsenistä.

Tampereella asuva Juha Pekka Antero Kortelainen alkoi omien sanojensa mukaan harkita natsijärjestö Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen (PVL) liittymistä kevättalvella 2015, koska hän alkoi siirtyä isänmaallisuudesta kohti kansallissosialismia. Pian tämän jälkeen Kortelainen haki jäseneksi ja aktivoitui PVL:ssä. Kortelainen osallistui jo itsenäisyyspäivänä 2016 PVL:n ensimmäiseen ennaltailmoitettuun mielenosoitukseen Helsingissä ja on tämän jälkeen osallistunut aktiivisesti väliaikaisesti kielletyn natsijärjestön toimintaan.

Juha Kortelainen (oikealla etualalla, silmälasit ja kamera) PVL:n kansallissosialistisessa Kohti vapautta -mielenosoituksessa 6.12.2016.
Juha Kortelainen jakamassa PVL:n natsipropagandaa Helsingissä vuonna 2017.
Juha Kortelianen (keskellä) PVL:n kansallissosialistisen mielenosoituksen vastuuhenkilönä Tampereella 21.10.2017. Oikealla toisena vastuuhenkilönä PVL:n helsinkiläisejäsen Rami Joukanen, joka on tuomittu vankeuteen kidutusmurhasta.

It-alalla työskentelevä ja vapaa-ajallaan natsikeikoilla viihtyvä Kortelainen on osallistunut PVL:n Pirkanmaan paikallisryhmän toimintaan levittämällä natsitarroja ja muuta propagandaa katukuvaan. Kortelainen on myös osallistunut PVL:n sisarjärjestön Pohjola-päiville Ruotsissa ja verkostoitunut muiden pohjoismaalaisten uusnatsien kanssa.

Syyskuun 15. päivä 2018. Kortelainen kuvasi yhdessä toisen PVL:n tamperelaisjäsenen kanssa Meidän Tampere ilman natseja-mielenosoitukseen osallistuneita rasisminvastustajia. Kortelaisen ottamia kuvia julkaistiin mielenosoituksen jälkeen uusnatsien verkkosivulla pelottelutarkoituksessa.

Juha Kortelainen (oikealla) ja toinen PVL:n jäsen kuvasivat rasismin vastustajia Tampereella 15.9.2018.
Juha Kortelainen (oikealla) junassa matkalla Tampereelta Helsinkiin vuonnna 2018. Kortelainen kailotti matkatoverilleen kovaan ääneen tietoja natsikeikoista ja mainitsi monia natsiaktiiveja nimellä keskustelussa, jonka kuulivat varmasti kaikki ravintolavaunun asiakkaat.

Kortelainen on osallistunut erityisesti PVL:n Suomalaisapu-toimintaan, jota varten natsijärjestö rekisteröi kielto-oikeudenkäyntinsä aikana uuden yhdistyksen vuonna 2018. Facebookissa ja Vkontaktessa Juha Kortelainen käyttää nimimerkiä “Juha Kasikasi” (uusnatsien suosimassa numerokoodissa ilmaus 88 viittaa ilmaukseen “Heil Hitler”). Kortelainen on merkitty yhdessä PVL:n Suomen osaston johtaja Antti Niemen kanssa yhteyshenkilöksi Suomalaisapu-toiminnan VK-sivulla. Suomalaisapu oli otsikoissa aiemmin tänä vuonna, kun PVL:n natsit  kokoustivat Suomalaisapu-nimellä Metso-Kirjastossa.

Kuvakaappaus uusnatsien VK-sivulta: Juha “Kasikasi” Kortelainen ja Antti Niemi ovat PVL:n Suomalaisapu-toiminnan yhteyshenkilöt VK:ssa.
Juha Kortelainen (vasemmalla) ja Antti Niemi keräämässä lahjoituksia PVL:n Suomalaisapu-toimintaan Orivedellä 10.8.2019.

Laita sähköpostia osoitteeseen varistampere[ät]riseup.net tai varistoimitus[ät]riseup.net jos osaat kertoa missä Juha Kortelainen on töissä tai muuta kiinnostavaa tietoa hänestä. Myös muut tiedot Pirkanmaan seudun uusnatseista ovat tervetulleita!

Katso myös: