15.9. Meidän Tampere ilman natseja -mielenosoitus

Kokoonnumme 15.9. klo 15 Tullintorille Meidän Tampere ilman natseja -mielenosoitukseen näyttämään, ettei Tampereella anneta tilaa fasismille.

Kolme vuotta sitten Peli Poikki -mielenosoitukset vaativat puuttumista uusnatsijärjestön toimintaan Jimi Karttusen kuoltua uusnatsien väkivallan seurauksena keskellä kirkasta päivää Helsingin Rautatieasema edessä.

Nyt olemme tilanteessa, jossa gallupien suosituin puolue, Perussuomalaiset osallistuvat tappavaan väkivaltaan syyllistyneen uusnatsijärjestön kanssa samoihin tilaisuuksiin. Järjestön kiellosta huolimatta poliisi suojaa edelleen PVL:n natsien kokoontumisia näiden kokoontuessa Kohti Vapautta -bulvaanijärjestön nimissä. Mediassa toistetaan Perussuomalaisten fasistista ja äärioikeistolaista retoriikkaa väestönvaihto-salaliittoteorioita myöten ilman jatkokysymyksiä tai kyseenalaistamista.

Tampereella kaupunginvaltuuston perussuomalaiset jäsenet ovat järjestäneet uusnatsien kanssa yhteistä leiriä, jossa mm. harjoiteltiin jousella ampumista vasemmistopoliitikkojen kuviin. Pääkirjasto Metso puolestaan on tietoisesti luovuttanut tilansa oikeudessa kielletyn uusnatsijärjestön kokouskäyttöön.

On kuitenkin toivoa. Meidän on pysäytettävä äärioikeistolaisten ja ihmisvihamielisten aatteiden normalisointi. Se vaatii laajapohjaista antifasistista järjestäytymistä. Meidän täytyy pysäyttää äärioikeiston eteneminen jokaisella yhteiskunnan tasolla! Kutsummekin sinut, ystäväsi, perheesi ja yhteisösi mielenosoitukseen näyttämään, että meitä on monta!

Mielenosoitus on lapsiystävällinen. Ota mukaan lippuja, banderolleja ja muuta rekvisiittaa!

////////////////////

Mielenosoituksen jälkeen Vastavirta-klubilla järjestetään Anarkiaa & burgereita: Antifasismin ultrakevyt historia -luento klo 18:00 alkaen. Tilaisuus on ilmainen ja tarjolla on hampurilaisia luennon kylkeen.