Itsenäisyyspäivän natsikeikoista tunnettu Bar Rock Bear lopetti toimintansa

Bar Rock Bear sijaitsi Vantaan Ilolassa.

Uusnatsien konserteille tiloja viime vuosina tarjonnut Vantaalla sijainnut Bar Rock Bear lopetti toimintansa toukokuun 2019 lopussa. Liikanimellä “Bar Sick Bear” tunnetun keikkapaikan kotisivulla lukee, että “Nykyinen paikka on suljettu lopullisesti. Uudesta paikasta tiedotetaan heti kun (ja jos) varmistuu.”. Tilannetta kannattaa siis jatkossakin pitää silmällä, sillä baari saattaa yrittää jatkaa toimintaansa uudessa muodossa ja tarjota edelleen tiloja uusnatseille.

Veikko Juhani Bakkerin omistama Bar Rock Bear sai kielteistä huomiota vuonna 2017, jolloin siellä järjestetyistä natsikeikoista kirjoitettiin lehdistössä. Tämän jälkeen keikkapaikka joutui ainakin kaksi kertaa suoran toiminnan kohteeksi. Rock Bearin luonne äärioikeistolaisen musiikkialakulttuurin julkisempana tilana korostui entisestään syksyllä 2018, kun myöskin pääkaupunkiseudulla natsikeikoille tilaa tarjonnut Ravintola Alem meni konkurssiin.

Vuosina 2017-2019 Bar Rock Bearissa järjestettiin useita äärioikeistolaisia konsertteja, joista eniten huomioita saivat itsenäisyyspäivinä 2017 ja 2018 järjestetyt natsikeikat. Itsenäisyyspäivän keikkoja on ollut järjestämässä Timo Hännikäisen päätoimittama uusfasistinen Sarastus-verkkolehti, Sarastuksen ja Suomen Sisun Kiuas-kustantamo ja Sami Haaviston Northern Brotherhood. Bar Rock Bearin keikoilla on soittanut niin väliaikaisesti kiellettyyn uusnatsijärjestö Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen kytkeytyviä bändejä, kansallissosialistisia ja islamofobisia black metal -yhtyeitä kuin lahtelaisen Mikko Aspan natsibändiviritelmä.

Itsenäisyyspäivän natsikeikan mainos vuodelta 2017.
Itsenäisyyspäivän natsikeikan mainos vuodelta 2018.

Joitain Bar Rock Bearissa järjestettyjä natsististen ja rasististen yhtyeiden keikkoja:

30.4.2019

-Goatmoon

-Barathrum

-Azazel

6.12.2018

-Vapaudenristi

-Pagan Skull

-Civic Duty

24.11.2018

-Necropole

-Nephilim’s Howl

13.1.2018

-Goatmoon

-Wintermoon

-Nattfog

6.12.2017

-Pyhä kuolema

-Vapaudenristi

-Sankar’hauta

2.9.2017

-Sielunvihollinen

-Aegrus

-Naer Mataron

22.4.2017

-Sielunvihollinen

-Curse Upon a Prayer

-Blood Chalice

-Korgonthurus

Katso myös: