Suomalaisen natsimusiikin vaikuttajat osa 4: KVLT Shopin Sami Tenetz

“Hitler´s Inferno vol.I”. Speeches by Adolf Hitler and marching songs of Nazi Germany. Published by KVLT sub-label No Sign Of Life.
Sami Tenetz (vas.) ja fani KVLT Shopissa. Molemmilla on yllään NSBM-yhtye Peste Noiren t-paita.

Helsingin Punavuoressa sijaitseva KVLT Shop -levykauppa on ollut toiminnassa vuodesta 2010. Yritys on osa black metal -muusikko Sami Juhani Tenetzin ja Primitive Reaction -levymerkin omistaja Tuomas Karhumäen perustamaa ja omistamaa KVLT Limited Oy:tä. Levykauppa keskittyy pääasiassa black metaliin ja muuhun marginaalisempaan metallimusiikkiin. KVLT-levymerkin lisäksi Tenetz omistaa KVLT:n sisar-levy-yhtiöt No Sign Of Life ja Hammer Of Hate. KVLT Shop pitää myyntikojua black metal -keikoilla ja festareilla, kuten Steelfesteillä. Tenetz itse on pitkän linjan black metal -muusikkona ja musiikkialan yrittäjänä verkostoitunut hyvin varsinkin black metal -alakulttuurissa. Tenetz julkaisee ja jakelee natsimusiikkia, soittaa natsibändissä sekä myy natsibändien oheistuotteita ja natsirihkamaa.

KVLT Shop Helsingin Punavuoressa.

KVLT Shop on jo vuosia myynyt natsimusiikkia, keskittyen pääasiassa NSBM:ään (National Socialist Black Metal) ja RAC:iin (Rock Against Communism). Lisäksi valikoimassa on jonkin verran myös white power industrialia ja -noisea, hategrindiä ja fasistista neofolkia. KVLT myy levyjä mm. sellaisilta tunnetuilta NSBM-yhtyeiltä kuten Absurd, Dark Fury, Der Sturmer, Goatmoon, Grand Belial’s Key, Graveland, Nokturnal Mortum, Stahlfront, Spear of Longinus ja Totenburg, sekä RAC-levyjä bändeiltä kuten Dead Kommunist, Honor, Marder, Pagan Skull, Pylvanainen ja Vapaudenristi. Marderissa, Pylvanaisessa ja Pagan Skullissa soittaa väliaikaisesti kielletyn uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäseniä.

KVLT:n natsimusiikin katalogi on erittäin laaja ja edellä mainitut yhtyeet ovat vain pieni esimerkki kaupan natsimusiikin valikoimasta. Monien kotimaisten RAC-ja NSBM-yhtyeiden levyjen painosmäärät ovat pieniä ja levyt onkin todennäköisesti saatu myyntiin suoraan uusnatseilta kädestä käteen. Natsilevyt komeilevat myös kuukaudesta toiseen kaupan sivuilla nähtävän myydyimpien levyjen top 200-listan kärjessä, mikä kertoo siitä ettei niiden merkitys liiketoiminnassa ole mitenkään yhdentekevä. Alla muutamia kuvia KVLT:n myymistä NSBM- ja RAC -levyistä:

Suomalaisen RAC-yhtye Dead Kommunistin levy.
Suomalaisen RAC-yhtye Marderin levy.
Suomalaisen RAC-yhtye Pylvanaisen levyjä.
NSBM-yhtye Schutzstaffelin levy “National Socialist Black Metal”.
NSBM-yhtye Wolfnachtin hihamerkki “Fuck feminism”.

Natsimusiikin lisäksi KVLT myy lukuisia natsibändien oheistuotteita kuten paitoja ja hihamerkkejä sekä muuta natsikrääsää. Esimerkiksi KVLT:n natsististen ja rasististen rintanappien ja hihamerkkien kirjo on huomattava. Alla muutamia kuvia KVLT Shopin myymistä natsistisista tuotteista:

Jyväskyläläisen RAC-yhtye Pagan Skullin t-paita. Paidassa hakaristi sekä tekstit “Stop white genocide” (suom. “pysäytä valkoinen kansanmurha”) ja tunnetun uusnatsi David Lanen kuuluisa sitaatti “14 sanaa” eli “we must secure the existence of our people and a future for white children” (suom. meidän on turvattava kansamme olemassaolo ja valkoisten lastemme tulevaisuus”).
Suomalaisen natsistisen power electronics -yhtye Straight Arm Saluten t-paita. Paidassa teksti ” The New Rise Of National Socialism” (suom. “kansallissosialismin uusi nousu”) ja natsisymboliikkaa.
Hihamerkkejä: Adolf Hitler, Kolmannen valtakunnan kotka, hakaristi, SS-joukkojen totenkopf-tunnus.
Pinssejä: White pride world wide, hakaristi, SS-riimuja, Adolf Hitler.
”Hitler’s Inferno I”, Adolf Hitlerin puheita ja natsi-Saksan marssilauluja. Julkaisija KVLT:n tytär-levy-yhtiö No Sign Of Life.

Muiden musiikkitouhujensa ohella Tenetz on ELMU-säätiöön linkittyvän Teemu Raimorannan rahaston johtokunnassa entisen työpaikkansa levy-yhtiö Spinefarm Recordsin edustajana. Vuosina 1999-2009 Tenetz luotsasi työkseen Spinefarmin tytärlevymerkki Spikefarmia. Tenetzin tunnetuin yhtye on melodista black metalia soittava Thy Serpent. ELMU-säätiö ja Spinefarm eivät todennäköisesti ole tietoisia Tenetzin ja KVLT Shopin kytköksistä natsimusiikkialakulttuuriin, sillä tämä tuskin sopisi heidän arvomaailmaansa.

Natsikavereita ja Goatmoonin vieraileva kitaristi

KVLT:n tytäryhtiö No Sign Of Life julkaisi vuonna 2015 CD:nä ”Hitler’s Inferno I-II” nimisen kaksiosaisen sarjan Adolf Hitlerin puheita ja natsi-Saksan marssilauluja sekä ”Hitlerjugend” -levyn. Natsimusiikin julkaisussa No Sign Of Life aktivoitui vuonna 2015. Vuosi 2015 oli merkittävä myös monelle aiemmin ”epäpoliittiselle” suomalaiselle black metal -alakulttuurin toimijalle, jotka reagoivat Syyrian sodan aiheuttamaan ”pakolaiskriisiin” politisoitumalla ja siirtymällä kohti äärioikeistoa. No Sign Of Life on julkaissut sellaisia natsiyhtyeitä kuten Auschwitz Symphony Orchestra, Der Sturmer, Goatmoon, Fatherland, Kommandement ja Aryan Kampf 88, sekä fasistista folk metalia esittävän Stormheitin kaksi albumia. Musiikkibisneksen lisäksi Sami Tenetzillä on myös henkilökohtaisia suhteita uusnatseihin, kuten NSBM-yhtye Goatmoonin ja RAC-yhtye Marderin jäseniin. Tenetz on soittanut Goatmoonin live-kokoonpanossa ravintola Alemin keikalla 5. maaliskuuta 2016, salaisella Call of Terror NSBM-festivaalilla Ranskassa 9. helmikuuta 2019 ja Asgardsrei Fest -NSBM-festivaalilla Ukrainassa 15.12.2018. Kiovan keskustassa järjestettävä Asgardsrei Fest on Euroopan suurin NSBM-festivaali. Vuonna 2018 festivaalilla oli noin 1500 kävijää.

Sami Tenetz ja ranskalaisen tunnetun NSBM-yhtye Peste Noiren laulaja Ludovic Van Alst (aka Famine) vuonna 2013.
Sami Tenetz Goatmoonin live-kitaristina Ranskan salaisella Call of Terror NSBM-festivaalilla 2.9.2019.
Sami Tenetz Goatmoonin live-kitaristina Kiovan Asgardsrei Fest -NSBM-festivaalilla 15.12.2018.
RAC-yhtye Marderin jäsenet lähettävät Tenetzille videoterveiset tämän facebook-seinällä vuonna 2016. Vasemmalta oikealle Marderin jäsenet Aleksi Kyrönperä, Janne Moilanen, Mika ja Jaakko Lähde. Lisäksi oikeanpuolimmaisena tuntematon henkilö. Kyrönperä ja Moilanen ovat kielletyn uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Helsingin osaston aktiiveja.

Myymällä natsimusiikkia ja natsistisia oheistuotteita Sami Tenetz ja KVLT Shop legitimoivat osaltaan natsimusiikkialakulttuuria ja täten edistävät natsiaatteen valtavirtaistumista. Sami Tenetz ei ole vain natsimusiikin jakelija, vaan myös sen aktiivinen julkaisija. Jokainen tajuaa, että natsilevyjen ja -krääsän myynti uusnatseille, natsihevareille ja boneheadeille on selkeä ideologinen valinta. KVLT Shop onkin kiistattomasti osa suomalaisen natsimusiikkialakulttuurin infrastruktuuria samalla tavalla kuin esimerkiksi Mikko Aspan Sarvilevyt-levykauppa Lahdessa ja Sami Haaviston Horror Shop Helsingin Konalassa.

Ei anneta uusnatseille ja heidän tukijoilleen tilaa musiikkialakulttuureissa, levybisneksessä, julkisessa kaupunkitilassa eikä missään muuallakaan. Pysäytetään natsimusiikkialakulttuurin kasvu ja valtavirtaistuminen; työnnetään se takaisin marginaalin ja tehdään sen toiminta mahdollisimman vaikeaksi. Levykauppojen ei tule osallistua natsimusiikin levittämiseen ja siten natsiaatteen tukemiseen eikä taloyhtiöiden tule tarjota tällaiseen toimintaan liiketilojaan. Halutessasi voit ottaa yhteyttä KVLT Shopin kiinteistön isännöitsijään. Yhteystiedot alla.

Onko sinulla lisätietoa Sami Tenetzistä, KVLT Limited Oy:stä tai muista natsimusiikkialakulttuurin toimijoista? Lähetä vinkkisi osoitteeseen varistoimitus[ät]riseup.net.

KVLT Shop

Iso Roobertinkatu 42

00120 Helsinki

Asunto Oy Iso Roobertinkatu 42:n yhteystiedot:

c/o isännöitsijätoimisto Lasse Bäck

Yleiskontrahti Oy

09 611 411

09 680 2262

Köydenpunojankatu 7 A 1

00180 Helsinki

Kirjoitussarjan aiemmat osat:

Katso myös: