Mielenosoituskutsu: Natsivapaa vappu Göteborgin naapurikunnassa Kungälvissä!

Suomessa väliaikaiseen toimintakieltoon joutuneen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) Ruotsin osasto järjestää vappupäivänä kolme mielenosoitusta (viime vuonna mielenosoituksia oli kaksi). Natsimielenosoitukset järjestetään Kungälvissä, Ludvikassa ja Fagerstassa. Fagerstanin mielenosoitukselle ei ole tätä kirjoittaessa myönnetty vielä mielenosoituslupaa.

Edellisenä vuonna natsit kohtasivat moninkertaisen määrän antifasistisia vastamielenosoittajia kaikkialla. Olemme kääntäneet göteborgilaisten toverien tekemän kutsun Kungälvin mielenosoituksesta, ja tiedotamme muista mielenosoituksista myöhemmin kanavillamme. Kungälv sijaitsee aivan Göteborgin pohjoispuolella, joten PVL:n natsit pyrkivät hakemaan revanssia kirvelevästä fiaskostaan vuoden 2017 syyskuussa. Kehotamme kaikkia osallistumaan Ruotsin antifasistisiin mielenosoituksiin ja häiritsemään suomalaisten natsien osallistumista ruotsalaisten esikuviensa vihamarsseille.

Natsivapaa vappu Kungälvissä

Pohjoismainen Vastarintaliike aikoo marssia Kungälvin keskustassa Ruotsissa vappupäivänä 1. toukokuuta 2019. Natsiaatteessa on aina kyse uhkailusta ja väkivallasta. Natsijärjestöjen kasvun vanavedessä seuraavat ahdistelut, pahoinpitelyt ja lopulta murhat. Siksi natsien toimintaa tulee aina vastustaa.

Toukokuun ensimmäinen päivä on työväenliikkeen, solidaarisuuden, tasa-arvon ja yhteisöllisyyden päivä. Natseille päivä edustaa kaikkea heidän vihaamaansa. Meidän, jotka puolustamme näitä perustavanlaatuisia arvoja, tulee liittoutua keskenämme. Emme voi sallia natsien häpeällistä pyrkimystä rienata näitä arvoja ja häväistä natsien uhrien muistoa vappuna Kungälvissä.

Vappunapäivänä 2019 toimimme natsivapaan Kungälvin puolesta.

Ei natseja kaduillamme!

Tarkemmat kokoontumistiedot tullaan ilmoittamaan myöhempänä ajankohtana.

Göteborgin Antifasistinen Rintama (Göteborgs Antifascistiska Front, GAF) on valmis yhteistyön ja dialogiin muiden antirasististen ja antifasististen järjestöjen sekä yksilöiden kanssa, ja pyytää heitä olemaan suoraan yhteydessä GAF:iin mikäli dialogi ja yhteistyö mobilisaation tiimoilta kiinnostaa.

Lisätietoa: