Rojavassa kaatuneen Lorenzo Orsettin viimeinen viesti maailmalle

Italialainen anarkisti Lorenzo “Orso” Orsetti menehtyi taistelussa 18. maaliskuuta 2019 Baghuzissa, Pohjois-Syyriassa. Rojavaan vapaaehtoisena lähtenyt Orsetti kaatui Pariisin kommuunin vuosipäivänä taistellessaan ISISiä vastaan Deir ez-Zorin viimeisissä taisteluissa. Hän taisteli Tekoşîna Anarşîst (Anarkistinen Kamppailu) ryhmän kanssa, joka toimii yhdesssä Tikkon kanssa. Orsetti oli kotoisin Firenzestä, mutta hän oli taistellut Rojavan vallankumouksen puolesta viimeiset puolitoista vuotta. Hän osallistui muun muassa Afrinin puolustamiseen Turkin hyökkäykseltä.

Tekoşîna Anarşîst -ryhmä antoi seuraavan julkilausuman: “Tänä päivänä toverimme Tekoşer Pilîn kaatui Baghouzissa. Hän oli meidän kaikkien hyvä ystävä ja uskomattoman rohkea sotilas. Monilla meistä oli kunnia taistella hänen rinnallaan. Afrinista Deir ez-Zoriin, hän oli aina viimeinen joka poistui paikalta. Şehid namirin!”

Julkaisemme suomenkielisenä käännöksenä Lorenzo Orsettin jälkeensä jättämän viimeisen viestin osoittaaksemme kunnioitusta hänen muistolleen.

I partigiani non muoiono mai.

Partisaanit ovat ikuisia.

Lorenzo Orsettin viimeinen viesti

Ciao,

Jos luet tätä viestiä, en ole enää tässä maailmassa. Pah, älä ole surullinen. Minulla on kaikki hyvin. Minua ei kaduta mikään, kuolin tehdessäni sitä, minkä ajattelin olevan oikein, puolustaen heikkoja, ja pysyen uskollisena ihanteilleni, joita ovat oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja vapaus.

Ennenaikaisesta lähdöstäni huolimatta elämäni on ollut onnistunut, ja olen lähes varma, että lähdin hymy huulillani. En olisi voinut pyytää enempää. Toivon sinulle kaikkea hyvää, ja lisäksi toivon, että sinäkin yhtenä päivänä päätät antaa elämäsi muiden puolesta (jos et ole niin jo päättänyt). Koska ainoastaan näin maailmaa voidaan muuttaa. Asioita voidaan saada aikaan ainoastaan voittamalla individualismi ja itsekkyys meissä kaikissa.

Tiedän näiden olevan vaikeita aikoja, mutta älä luovuta. Älä hylkää toivoa, älä koskaan! Ei hetkeksikään.

Vaikka kaikki tuntuisi menetetyltä, ja ihmisten ja eläinten vaivat vaikuttaisivat sietämättömiltä, jatka voiman etsimistä ja inspiroi sitä tovereissasi. Juuri näinä synkkinä hetkinä sinun valosi auttaa.

Ja muista aina: “Jokainen ukkosmyrsky alkaa yksittäisestä pisarasta.” Yritä olla tämä pisara.

Rakastan teitä kaikkia, ja toivon teidän vaalivan näitä sanoja. Serkeftin!

Orso, Tekoşer, Lorenzo.

Lähde: Awenglish.com