Feministinen opas Naistenpäivän 2019 autonomisiin tapahtumiin – Mielenosoituksia ja bileitä 4 kaupungissa

Kansainvälistä Naistenpäivää vietetään jälleen perjantaina. Vuosittaisen juhlapäivän juuret ovat 1800-luvun sosialistisen työväenliikkeen naisten järjestäytymisessä ja yhä nykyään sitä vietetään internationalismin hengessä ympäri maailmaa. Suomessa feministit, antifasistit ja antikapitalistit ovat järjestäneet viime vuosina Naistenpäivänä mielenosoituksia ja muita tapahtumia useissa kaupungeissa, ja niin on myös tänä vuonna.

Tänä vuonna eri kaupunkien feministisiä mielenosoituksia yhdistää vankka usko siihen, että feminististen liikkeiden kasvaessa tulevaisuus tulee muodostumaan feministiseksi. Kokosimme listan vuoden 2019 Naistenpäivän antiautoritaarisista tapahtumista, joista osaa Varis-verkosto on mukana järjestämässä tai tukemassa muiden autonomisten feminististen toimijoiden kanssa.

Turku.

Turussa järjestetään Naistenpäivän mielenosoitus nimellä Tulevaisuus on intersektionaalinen! Mielenosoitus kokoontuu Vähätorilla klo 18:00, josta lähdetään puheiden jälkeen liikkeelle. Kulkueen jälkeen on luvassa hengailua. Turussa on järjestetty feministisiä Naistenpäivän mielenosoituksia joka vuosi vuoden 2014 jälkeen.

Naistenpäivän mielenosoitus Tampereella 8.3.2016.

Tampereella Naistenpäivän mielenosoitus on nimeltään Tulevaisuus on feministinen, ja se kokoontuu Tullintorilla klo 19:00. Kulkueesta voi suunnata suoraan kohti Vastavirta-klubia, jossa alkaa kello 21:00 Smash the Patriarchy -club.

Tampereen Naistenpäivän mielenosoituksen jatkot järjestetään Vastavirta-klubilla.
Helsinki.

Helsingissä järjestetään Kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta kaksi mielenosoitusta. Feminists to the Front järjestää ensimmäisen mielenosoituksen klo 15:00 Eduskuntatalolla, josta liitytään Narinkkatorilla klo 17:00 alkavaan To Feminist Futures -mielenosoitukseen. Lue myös To Feminist Futures -mielenosoituksen järjestäjien manifesti täältä. Mielenosoitusten jälkeen juhlintaa voi jatkaa esimerkiksi Mimmit räppää -bileisiin.

Oulu.

Oulussa järjestetään naistenpäivän tapahtuma nimeltä Feministiset naistenpäivän bileet!, jossa on monenlaista ohjelmaa. Tapahtuman järjestää paikallinen antiautoritaariryhmä Oulutopia.

Kehotamme kaikkia osallistumaan näihin neljässä eri kaupungissa järjestettävistä tapahtumista itseään lähimpään. Kamppaillaan yhdessä vapaan, tasa-arvoisen ja feministisen tulevaisuuden puolesta!