Vankilassa istuva Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Jesse Torniainen sai uuden tuomion humalassa tehdyistä pahoinpitelyistä

Jesse Torniainen (keskellä) Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen vuoden 2016 mielenosoituksessa.

Jimi Karttusen tappanut Jesse Torniainen on ollut vankilassa kuluneen vuoden. Tammikuussa 2018 hovioikeus tuomitsi Jesse Torniaisen kahden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Tuomio koveni, sillä hovioikeus päätti käräjäoikeudesta poiketen rikoksella olevan rasistinen motiivi. Torniainen haki valituslupaa korkeimpaan oikeuteen, mutta valituslupa evättiin lokakuussa. Torniaisen jättäminen tuomitsematta Jimi Karttusen taposta kertoo karua kieltä siitä, miten Suomen porvarillinen oikeusjärjestelmä kohtelee helläkätisesti poliittisiin murhiin vuosikausia kouluttautuneita Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) natseja.

Torniainen on jatkanut natsitoimintaa vankilasta käsin, sillä PVL:n verkkosivulla on julkaistu kuluneen vuoden aikana useita hänen allekirjoittamiaan tekstejä. MTV3 julkaisi hetki sitten uutisen, jonka mukaan Torniainen tulee viettämään lisäaikaa vankilassa, sillä hänet tuomittiin kesällä kahdesta uudesta pahoinpitelystä. Pahoinpitely tapahtuivat Vantaalla syksyllä 2017 eli sen jälkeen, kun Torniainen oli jo ollut käräjillä taposta.

Jimi Karttusen kuoleman jälkeen Torniainen antoi äärioikeistolaisille julkaisuille haastattelun, jonka mukaan hänen mittava rikoshistoriansa olisi ollu osittain seurausta nuorena päihtyneenä toimimisesta. Torniainen kertoi kuitenkin, että hän on lopettanut juomisen keskittyäkseen natsitoimintaan. Kyse oli tyypillisestä natsien valehtelusta oman toiminnan saattamiseksi parempaan valoon, sillä MTV3:n mukaan Torniainen hyökkäsi viime vuonna Vantaalla humalassa yhden henkilön kimppuun takaapäin ja löi toista sorkkaraudalla. Aiemman rikostaustansa vuoksi Torniainen tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä 6 kuukauden ja 15 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Katso myös: