Sarastus ja Kiuas jatkavat itsenäisyyspäivän natsikeikkojen järjestämistä Bar Rock Bearissa

Sarastuksen 6.12.2018 järjestämän natsikeikan juliste. Esiintymässä natsibändit Vapaudenristi ja Pagan Skull sekä yllätysesiintyjä.

Uusfasistinen verkkolehti Sarastus järjestää tänäkin vuonna itsenäisyyspäivänä natsikeikan Vantaan Bar Rock Bearissa. “Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti” on äärioikeiston 612-mielenosoituksen jatkotapahtuma, minne järjestetään bussikuljetus suoraan soihtukulkueen päätöspaikalta. Joulukuun kuudes päivä järjestettävällä keikalla soittamassa ovat natsibändit Vapaudenristi ja Pagan Skull sekä “yllätysesiintyjä”. Myyntipöytää on viime vuoden tapaan pitämässä Horror Shopin omistaja, äärioikeistolainen Sami Haavisto. Viime vuonna Bar Rock Bearissa esiintyivät natsibändit Vapaudenristi ja Sankar’hauta ja jo vuoden 2016 612-marssin jatkoklubilla esiintynyt neofolk-yhtye Pyhä Kuolema. Tapahtumaa on mainostettu niin Sarastuksen kuin Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) sivuilla sekä kotimaisissa uusnatsien musiikkiblogeissa. Pääsyliput ja bussikuljetuksen keikalle myy viime vuoden tapaan Sarastuksen ja Suomen Sisun ydinryhmän perustama uusfasistinen Kiuas Kustannus Oy.

Sarastuksen järjestämän viime vuoden itsenäisyyspäivän keikan juliste. Esiintymässä natsibändit Vapaudenristi ja Sankar’hauta sekä neofolk-yhtye Pyhä Kuolema. Mukana Kiuas Kustannus Oy ja Sami Haaviston Northern Brotherhood.
Bar Rock Bearin itsenäisyyspäivän keikka on merkitty Horror Shopin keikkakalenteriin. Horror Shop myy tuotteitaan Bar Rock Bearissa myös useissa viikonlopun mittaisissa Black & Pagan Fest -tapahtumissa.

“Kansallismielistä radikaalirockia”: Vapaudenristi ja Pagan Skull

Vapaudenristi Kannonkosken natsifestareilla 20.9.2014. Vasemmalla Mikko Ilmari “Riimu” Pöyhönen ja oikealla Mikko Aspa.

Itsenäisyyspäivän keikalla esiintyvät Vapaudenristi ja Pagan Skull soittavat natsiskinien RAC-musiikkia. Yhtyeiden ensisijainen tarkoitus on toimia natsiliikkeen kulttuurisena siipenä levittäen liikkeen propagandaa musiikkinsa kautta. Yhtyeet esiintyvät lähinnä natsien salaisilla kerhotiloilla boneheadeille ja natsihevareille, joskin Vapaudenristi on pyrkinyt laajentamaan kuulijakuntaansa – toistaiseksi laihoin tuloksin. Yhtyeet ovat soittaneet yhdessä usein aiemminkin ja tehneet myös yhteislevyn. Vapaudenristin laulaja-kitaristi Mikko Aspa on toiminut Pagan Skullin live-rumpalina ja vierailevana solistina sekä sanoittanut yhtyeen kappaleen “Lackeys of Six Pointed Star”.

Mikko Aspa. Kuvassa oikealla Suomen aktiivisimman uusnatsistisen musiikkialakulttuuriin keskittyvän Veriyhteys-sivuston logo.

Vapaudenristin perusti vuonna 2006 lahtelainen musiikin monitoimimies ja Sarvilevyt-levykaupan omistava uusnatsi Mikko Reino Juhani Aspa. Yhtye oli aluksi Aspan yhden miehen bändi, kunnes se vuonna 2012 sai livekokoonpanon aloittaen aktiivisen keikkailun soittelemalla uusnatsien salaisilla kerhotiloilla ja natsimusiikkitapahtumissa, joita järjestettiin sellaisissa äärioikeistoon myönteisesti suhtautuvissa keikkapaikoissa kuten Ravintola Alem ja Bar Rock Bear. Vapaudenristi on esiintynyt myös Jimi Karttusen kuolemaan johtaneesta hyökkäyksestä tuomitun PVL-aktiivi Jesse Eppu Torniaisen tukikeikalla 7. marraskuussa 2016. Kitaristi-laulaja Aspan lisäksi yhtyeen basistina toimii Pyhä Kuolema -yhtyeen Mikko Ilmari “Riimu” Pöyhönen.

Vapaudenristi on tällä hetkellä Suomen aktiivisin RAC-yhtye sekä keikkojen että levytysten saralla. Yhtyeen sanoitukset ovat tavanomaista natsipropagandaa käsitellen lähinnä ultranationalistisia ja uusfasistisia teemoja, joihin haetaan usein innoitusta sotien välisen ajan kotimaisesta fasistiliikkeestä, Saksan konservatiivisen vallankumouksen filosofeista, Ranskan uuden oikeiston ideologeista, natsi-esoteriasta, rotuopeista, sosiaalidarwinismista ja antisemitistisistä salaliittoteorioista. Vapaudenristin kappaleiden nimet eivät jätä paljoa varaa väärinkäsityksille: Veri ja maa, Ei maata ilman kansaa, Suomen SS-sankarit, Valkoinen kapinahenki… Ohessa lyriikat Vapaudenristin kappaleesta Vanhan maailman demonit vuodelta 2016:

kuulen rappion äänet tasapäistettyjen massojen

loiset uhriutumassa omassa saastassaan

ryhmähalin tiukka rutistus vaikka kaikkia jo ahdistaa

velaksi ostetun hyvinvoinnin juhlat on lopussa

emme halunneet harhaista utopiaa

emme maailmankylää tai globaalia monokulttuuria

laput silmillä liukuhihnalla tie kohti tuhoa

valta pankkiirien ja koukkunokkaplutokratian

humanistit kaikille tän paratiisin haluaa

itseriittoiset hyötyjät vailla tulevaisuutta

emme halunneet harhaista utopiaa

emme maailmankylää tai globaalia monokulttuuria

luotamme pohjimmaiseen vaistoon: itsesäilytykseen

hylkäämme arvot jotka saa kansakunnan kaatumaan

olemme demonit vanhan maailman!

tervehdimme ilolla tulevaa taistelua

emme halunneet harhaista utopiaa

emme maailmankylää tai globaalia monokulttuuria

tämä harha tulee haihtumaan

nousee demonit vanhan maailman

Kappale on tyypillistä natsipropagandaa. Sanoituksissa sinisilmäinen maahanmuuttajia hyysäävä ja hedonistinen liberaali nähdään liitossa rahamaailman ahneen eliitin “koukkunokkaplutokratian”, eli juutalaisten tai sionistisen eliitin kanssa ajamassa kansakuntaa kohti rappiota. Asetelma on tuttu äärioikeiston antisemitistisistä salaliittoteorioista ja varsinainen RAC-musiikin klisee. Kappaleen päättää odotetusti kutsu tulevaan taisteluun.

Pagan Skull Kannonkosken salaisella natsikeikalla 20.9.2014.

Jyväskyläläinen Pagan Skull on soittanut urallaan noin 15 keikkaa, joista kaikki ovat olleet salaisilla natsikeikoilla ja äärioikeistolaisilla musiikkifestivaaleilla. Bar Rock Bearin keikka on ensimmäinen täysin julkinen esiintyminen yhtyeen yli kymmenvuotisen historian aikana. Kerhotilakeikkoihin keskittyminen onkin ollut ymmärrettävää, sillä yhtye ei peittele kansallissosialistista ideologiaansa. Yhtyeen sanoitukset ovat karkeaa natsipropagandaa ja niissä keskeistä on antisemitismi, rasismi, valkoinen ylivalta ja antikommunismi.

Huomattavaa on myös yhtyeen sanoman keskittyminen yhä enemmän avoimeen natsi-ideologiaan alkuaikojen kotiseudun ylistyksen, luontomystiikan, antikommunismin ja nationalismin yhdistelmän siirryttyä taka-alalle. Tämä kehitys näkyy erityisen selvästi Vapaudenristi / Pagan Skull -yhteislevyllä (2014) sekä myöhemmin yhtyeen White Genocide -pitkäsoitolla (2016). Samalla yhtyeen SS-pääkallosta ja tursaansydämestä muodostunut logo vaihtui tyyliteltyyn PVL-logoa mukailevaan hakaristiin. Yhtyeen kappaleiden nimet puhuvat selvää natsismin kieltä: Crush Commie Scum, The Pigs of Zion, Lackeys of Six Pointed Star, White Genocide, 14 sanaa, White Man’s World… Alkuaikojen omakustanteita lukuunottamatta yhtyeen kaikki levyt on julkaissut kotimainen RAC-musiikkiin keskittyvä Europa Erwache Productions, jonka ensimmäinen julkaisu oli juurikin Pagan Skullin pitkäsoitto “In the Hands of Our Fatherland” vuodelta 2012. Ohessa raakakäännös Pagan Skullin kappaleesta White Genocide vuodelta 2016:

Ei enää kunniaa, ei ylpeyttä

Ei enää jaloja kansakuntia

Pelon ja epätoivon ajamana

Tulee meidänlaistemme loppu

Demokratian sairaat lapset

Kuin ruttoa levittävät rotat

Tuhoten pyhän yhtenäisyytemme

Kuinka kauan voi valkoinen rotu kestää?!

Pysäyttäkää valkoinen kansanmurha!

Liittykää riveihin mustan auringon alla!

Pysäyttäkää valkoinen kansanmurha!

Ja turvatkaa verilinjamme tulevaisuus

Mitkään äänestykset eivät voi nyt auttaa meitä

Poliitikot on myyty Siionille

Sinun täytyy taistella ja vastustaa

Kuin Suomen mahtava leijona!

Kansallisen vastarinnan tiiviit rivit tuovat lopun tälle hulluudelle

Me turvaamme olemassaolomme

Ja uudelleenrakennamme Euroopan suuruuden

Kappaleen teemana (nimeä myöten) on uusnatsien salaliittoteoria valkoisesta kansanmurhasta. Kyseessä onkin varsin tyypillinen RAC-kappale, jossa kuulijaa yllytetään kansalliseen vastarintaan juutalaista “sionistista eliittiä” ja näitä mukailevaa korruptoitunutta demokraattista hallitusta vastaan. Samalla uusnatsien ylle luodaan sädekehää “alistettuina” rotunsa puolesta taistelevina vapaussotureina.

Pagan Skullin uusi t-paita. Edessä yhtyeen nimi ja keskellä hakaristi. Selässä tunnettu uusnatsi David Lanen sitaatti 14 sanaa: “We must secure the existence of our people and a future for white children.” (suom. Meidän on turvattava kansamme selviytyminen ja valkoisten lasten tulevaisuus.).

Pagan Skullin jäsenten poliittinen aktiivisuus ei valitettavasti jää vain musisointiin natsien salaisissa kerhotiloissa. Yhtyeen kaksi pitkäaikaista jäsentä ovat Jyväskylän PVL-aktiivi Paavo Arvo Akseli Laitinen ja uusnatsi Sampsa Muhonen (taiteilijanimi “M8”). Muhonen ja Laitinen osallistuivat tammikuussa 2013 Jyväskylän kirjastopuukotuksena tunnettuun hyökkäykseen, jonka kohteena oli Äärioikeisto Suomessa -kirjan julkaisutilaisuus. Lisäksi Laitinen osallistui “Jyväskylän mellakkaan” vuonna 2015, jolloin järjestö pahoinpiteli mielenosoituksensa aikana antifasistiksi tunnistamansa ohikulkijan. Laitinen on YLE:n jutun mukaan PVL:n IT-asiantuntija ja hänen nimiinsä rekisteröitiin esimerkiksi PVL:n itsenäisyyspäivänä 2017 järjestämä kansallissosialistinen Kohti vapautta -mielenosoitusmarssin nettisivu. Sampsa Muhonen piti Jyväskylän keskustassa vuonna 2014 natsivaatemerkkejä kaupittelevaa Ferus Finnum -myymälää, joka sai nopeasti paljon kyseenalaista julkisuutta ja lopetti pian toimintansa.

Pagan Skullin basisti ja Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen pitkäaikainen jyväskyläläinen johtohahmo Paavo Laitinen taltioi digikameralla päivän molempia äärioikeistolaisia mielenosoituksia. Kuvassa Laitinen on 612-mielenosoituksessa vuonna 2017 kaulassaan PVL:n kaulahuivi.
Sampsa Muhonen.

Natsien turvasatama Vantaalla

Bar Rock Bear sijaitsee Vantaan Ilolassa.

Vuoden 2017 itsenäisyyspäivän natsikeikan lisäksi Bar Rock Bearissa on järjestetty useita natsististen ja rasististen yhtyeiden keikkoja. Näitä ovat olleet mm. NSBM-yhtyeiden, kuten Goatmoonin (13.1.2018), Naer Mataronin (2.9.2017), Norrhemin (3.11.2018) ja Necropolen (24.11.2018) keikat sekä muslimivastaista rasismia sanoituksissaan viljelevän “anti-islamic black metalia” soittavan Sielunvihollisen keikat 22.4.2017, 2.9.2017 ja 3.11.2018. Vantaan Sanomien haastattelussa marraskuussa 2017 baarin omistaja Veikko Juhani Bakker vähätteli itsenäisyyspäivän natsikeikan poliittista luonnetta. Bakkerin yrityksiä ovat bändikämppiä ja studiota Vantaan Rekolassa vuokraava Underground Music Company Finland Ltd. Oy (Rekolantie 62) ja Motor Company Finland Ltd Oy (Auto Jamito ja Bar Rock Bear, Nietostie 11).

https://www.youtube.com/watch?v=xEqeeS0zQCw&bpctr=1542224542

Suomen tunnetuin NSBM-yhtye Goatmoon keikalla Bar Rock Bearissa 13.1.2018. Yleisö tekee natsitervehdyksiä ja huutaa kuorossa “Sieg heil”.

Juliste Bar Rock Bearin Black & Pagan Fest 1 -tapahtumasta. Soittamassa turkulainen NSBM-yhtye Norrhem ja islamofobinen black metal -yhtye Sielunvihollinen.
Juliste Naer Mataronin ja Sielunvihollisen Bar Rock Bearin keikalta 2.9.2017. Järjestäjänä turkulainen Metallihelvetti-kollektiivi, joka järjestää myös vuosittaista Turku Saatanalle -tapahtumaa.

Malmin Ravintola Alemin lopetettua on selvää, että natsit tulevat siirtämään yhä enemmän julkisia keikkojaan Bar Rock Beariin, ainakin kunnes onnistuvat hankkimaan uuden luottopaikan Helsingistä. Tarjoamalla tilat natsikeikoille Bar Rock Bear toimii osana kotimaisen natsimusiikin verkostoa siten edistäen ja legitimoiden natsimusiikkialakulttuuria ja natsiaatteen leviämistä. Vaikka julkiset RAC- ja NSBM-keikat ovatkin yleistyneet, järjestetään suurin osa kotimaan natsikeikoista yhä uusnatsien salaisilla kerhotiloilla tai kaukana maaseudulla. Tällaista syrjään jäämistä natsit eivät tietenkään missään nimessä halua, sillä natsiliikkeen kasvu musiikkialakulttuurin ja kulttuurikamppailun kautta vaikeutuu huomattavasti ilman julkisia legitiimejä keikkapaikkoja.

Ei anneta natseille jalansijaa musiikkialakulttuureissa eikä missään muuallakaan! Alem kaatui jo, seuraavana Bar Rock Bear!

Onko sinulla tietoa uusnatsimusiikin ympärille keskittyneen alakulttuurin toimijoista, itsenäisyyspäivän natsikeikan yllätysesiintyjästä tai natsien salaisista keikkapaikoista? Lähetä tietosi osoitteeseen varistoimitus[at]riseup.net.

Bar Rock Bear

Nietostie 11

Vantaa

045 600 2506

barrockbear(ät)elisanet.fi

Katso myös: