Kansainvälisen Kobane-päivän mielenosoitus Tampereella

[FI]

Kansainvälistä Kobane-päivää vietetään 1. marraskuuta. Järjestämme mielenosoituksen Kobanen kunniaksi Tampereella lauantaina 3. päivä marraskuuta klo 14 alkaen. Kokoonnumme Tullintorin aukiolle, josta marssimme Keskustorille kuuntelemaan puheita.

Haluamme muistaa 2014-2015 käytyä sankarillista Kobanen puolustustaistelua, joka oli käännekohta ISIS:in vastaisessa taistelussa Syyrian sisällissodassa. Mielenosoitus on osa kansainvälistä Kobane-päivän mielenilmausten sarjaa.

Vaikka ISIS onkin jo ajettu ahtaalle, muodostavat Turkin miehitysvalta Afrinissa ja sen tukemat muut ääri-islamistiset voimat yhä merkittävän uhan Rojavalle. Kobane-päivän lisäksi marssitaan myös miehitetyn Afrinin kantonin vapauttamisen ja koko Rojavan puolesta. Tule mukaan osoittamaan tukesi!

[EN]

The world Kobane day is on the 1st of November. In honour of that day, we will organize a demonstration in Tampere on the 3rd of November. We will gather at Tullintorin aukio at 2pm, and march from there to Keskustori, where the demonstration will end after speeches.

Our event is part of international world Kobane day demonstrations, and with this demonstration we want to remember and pay respect to the heroes who fought for freedom of Kobane against ISIS in northern Syria.

The efforts that ISIS could no longer engage in due to its defeat are currently continued by Erdogan’s Turkey. The occupation, looting and ethnic cleansing of Afrin by Turkish-backed jihadists, are a direct continuation of ISIS‘ projects. With this demonstration we will march for freedom of Afrin and for whole Rojava. Show your solidarity by joinin us!

* * *

Tilaisuuden järjestävät / Organisers:
– Kurdien demokraattinen yhteisökeskus, NCDK
– Tampereen anarkistiliitto, TAL
– Varis Tampere
– Kurdistanin Ystävät Tampere