Jatkaako uusnatsijärjestö Blood & Honour natsikeikkojen järjestämistä Tampereen Kauppahuoneen omistamassa kiinteistössä Ruskossa?

Kuvakaappaus: Juliste Blood & Honourin Tampereen natsikeikalta 17.11.2018. Soittamassa Genocide Wolves, Marder ja White Minority. Julisteessa seppelöity numero 28 on Blood & Honourin käyttämä aakkosnumerinen koodi (B = 2 ja 8 = H).

Uusnatsijärjestö Blood & Honourin Tampereen osasto jatkaa natsikeikkojen järjestämistä. Lauantaina 17. marraskuuta 2018 Tampereella järjestettävä natsikonsertti pidetään varsin todennäköisesti Ruskossa osoitteessa Keskiruskonkatu 8. Keskiruskonkatu 8:n kiinteistön omistaa Tampereen kauppahuone Oy puoliksi toisen tahon kanssa. Keikkatila avattiin alkuvuodesta 2018 ja Varis-verkosto on kirjoittanut siitä aiemmin täällä ja täällä. Viimeksi kiinteistössä järjestettiin natsikeikka 14.-15.9.2018, jolloin tieto kerhotilan sijainnista levisi myös laajemmin julkisuuteen YLE:n uutisoitua asiasta.

Natsiskinejä, PVL-natseja, salonkifasisteja ja perinteen elvyttämistä

Seuraava natsikeikka järjestetään lauantaina 17.11.2018. Paikalla soittamassa ovat natsiskinibändit White Minority (Jyväskylä), Genocide Wolves (Tampere) ja Marder (pääkaupunkiseutu). Kaikki illan yhtyeet soittavat natsiskinien suosimaa RAC-musiikkia. Sekä Marderissa että Genocide Wolvesissa soittaa uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) jäseniä. Marderin PVL:n Helsingin ryhmän jäsenet ovat laulaja Aleksi Kyrönperä sekä kitaristi Janne Moilanen. Lisäksi Marderin rumpalina toimii tunnustuksellinen uusnatsi ja tunnettu NSBM-muusikko Jaakko Lähde. Genocide Wolvesin laulaja Toni Hakulinen on Tampereen PVL:n ryhmän aktiivi.

Juliste Blood & Honourin Tampereen natsikeikalta 14.-15.12.2018. Soittamassa kotimaiset Vapaudenristi, Sankar’hauta, White Minority ja Genocide Wolves sekä virolainen Revalers.

Blood & Honour järjestää pian marraskuun keikan jälkeen viikonlopun mittaisen natsimusiikkitapahtuman 14.-15.12. nimellä “White Tampere, White X-mas”. Esiintymässä ovat kotimaiset RAC-musiikkia soittavat natsiskinibändit Vapaudenristi, Sankar’hauta, White Minority, Genocide Wolves sekä virolainen RAC-yhtye Revalers. Perjantain ainoa esiintyjä on Vapaudenristi, joka julisteen mukaan soittaa akustisen setin muiden bändien esiintyessä vasta lauantaina. Tämä järjestely on tehty oletettavasti siksi, ettei keikka herättäisi liikaa huomiota ja ärtymystä alueen yrityksissä arki-iltaisin työskentelevien keskuudessa, mikä voisi johtaa tilan häätöön. “White X-mas” on Blood & Honourin maailmanlaajuisesti paljon suosima “brändi” järjestön eri maiden osastojen järjestämille joulukuuhun ajoittuville natsikeikoille. Myös Suomessa on järjestetty joitain “White X-mas” -keikkoja, mutta yleensä joulukuussa järjestettävät natsiskinikeikat on haluttu liittää enemmänkin itsenäisyyspäivään, kuin Blood & Honourin perinteeseen. Viimeisin “White X-mas” -natsikeikka Suomessa järjestettiin tiettävästi Kotkan natsiskinien (“Kymenlaakso Skins”) kerhotilalla 1.12.2012. Tällä hetkellä natsikeikkojen tarjonta on kuitenkin Suomessa runsasta, joten myös Blood & Honourin joulukuun perinteen jatkaminen on mahdollista, varsinkin kun uusfasistien verkkolehti Sarastus on vuodesta 2016 lähtien ottanut hoitaakseen itsenäisyyspäivän natsikeikan järjestämisen. Tänäkin vuonna Sarastus on ilmoittanut järjestävänsä itsenäisyyspäivän natsikeikan uusnatsien suosimassa Vantaan Bar Rock Bearissa, mikä mahdollistaa osaltaan Blood & Honourin joulukuun keikkaperinteen elvyttämisen säästämällä heiltä “pakollisen” itsenäisyyspäivän keikan järjestämisen vaivan.

Natsimusiikkialakulttuurin ja uusfasismin rinnakkainen nousu Suomessa

Natsimusiikkialakulttuuri elää tällä hetkellä Suomessa nousukautta, ja bändien, keikkojen ja julkaisujen määrä on ollut tasaisessa kasvussa koko 2010-luvun. Toisin kuin vanhat stereotypiat antavat olettaa, ei kyse ole keski-ikäistyvien ja kesyyntyneiden haja-asutusalueiden natsiskinien harmittomasta keskinäisestä pienen piirin hauskanpidosta, arjen irtiotosta ja nuoruuden skinivuosien nostalgiasta. Tämän päivä suomalainen natsimusiikkialakulttuuri kasvaa päättäväisesti, verkostoituu poliittisiin toimijoihin ja tavoittelee aktiivisesti uutta yleisöä ja uusia aktiiveja. Sillä on vahvat kontaktit aktiiviseen uusnatsi- ja uusfasistiliikkeeseen, kuten PVL:ään, Suomen Sisuun ja Sarastukseen. Siinä, missä natsien kerhotilat olivat ennen keskisuurten kaupunkien ja pienten paikkakuntien (Kouvola, Joensuu, Orivesi, Kotka ym.) riesa, ovat ne 2010-luvulla siirtyneet yliopistokaupunkeihin, joissa natsit koettavat vakiinnuttaa paikkansa. Tätä suuntausta kuvaa hyvin Oriveden pitkäaikaisen Blood & Honourin osaston luopuminen tiloistaan samalla kun pitkään hiljaiseloa viettänyt Tampereen ryhmä aktivoitui horroksestaan. Samaan pyrkimykseen viittaa uusnatsijärjestö Crew 38:n uuden Jyväskylän osaston perustama salainen Ukkometso-kerhotila Jyväskylässä loppuvuodesta 2015.

On huomattavaa että natsimusiikkialakulttuuri korreloi vahvasti muun yhteiskunnassa tapahtuvan uusfasistisen liikehdinnän nousun – kuten PVL:n, Soldiers of Odinin, Suomen Sisun, rasististen “kansanliikkeiden” (Rajat kiinni!, Suomi ensin jne.), Sarastuksen, sekä Perussuomalaisten fasistisoitumisen – kanssa. Tampereen Blood & Honour ei siten ole mikään “yksittäistapaus”, vaan osa maanlaajuista nousevan uusnatsismin ja uusfasismin sekä natsimusiikkialakulttuurin verkostoa. Sallimalla uusnatsien toiminnan tiloissaan Tampereen kauppahuone Oy osaltaan legitimoi ja edistää uusnatsien musiikkialakulttuuria ja siten laajemmin uusnatsiliikkeen kasvua Tampereella ja koko Suomessa.

Ei anneta uusnatseille tilaa Tampereella eikä missään muuallakaan! Kehotamme kaikkia ottamaan yhteyttä Tampereen kauppahuone Oy:hyn, sen omistajiin ja yhteistyötahoihin sekä informoimaan alueella toimivia yrityksiä Keskiruskonkatu 8 natsikeikoista:

Tampereen kauppahuone Oy

Hepolamminkatu 29, 33720 Tampere

Puh. 03 367 1000, gsm 0400 625 000, 0440 170 795

Fax 03 367 1355

info@tampereenkauppahuone.fi

Jussi Järvenpää

Puh. 03 367 1000, gsm 0400 625 000

Fax 03 367 1355

jussi.jarvenpaa@tampereenkauppahuone.fi

Onko sinulla lisätietoa uusnatsien salaisista kerhotiloista tai uusnatsimusiikkialakulttuurin toimijoista? Lähetä tietosi osoitteeseen varistoimitus[at]riseup.net.

Katso myös: