Jyväskylä: Info 6.12. natsimarssien historiasta ja niiden vastareaktioista

Info 6.12. natsimarssien historiasta ja niiden vastareaktioista

Vakiopaine (Kauppakatu 6, Jyväskylä)

Lauantaina 13.10.2018

Klo 18:00

Aina vuodesta 2014 lähtien Helsingissä on järjestetty itsenäisyyspäivänä erilaisia äärioikeistolaisia toimijoita yhteentuova 612- soihtukulkue, joka on parhaimmillaan kerännyt yhteen tuhansia osallistua.

Kulkue on pyrkinyt vetoamaan laajaan yleisöön kertomalla sen olevan vain isänmaallinen, ei niinkään poliittinen tapahtuma. Tästä huolimatta useat sen pääjärjestäjistä ja ja osallistujista on pystytty yhdistämään fasistisiin toimijoihin kuten Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen. 612- mielenosoitus on tuonot takaisin äärioikeistolaisten mielenosoitusten perinteen, jollaista on viimeksi voitu todistaa vain ennen toista maailmansotaa.

Myös soihtumarssia vastustavat mielenosoitukset ovat keränneet tuhannet ihmiset kaduille osoittamaan etteivät he halua natseja kaduilleen. Tule paikalle kuuntelemaan esitelmää itsenäisyyspäivän natsimarssien historiasta, sen vastareaktioista ja pohtimaan yhdessä sitä miten tähän tilanteeseen ollaan päädytty ja kuinka siirtyä eteenpäin. Tervetuloa!

Tapahtuman järjestävät yhdessä Varis-verkosto ja VapaaJKL

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/327352841372933/

Katso myös: