Uusnatsit järjestävät jälleen keikkoja Tampereella – salainen kerhotila sijaitsee Ruskossa

Juliste Tampereen salaiselta natsikeikalta 14.-15.9.2018.

Edit. 12.10.2018 klo 15:10 Otsikkoa muutettu ja jutussa olevia tietoja korjattu. Kiinteistöä ei omista Tampereen kaupunki vaan omistaja on yksityinen Tampereen kauppahuone yhdessä puoliksi toisen tahon kanssa, kertoi Yle.

Edit. klo 15:41 Tampereen natsikerhotilan oikea osoite on Keskiruskonkatu 8 ja se on päivitetty tähän tekstiin. Lisäksi lisätty haltuumme saama kevättalvella 2018 käyty kirjeenvaihto Tampereen Blood and Honourin ilmoittaman sähköpostiosoitteen kanssa, jossa vahvistetaan natsien salaisen kerhotilan osoitteeksi Keskiruskonkatu 8.

Uusnatsijärjestö Blood & Honourin Tampereen osasto järjestää Tampereen Ruskossa salaisen kaksipäiväisen natsimusiikkitapahtuman 14.-15. syyskuuta 2018. Perjantaina 14. syyskuuta esiintyy tamperelainen RAC-yhtye Genocide Wolves. Lauantaina 14. syyskuuta akustisella keikalla paikalla esiintyvät fasistis-pakanallinen folk metal -yhtye Stormheit ja RAC-yhtye (Rock Against Communism) Mistreat. Tapahtuma järjestetään todennäköisesti Tampereen Blood & Honourin kerhotilassa osoitteeessa Keskiruskonkatu 8 sijaitsevassa teollisuuskiinteistössä. Kiinteistön omistaa yksityinen Tampereen kauppahuone puoliksi toisen tahon kanssa.

Haltuumme saama helmikuussa 2018 käyty keskustelu Tampereen Blood and Honourin ilmoittaman sähköpostiosoitteen kanssa. Viestissä vahvistetaan natsien kerhotilan osoite.

Samassa kerhotilassa on aiemmin järjestetty ainakin yksi RAC-keikka; kerhotilan avajaiskeikalla 31.3.2018 esiintyivät kotimaiset RAC-yhtyeet Genocide Wolves, Sankar’hauta, Vapaudenristi ja Marder. Aiemmin Tampereen Blood & Honourin kerhotila sijaitsi kahdessa eri tilassa teollisuuskiiinteistössä Santalahdentiellä. Tiettävästi viimeisin tila häädettiin 18.3.2017 pian avajaiskeikan jälkeen, minkä seurauksena uusnatsit ryhtyivät etsimään uutta kerhotilaa.

Juliste Tampereen Blood & Honourin Ruskon kerhotilan avajaiskeikalta 31.3.2018.
Juliste Tampereen Blood & Honourin edesmenneen Santalahden kerhotilan avajaiskeikalta 18.3.2017.

Keikkaviikonloppua on mainostettu ainakin uusnatsien musiikkialakulttuuriin keskittyvässä Ukonvasama-blogissa. Ukonvasama-kollektiivin takana ovat viime vuonna 2017 käräjäoikeudessa kielletyn natsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) entinen Turun osaston ryhmänjohtaja Pauli Kaila sekä avustajana PVL:n vantaalainen aktiivi Jani Pihlaja. Tampereen Blood & Honourilla on vahvat siteet Oriveden Blood & Honouriin ja Oriveden osaston luovuttua pitkäaikaisesta kerhotilastaan vuoden 2015 tienoilla, ovat he keskittäneet toimintaansa Tampereelle, joskin osastot ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin. Tampereen PVL:n ryhmänjohtaja ja koko Suomen PVL:ää johtava Orivedellä asuva Antti Niemi on Oriveden Blood & Honourin pitkäaikainen aktiivi. Monien muiden PVL:n jäsenten tapaan hänen poliittisen aktivisminsa tausta on natsiskinialakulttuurissa. Monet PVL-jäsenet soittavat RAC-yhtyeissä, osallistuvat natsikeikoille ja tuottavat sisältöä natsimusiikkialakultturia käsitteleviin blogeihin.

Marder esiintymässä Ruskon kerhotilan avajaiskeikalla 31.3.2018. Vasemmalla RAC-yhtye Civic Dutyssakin soittava kitaristi Mika, rummuissa Goatmoonin Jaakko Lähde, laulussa helsinkiläinen PVL:n jäsen Aleksi Kyrönperä ja pipo päässä oikealla kitarassa helsinkiläinen PVL:n jäsen Janne Moilanen.

Luupäämusiikkia ja fasistista pakanafolkkia

Viikonloppuna esiintyvät Mistreat ja Genocide Wolves ovat molemmat räikeän natsistisia RAC-yhtyeitä. Niiden sanoma on pääasiassa karkeaa natsipropagandaa, jonka on tarkoitus levittää rasistisia ja natsistisia ajatuksia ja tukea äärioikeiston ”kulttuuritaistelua”. Yhtyeet ylistävät sanoituksissaan valkoista ylivaltaa ja kansallissosialismia ja lietsovat rasismia ja rotusotaa. Kaksikosta tunnetumpi on Suomen pitkäikäisin, vuonna 1988 perustettu kouvolalainen Mistreat. Vuonna 2015 ensilevynsä julkaissut tamperelainen Genocide Wolves on esiintynyt useilla natsikeikoilla. Yhtyeen levyjen kappaleet puhuvat puolestaan: National Socialist Working Man, Glory Days Of Aryan Race, Puolesta Fuhrerin, Hang The Scum, 14 Words… Yhtyeessä soittaa PVL:n Tampereen ryhmään kuuluva Toni Hakulinen sekä bassossa edellämainittu turkulainen Pauli Kaila. Yhtyeen helmikuussa 2018 ilmestyneen pitkäsoiton ovat julkaisseet yhteistyössä vuonna 2012 perustettu natsimusiikkiin keskittyvä kotimainen levy-yhtiö Europa Erwache ja vuonna 2008 perustettu kotimainen natsiskinien RAC-levymerkki Sakaramiina Records.

Genocide Wolves esiintymässä Ruskon kerhotilan avajaisissa 31.3.2018. Bassossa Ukonvasaman turkulainen Pauli Kaila, kitarassa RAC-yhtye Pylvanaisen Esa, laulamassa PVL:n jäsen Toni Hakulinen.

Tässä lyriikat Genocide Wolvesin kappaleesta Kohti kultaista aamunkoittoa:

teillä oli unelma

meillä oli ongelma

seurauksena eurooppa rotusodan partaalla

tulijoita miljoona

on puolustettava omaansa

aseisiin tarttukaa

suomalaisuus suojeltava

tulta! suoraan kohti vihollista

tulta! suomalainen ei anna armoa

tulta! uhattuna on kallis kotimaa

tulta! kohti uljasta aamunkoittoa

pelkoa ei tunneta

on tehtävä kaikkensa

seurauksena eurooppa vapautettuna tuhosta

ei uhkaa rodun kuolema, valkoista soturia

velvollisuus suoritettu, veriuhri annettu

Genocide Wolves yhtyeen bändit jäsenet tekemässä natsitervehdystä Tampereen Leinolassa Mannerheimin patsaalla. Kuvassa etualalla ilman naamiota Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tamperelainen Toni Hakulinen järjestön t-paidassa pesäpallomaila kädessä. Kuva Genocide Wolvesin levyn kansivihkosesta.

Ylöjärveläisen folk metal -yhtye Stormheitin nokkamies Joakim ”Stormheit” Kuotesaho on tunnettu hahmo suomalaisessa natsimusiikkialakulttuurissa. Stormheitin lisäksi Kuotesaho toimii Suomen tunnetuimman NSBM-yhtye Goatmoonin basistina. Stormheit on esiintynyt uusnatsikeikoilla, levyttänyt uusnatsien levymerkeille sekä tehnyt yhteistyötä äärioikeistolaisten toimijoiden kanssa. Monissa yhtyeen sanoituksissa on vahva fasistinen, antisemitistinen, islamofobinen ja etnonationalistinen pohjavire. Stormheit on esiintynyt mm. Rajat kiinni -liikkeen mielenosoituksissa ja itsenäisyyspäivän 612-fasistimarssin musiikkitilaisuudessa. Kuotesahosta ja Goatmoonista olemme kirjoittaneet aiemmin täällätäällä ja täällä.

Joakim Kuotesaho.

Natsimusiikkialakulttuurin ensisijainen tarkoitus on natsipropagandan levittäminen ”kulttuuritaistelun” ja metapolitiikan kautta. Se pyrkii politisoimaan ihmisiä natsitoimintaan ja vahvistamaan natsi-identiteettiä. Koska uusnatsikonsertit on Suomessa melko tehokkaasti suljettu julkisesta tilasta, joutuvat uusnatsit usein pitämään keikkansa salaisilla kerhotiloilla. Näin on varsinkin RAC-keikkojen laita.

Tampereen Blood & Honourin kaltaisten järjestöjen tarjoama salaisten kerhotilojen infrastruktuuri on suomalaiselle natsimusiikkialakulttuurille välttämätöntä. Tällä hetkellä Suomessa toimii ainakin kolme vakituista salaista uusnatsien keikkapaikkaa Tampereella, Helsingissä ja Jyväskylässä. Blood & Honourilla Suomessa aktiiviset osastot ainakin Tampereella, Helsingissä, Jyväskylässä ja Orivedellä. Osastot järjestävät natsiskinikeikkoja ja osallistuvat rasistisiin ja fasistisiin mielenosoituksiin, kuten PVL:n itsenäisyyspäivän mielenosoitukseen ja Rajat kiinni -mielenosoituksiin.

Blood & Honourin boneheadeja banderolleineen PVL:n ”Kohti vapautta” marssilla Helsingissä 6.12.2017.

Rasistit ja natsit eivät ole tervetulleita Tampereelle

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti 19.2.2018, että kaupungin tiloja ei jatkossa vuokrata rasistisille tai väkivaltaisille toimijoille. Taustalla oli Aamulehden jutun mukaan keväällä 2016 vanhassa kirjastotalossa järjestetty rasistisen Rajat kiinni -liikkeen tilaisuus, josta seurasi paljon yhteydenottoja kaupungin suuntaan. Tampereen kaupunki osoitti heinäkuussa seisovansa linjauksensa takana ja peruutti uusnatsi Sami Haaviston ja tämän Horror Shop -yrityksen osallistumisen Vapriikissa järjestettävään Lumous Dark Market -tapahtumaan. Rajat kiinni -liikkeeseen verrattuna natsistinen Blood & Honour on huomattavasti radikaalimpi toimija ja onkin itsestään selvää, että sen toimintaa Tampereella tulee vastustaa kaikissa muodoissaan.

Kuva Tampereen Blood & Honourin järjestämästä konsertista uudessa kerhotilassa 31.3.2018. Soittamassa Marder, jonka useat jäsenet ovat Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäseniä.

Onko sinulla tietoa Tampereen Blood & Honourin natsiskineistä, suomalaisten uusnatsien musiikkialakulttuurin toimijoista tai heidän kerhotiloistaan. Lähetä vihjeesi osoitteeseen varistoimitus(ät)riseup.net. Kaupunki kuuluu kaikille – paitsi natseille!

 

Katso myös: