Turun Finnfighters Gymin valmentaja marssii väkivaltaisten natsien kanssa – sali ei pidä tätä ongelmana

Tummasiniseen pikeepaitaan pukeutunut FFG:n valmentaja Sauli Heilimö oikeassa alakulmassa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa Turussa 18.8.2018.

Tunnettu entinen vapaaottelija ja Finnfighters Gymin (jatkossa FFG) valmentaja Sauli Heilimö osallistui Turussa 18. elokuuta 2018 sekä natsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (jatkossa PVL) mielenosoitusmarssille että sitä seuranneeseen, äärioikeiston yhdessä järjestämään 188 Kukkavirta -tapahtumaan . Heilimö käveli PVL:n marssissa yhdessä eräiden muiden turkulaisten äärioikeistolaisten rasistien, kuten Marko Sihvosen ja muutaman Soldiers of Odinin jäsenen, kanssa. Heilimö on listattu valmentajaksi Turun FFG:n kotisivuilla ja hän on myös yhdistyksen hallituksen jäsen. FFG:n lajivalikoima kattaa niin MMA:n, lukkopainin kuin BJJ:n, ja he tarjoavat kursseja sekä aikuisille että junioreille. Heilimö toimii juniorien valmentajana.

Heilimö ei ollut ensimmäistä kertaa natsien ja sekalaisen äärioikeiston matkassa. Jo viime syksynä Heilimö osallistui Turun terrori-iskun jälkeen äärioikeistolaisten ja natsien yhdessä järjestämään, uhrien muistolla ratsastaneeseen mielenosoitukseen.

Sauli Heilimö piti puheen elokuussa 2017 Turussa järjestetyssä äärioikeiston mielenosoituksessa.

Mielenosoituksen järjestäjiin kuului kirjava joukko haittaisänmaallisia ja siihen osallistui myös tuolloinen Turun PVL:n ryhmäjohtaja Pauli Kaila.

Kuvassa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen silloinen aktiivi Pauli Kaila ystävineen kuvattuna mielenosoituksen alussa Turussa elokuussa 2017. Kaila itse kuvassa keskellä kokomustissa molemmat kädet taskuissa.

PVL on Pohjoismaissa toimiva väkivaltainen, antisemitistinen ja islamofobinen natsilahko, joka tavoittelee pohjoismaisen, Ruotsista käsin johdetun natsivaltion perustamista keinoilla millä hyvänsä. Viime vuosina järjestön jäsenet ovat mm. useaan otteeseen pahoinpidelleet ihmisiä, tappaneet heidän ajatusmaailmaansa ja toimintaansa haukkuneen ihmisen Suomessa (2016) sekä räjäyttäneet pommeja Ruotsissa syndikalistien kirjakaupassa sekä pakolaisten vastaanottokeskuksessa Göteborgissa. Jälkimmäisessä iskussa siirtolaistaustainen siivooja loukkaantui vakavasti. Tänä vuonna PVL palkitsi “vuoden aktivistina” Suomessa myöskin Turussa 18.8. marssineen, kidutusmurhaajana tunnetun Rami Joukasen.

Viime viikolla julkaisimme sosiaalisessa mediassa kuvia Heilimöstä PVL:n marssilla ja kysyimme FFG:ltä, miten se suhtautuu valmentajakseen listatun henkilön avoimeen natsismiin.

FFG:n vastaus oli seuraava:

Yksi FFG:n vastauksen ensimmäisistä tykkääjistä Twitterissa oli turkulainen PVL:n natsi Jani Ketola.

Ei mitenkään yllätä, että Ketolan kaltaisen väkivaltaista katutoimintaa fanittavan natsin mielestä ihmisten pitäisi saada ilman seurauksia tehdä vapaa-ajallaan mitä haluavat. Ketola itse oli jakanut sekä PVL:n Turun mielenosoitusta 18.8. mainostava postausta että järjestön tiedotetta jossa se pyrki selittämään parhain päin ruotsalaisen jäsenensä hiljakkoin paljastuneita suunnitelmia murhata toimittajia.

 

Nykyään PVL:ssä aktiivisesti toimiva Ketola oli mukana järjestämässä Turun Pansiossa vuonna 2015 pidettyä natsien ja muun sekalaisen äärioikeiston yhteistä mielenosoitusta. Ketola on ainut PVL:n jäsen joka tätä nykyä toimii omilla kasvoillaan ja nimellään Turussa sen jälkeen, kun PVL:n Turun osaston entinen ryhmänjohtaja Pauli Kaila lopetti omien sanojensa mukaan vuonna 2017 järjestössä toimimisen. Kaila väittää nykyään keskittyvänsä tätä nykyä täysipäiväisesti sivuprojektinaan aloittamaansa natsimusiikkialakulttuuriin keskittyvään Ukonvasama-kollektiiviin.

Tänne voit laittaa palautetta, jos haluat treenata FFG:ssä ilman natseja:

http://www.finnfightersgym.fi/wp/ota-yhteyta/

Puheenjohtaja Harri Niva: finnfightersgym[at]gmail.com, 040 7710 502 (ma-pe klo 10-16).

Seuraaville tahoille voi myös laittaa palautetta ja pyytää, että he puuttuisivat asiaan:

Hilti BJJ Stockholm: info@hiltibjj.com

Lukkopainiliitto ADCC Finland

Suomen Vapaaotteluliitto http://www.vapaaottelu.fi

Suomen Brasilialaisen Jujutsun Liitto http://www.bjjliitto.fi/, info@bjjliitto.fi

Katso myös: