Natsibändeissä soittava kotkalainen taksikuski Jose Malin

Taksikuski Jose Malin poseeraa Nortamaa Oy:n taksin edessä työvaatteissa toukokuussa 2017. Kuvakaappaus Malinin Instagram-tilitä ink_and_attitude.

Kotkalainen Jose Jeremy Malin on paremmin tunnettu pitkän linjan natsiskinimuusikkona, natsiskinheadina ja Suomen pitkäikäisimmän RAC-yhtye (Rock Against Communism) Mistreatin taustalaulaja-kitaristina.

Mistreat, Suomi-RAC:n dinosaurus

Vuonna 1988 Kouvolassa perustettu Mistreat on Suomen vanhin ja tunnetuin RAC-yhtye. Espanjalaisen Skinhead Magazine -lehden numerossa 47 julkaistun Street Sweepersin haastattelun mukaan Malin on soittanut Mistreatin vuoden 2005 levyllä Never Forgive, Never Forget sekä soittanut Mistreatissa ainakin viime vuosina. Ruotsalaisen RAC-musiikkiin keskittyvän Midgård-nettisivun haastattelussa vuodelta 2014 Mistreatin nokkamies ja ainoa alkuperäisjäsen Muke kehuskelee kuinka Mistreat kiertää kotimaan lisäksi jatkuvasti Euroopan natsiskinikeikoilla kysynnän ollessa kova.

Mistreat keikalla. Etualalla lähinnä bassoon ja laulamiseen keskittyvä Muke soittamassa kitaraa. Taustalla hakaristilippuja.

Koska yhtyeen jäsenistä osa on perheellisiä ja asuu eri kaupungeissa, esiintyy Muke toisinaan pienemmillä Suomen keikoilla vaihtelevilla kokoonpanoilla tai jopa akustisesti. Yhtyeen ilmeisesti ainoana perheettömänä sinkkumiehenä Jose esiintyykin toisinaan Muken kanssa duona esittäen Mistreatin kappaleista akustisia versioita, kuten tulevalla Tampereen Blood & Honour -natsijärjestön salaisella kerhotilakeikalla 14.-15.9.2018 ja etelä-Suomessa järjestettävällä Vapauden soinnut -natsimusiikkitapahtumassa 4.-5.1.2019.

Juliste Tampereen Blood & Honourin salaiselta natsikeikalta 14.-15.9.2018. Lauantaina esiintymässä Mistreatin lisäksi Joakim Kuotesahon fasistinen folkm-yhtye Stormheit. Perjantaina esiintyvässä RAC-yhtye Genocie Wolvesissa soittaa ainakin yksi Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäsen.
Juliste “Vapauden soinnut” natsimusiikitapahtumasta 4.-5.1.2019. Paikalla Mistreatin lisäksi mm. aiemmalta yhteiskeikalta tuttu Stormheit, NSBM-yhtye Fatherland sekä useita RAC-yhtyeitä, kuten saksalainen Flak sekä kotimaiset Pagan Skull, Civic Duty ja Marder, joissa kaikissa soittaa uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäseniä.

Mistreatin lyriikat käsittelevät pääasiassa valkoista ylivaltaa, natsismia, antisemitismiä ja ultranationalismia. Yhtyeen pitkästä historiasta johtuen kappaleiden teemat ovat tämän päivän RAC-kuvastoon verrattuna hieman vanhahtavia. Siinä missä monet uudemmat kotimaiset RAC-yhtyeet hakevat innoituksensa vaikkapa kolmannen tien fasismista, muslimivastaisesta rasismista, traditionalismista, uuskonservatismista, Ranskan uudesta oikeistosta ja pakanauskontojen fasistisista tulkinnoista, on Mistreatin sanoma perinteistä “luupäämusiikkia”, jossa keskeistä on talvisotamyyttiin pohjautuva ultranationalismi, Hitlerin ja kolmannen valtakunnan palvonta, natsiskinialakulttuurin ylistys sekä karkea biologinen rasismi. Kappaleiden nimetkin ovat taattua 90-luvun RAC-kuvastoa: Hang The Scum, Keep Our Country Clean, I Hate Faggots, Save Our Race, Just A Monkey…

Jose Malin (oik.) mukana Mistreatin uuden Heartless Bastards -levyn äänityksissä 28.11.2017.
Jose Malin Mistreatin riveissä natsiskinijärjestö Hammerskinsin perinteisillä ”Hammerfest” -RAC-festivaaleilla. Kuva on ilmeisesti otettu 1.10.2016, jolloin Mistreat esiintyi festivaaleilla. Taustalla Hammerskinsien ja näiden kannatusjaosto Crew 38:n banderollit. Hashtageina mm. #hammerfest #mistreat #memories.

Tässä ote raakakäännöksestä Mistreatin Never Forget, Never Forgive -levyn kappaleesta Dreamland vuodelta 2005:

minun unelmieni maassa ei ole kommareita tai mutiaisten laumoja

siellä patriotismi ei ole kielletty

unelmieni maassa juutalaiset eivät ole vallassa

siellä valta on oikeissa käsissä

Tässä ote raakakäännöksestä Mistreatin kappaleesta Just A Monkey samalta levyltä:

hän ei ole muuta kuin apina

levittämässä aidsia, ei muuta kuin apina

he ovat jokaisessa kadunkulmassa

ja heidän vartalonsa on myytävänä

valkosipulilta haiseva n*****ihuora

joka tulee päätymään vankilaan

jokaisessa Suomen ostoskeskuksessa

on n******itä joka puolella

näpistelemässä jokaisessa kaupassa

huijaamassa yhteiskunnalta tukia

Tässä ote Mistreatin ehkä tunnetuimmasta kappaleesta Keep Our Country Clean:

N****rs!

They are not white

N****rs!

They have no rights

N****rs!

Can’t you see

Kill them all!

Keep our country clean

Mistreat esiintymässä USA:ssa natsiskininijärjestö Hammerskinsin perinteisillä Hammerfest -RAC-festivaaleilla 1.10.2016. Kappale on Mistreatin klassikko Keep Our Country Clean. Jose Malin kitarassa ja taustalaulussa vasemmalla.

Street Sweepers ja Kotkan natsiskinit

Street Sweepers esiintymässä Nordic Summer -natsiskinifestivaaleilla Orivedellä elokuussa 2013. Ruutupaitainen Jose Malin mikrofonin vieressä. Yhtyeen taustalla hakaristilippu.

Mistreatin lisäksi Malin laulaa ja soittaa kitaraa vuonna 2009 perusetussa kotkalaisessa RAC-yhtye Street Sweepersissä. Tässä raakakäännös yhtyeen kappaleesta Take It Back:

me hallitsemme katuja ja pyyhimme pois saastan

me teemme työmme nyrkein ja asein

ei ole paikkaa tai mahdollisuutta piiloutua

me puhdistamme tämän maan kunnialla ja ylpeydellä

Street Sweepers soittamassa Helsinki Skins -natsiskinijärjestön kerhotilan jäähyväiskeikalla 2012. Jose Malin laulu ja kitara.

Edellämainitussa Skinhead Magazinen haastattelussa Street Sweepers myös kertoo yhtyeen nimen alkuperästä (joka lienee tässä yhteydessä muutenkin ilmeinen):

Me suomalaiset olemme hyvin siistiä kansaa, mutta nykyäään kaikenlainen saasta tulee meidän maahamme vain sotkemaan asioita. Ja meidän natiivien pitää tehdä asialle jotain.. kadut ovat täynnä paskaa ja meidän täytyy pitää ne puhtaina!

Myöhemmin yhtye jatkaa haastattelussa samalla linjalla:

Me [Street Sweepers] kaikki rakastamme musiikia, maatamme ja meidän kaikkien mielestä meidän on tehtävä jotain maamme ja Euroopan puolesta. Asiat eivät voi jatkua näin ja me taistelemme etulinjassa saadaksemme aikaan muutoksen! Me kaikki työskentelemme turvallisuusalalla (portsari, vartija jne.) ja me olemme nähneet omin silmin sen paskan mitä maahanmuuttajat ja narkkaririkolliset tekevät maallemme ja yhteiskunnallemme.

Malin on aktiivinen toimija Kymenlaakso Skins -natsiskinijärjestössä ja on osallistunut mm. heidän kerhotilansa remontointiin sekä soittanut kerhotilan 1-vuotissyntymäpäivillä 26.7.2014 Street Sweepersin ja mahdollisesti myös Mistreatin kanssa. Kymenlaakso Skins on järjestänyt satunnaisesti natsiskinikeikkoja kerhotiloillaan. Kotkassa on natsiskinitoiminnalla pitkät perinteet ja siellä on järjestetty RAC-keikkoja jo 90-luvun puolella ja kaupunkia pidetään myös varhaisen suomalaisen NSBM:n (National Socialist Black Metal) kehtona.

Juliste Kymenlaakso Skinsin järjestämältä natsiskinikeikalta 26.7.2014. Street Sweepersin lisäksi mukana RAC-yhtyeet Mistreat ja Pagan Skull.

Rasistisia ja natsistisia Instagram-viestejä

Malinin Instagram-tilillä on runsaasti rasistisia ja natsistisia meemejä ja pilapiirroksia sekä natsiskinikeikkoihin ja RAC-yhtyeisiin liittyviä viestejä. Tässä muutamia poimintoja Malinin Instagram-tililtä:

Malin mainostaa uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Tampereen mielenosoitusta 21.10.2017. Hashtagit mm. #sananvapaus #vastarinta
Malinin 16.7.2017 jakama pakolaisia ja näitä auttavia ihmisiä (“suvakkeja”) pilkkaava pilakuva. Hashtagit mm. #rapefugees #rapefugeesnotwelcome #defendeurope #defendfinland #europeawake
Malinin 29.3.2017 jakama antisemitistinen, holokaustia vääristelevä ja natsismia vähättelevä meemi. Hashtagit #holohoax #dontbelievetheirlies #jews #defendeurope #culturalmarxism
Malinin 14.6.2017 jakama meemi jonka sisältönä on muslimivastainen rasismi. Hashtagit mm.#allmuslimsareterrorist #rapefugeesnotwelcome #defendeurope #defendfinland #multiculturalism #jihad #isis
Malinin 2.7.2017 jakama meemi, jossa Afrikka pelkistetään terrorismin ja AIDS:in pesäksi. Hashtagit #africa #aids #terror

Hailaava taksikuski

Malin on ilmeisesti siirtynyt ajamaan tilataksin sijaan Nortamaan Mercedes Benz 220-sarjan farmariautoa. Kuvajaappaus Malinin Instagram-tililtä 12.4.2018 julkaistusta kuvasta.

Antifasistisen toiminnan tarkoituksena on tehdä natsina olemisesta mahdollisiman hankalaa. Natsin maine kaikkine sen tuomine haittoineen on monelle liian raskas kantaa. Natsien henkilöllisyyksien paljastuminen ja heidän poliittisen toimintansa ja ennen kaikkea arki-elämänsä vaikeutuminen on monelle natsille ollut syy jättää uusnatsiliike.

Malin osallistui vuonna 2008 Kotkan kunnallisvaaleihin perussuomalaisten listoilta ehdokasnumerolla 223. Tuolloin 22-vuotias järjestyksenvalvoja sai 43 ääntä eikä häntä valittu kunnanvaltuustoon. Malin ajaa ammatikseen taksiautoa Kymenlaaksolaisen Nortamaa Oy:n palveluksessa. Nortamaa Oy on vuonna 1978 perustettu invataksiyritys, joka seuraa edelleen perustajansa Carl (Nisse) Nortamaan jalanjälkiä; asiakas haetaan vaikka peiton alta. Yritys työllistää 20 vakituista työntekijää ja autoja yrityksellä on käytössä 18 kappaletta.

Malinin auton numero on 58. Kehotamme kaikkia ottamaan yhteyttä Nortamaa Oy:n johtoon, yhtiönyhteistyötahoihin, Malinin työyhteisöön ja ammattiliittoon sekä naapureihin.

Tässä tietoja yrityksestä:

Nortamaa Oy

Asentajankatu 13,

48770 Kotka

Sähköposti: invataksi.nortamaa@kymp.net

Tilaus puh. (05) 218 4455

Vapaa-ajallaan Malin harrastaa moottoripyöräilyä, kädenvääntöä ja salilla käymistä. Hänen kädenvääntöseuransa on ilmeisesti kotkalainen Team Skip Ry, jonka yhteystiedot ja Suomen Kädenvääntöliiton tiedot löydät alta:

Team Skip Ry (Kotka, Hamina)

voimapuoti(ät)gmail.com

teamlommi(ät)gmail.com

Marko Lommi, puh. 046-940 9373

Suomen Kädenvääntöliiton hallitus 2018:

Yleiset yhteydenotot ja tiedustelut:

hallitus(ät)skvl.net

Puheenjohtaja

Erika Ketola

erika.ketola(ät)skvl.net

(puh. 0400-314 989)

Toiminnanjohtaja

Jussi Koskinen

jussi.koskinen(ät)skvl.net

(puh. 040-511 8823)

Onko sinulla tietoa Jose Malinista, Mistreatin ja Street Sweepersin muista jäsenistä, Kotkan natsiskineistä, heidän kerhotilansa sijainnista tai muista suomalaisen natsimusiikkialakulttuurin toimijoista? Lähetä vinkkisi osoitteeseen varistoimitus(ät)riseup.net. Ei natseja Kotkaan, ei natseja minnekään!

Lue myös: