Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen vuoden aktivisti Suomessa on kidutusmurhaaja Rami Joukanen

Rami Joukanen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen vastuuhenkilönä Tampereella 21. lokakuuta 2017.

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) Helsingin ryhmässä toimiva Rami Joukanen (käyttää sosiaalisessa mediassa myös nimeä Rami Termonen) on tehnyt 16-vuotiaana erittäin raa’an kidutusmurhan, kertoo ruotsalainen Expressen-lehti. Suomen Pohjoismainen Vastarintaliike palkitsi vuonna 2018 Joukasen “vuoden aktivistina”. Joukasen palkitseminen on samassa sarjassa kuin Jesse Torniaisen palkitseminen Tukholmassa vuonna 2017 sen jälkeen, kun tämä oli tappanut Jimi Karttusen. Natsijärjestö palkitsee kaikista väkivaltaisimmat jäsenensä.

Expressen nosti Joukasen tapauksen esiin Ruotsissa järjestettävän Almedalen-politiikkaviikon aikana, jota Ruotsin PVL on häiriköinyt toistuvasti, ja useita natsijärjestön jäseniä on tämän seurauksena pidätetty. Termonen osallistui häiriköintiin Almedalenissa tehden mm. natsitervehdyksiä.

“Pohjoismainen vallankumous sionistista miehityshallintoa vastaan.” ZOG-salaliittoteorian mukaan Suomi ja muut länsimaat ovat “juutalaishallinnon miehittämiä”. Rami Joukanen käyttää sosiaalisessa mediassa nimeä Rami Termonen ja jakaa runsaasti antisemitististä ja Adolf Hitleriä ihailevaa natsiprogagandaa.

Vuonna 2007 Joukanen oli mukana kolmen henkilön porukassa, joka kidutti tuntikausia 55-vuotiasta vammaista henkilöä ja lopulta murhasi tämän. Joukanen tuomittiin vammaisen henkilön tappamisesta kidutustyyliin, mutta alaikäisyytensä takia hän ei saanut täyttä tuomiota. Joukanen oli tuolloin aktiivinen Ruotsissa vuosina 1994-2008 toimineessa Kansallissosialistisessa Rintamassa (ruots. Nationalsocialistisk Front, NSF). Joukanen erotettiin natsijärjestöstä tapauksen jälkeen. Myöhemmin Joukanen liittyi Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen, jossa hän toimii edelleen.

Rami Joukanen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa Tukholmassa marraskuussa 2016.
Rami Joukanen muutti muutama vuosi sitten Ruotsista Suomeen ja toimii nyt Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Helsingin ryhmässä.

Viimeisen parin vuoden ajan Joukasta on nähty toistuvasti natsitapahtumissa Suomessa ja Ruotsissa. Vuonna 2017 Termonen toimi vastuuhenkilönä PVL:n mielenosoituksissa Tampereella ja Helsingissä. Lisäksi Joukanen on osallistunut natsien mielenosoituksiin Ruotsissa. Huhtikuussa 2018 Joukanen osallistui koulua käyvien lasten ja heidän opettajiensa häiriköintiin Helsingin Rastilassa sijaitsevalla koululla.

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Samuli Matilainen, Jani Pihlaja, Janne Moilanen ja Rami Joukanen häiriköivät lapsien koulupäivää Helsingin Rastilassa sijaitsevan koulun edustalla 26. huhtikuuta 2018.
Rami Joukanen harjoittelemassa ampumista.

Viimeksi Rami Joukanen nähtiin Helsingissä, kun pieni joukko Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäseniä ahdisteli Pride-kulkueen osallistujia kuvaamalla heitä. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ideologiassa homoviha ja antisemitismi kytkeytyvät ihmisvihamieliseen natsi-ideologiaan.

Pohjoismainen Vastarintaliike kuvaamassa Pride-kulkueen osallistujia. Vasemmalta oikealle porvoolainen Niklas Suomi, espoolainen Samuli Matilainen ja Rami Joukanen.

Pohjoismainen Vastarintaliike on toiminut Suomessa pian kymmenen vuotta. Tänä aikana on tullut selväksi, että kansallissosialistisen ideologiansa nimissä natsit ovat valmiita pahoinpitelemään, kiduttamaan ja tappamaan ihmisiä. Rami Joukasen, Sebastian Lämsän ja Jesse Torniaisen kaltaisten väkivaltaisia hyökkäyksiä tehneiden natsien toiminta todistaa, että järjestäytyneelle ja laajalle antifasismille on voimakas tarve suomalaisessa yhteiskunnassa. Natsiväkivalta on lopetettava.