Natsikeikkoja järjestävän Ravintola Alemin omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Kojamo

Ravintola Alemissa on järjestetty natsikeikkoja vuodesta 2014 lähtien.

Uutisoimme viime viikolla, että Helsingin Malmilla sijaitsevassa natsisympatioistaan tunnetussa Ravintola Alemissa järjestetään 13.-14.7.2018 Alem Fest II- nimen tapahtuma, jossa soittaa lukuisia uusnatsiyhteyksistään tunnettuja bändejä kuten Goatmoon, Circle Of Dawn, White Death, Morrigan ja Morgal. Alemissa on viimeisten vuosien aikana järjestetty useasti erilaisia avoimia natsikeikkoja, joissa on soittanut niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin fasistista ideologiaa tunnustavia yhtyeitä. Ravintolaan suunnattujen yhteydenottojen perusteella kyse ei kuitenkaan ole pelkästään liiketoiminnasta vaan natsikeikkojen järjestäminen ravintolan tiloissa on sen omistajalle selkeä poliittinen valinta.

Olemme saaneet tietoomme että tila jossa Ravintola Alem toimii on Kojamo Oyj:n omistuksessa. Kojamo, joka tunnettiin vuoteen 2017 asti VVO Oyj:nä omistaa useita liiketiloja ja asuntoja joiden kautta se tarjoaa muun muassa vuokra-asuntoja Lumo- ja VVO-brändinimillä. Suurimpia omistajia Kojamossa ovat tällä hetkellä eläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen sekä ammattiliitoista esim. Teollisuusliitto, Julkisten ja hyvivointialojen liitto JHL, Rakennusliitto, Opettajien ammattijärjestö OAJ ja Palvelualojen ammattiliitto PAM. On vielä toistaiseksi epäselvää miksi Kojamo haluaa tarjota tilaa ravintolalle joka järjestää jatkuvasti natsistisia musiikkitapahtumia ja näin osallistuu aktiivisesti fasistisen propagandan levittämiseen tiloistaan käsin.

Alem Festin järjestäjä on Facebook-tapahtuman mukaan kansallissosialistista black metallia soittava Goatmoon. Goatmoonin johtaja ja ainoa varsinainen jäsen Jaakko Lähde (kuvassa toinen vasemmalta) on tunnustuksellinen uusnatsi.

Keikoissa ei ole kyse vain harmittomista musiikkitapahtumista vaan niitä käytetään jäsenten värväämiseen, toiminnan rahoittamiseen ja natsistisen toiminnan normalisoimiseen kaupunkitilassa. Voit ottaa yhteyttä Kojamoon ja kysyä heiltä miksi Alem, joka toistuvasti järjestää natsikeikkoja, saa toimia heidän vuokraamissaan tiloissa. Voit kirjoittaa tai soittaa Kojamolle näillä yhteystiedoilla:

Puh. 020 508 5000

Sähköposti: asiakaspalvelu@lumo.fi

Suorien yhteydenottojen lisäksi voit olla Kojamoon yhteydessä myös sosiaalisen median kautta ja kysyä heidän mielipidettään Alemissa järjestettäviin tapahtumiin. Mikäli olet jäsen joissain Kojamon omistavista ammattiliitoista, ota yhteyttä liittoosi ja pyydä heitä kommentoimaan asiaa. Kerrotaan yhdessä Kojamolle ettei natsikeikkojen järjestäminen ole taloudellinen valinta, vaan poliittista toimintaa joka uhkaa meitä kaikkia!

Lue myös: