Natsikeikat jatkuvat Helsingin Ravintola Alemissa

Ravintola Alemissa Helsingin Malmilla järjestetään heinäkuussa uusnatseja alueelle tuova konsertti.

Helsingin Malmilla sijaitsevassa, natsisympatioistaan tunnetussa Ravintola Alemissa järjestetään 13.-14.7.2018 Alem Fest II -tapahtuma. Kaksipäiväisessä tapahtumassa esiintyvät black metal -yhtyeet Goatmoon, Circle Of Dawn, White Death, Morrigan ja Morgal. Tapahtuman Facebook-sivulla järjestäjäksi on ilmoitettu Goatmoon, joka on Suomen tunnetuin NSBM-yhtye (National Socialist Black Metal). Myös muilla tapahtumassa esiintyvillä yhtyeillä on uusnatsiyhteyksiä ja -sympatioita. Käsitteemme tässä artikkelissa tarkemmin illan esiintyjiä, jonka jälkeen palaamme keikkapaikkana toimivaan ravintola Alemiin.

Alem Fest II 13.-14.7.2018 Ravintola Alem.

Goatmoon

Lappeenrannasta lähtöisin oleva, vuodesta 2002 toiminut Goatmoon on todennäköisesti Suomen tunnetuin NSBM-yhtye niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Yhtyeen nokkamies ja ainoa varsinainen jäsen Jaakko Lähde alias BlackGoat Gravedesecrator on tunnustuksellinen uusnatsi. Ei tulekaan yllätyksenä, että bändin sanoma on räikeän natsistinen, se on esiintynyt lukuisilla uusnatsikeikoilla ja tehnyt yhteistyötä useiden natsibändien kanssa.

Goatmoonin lisäksi Lähde soittaa ainakin RAC-yhtye Marderissa ja black metal -yhtye Dreadful Relicissä. Lisäksi Lähde esiintyy satunnaisesti useiden eri yhtyeiden live-kokoonpanoissa. Vuodesta 2015 alkaen Lähde on soittanut rumpuja Marderissa, joka on suoraviivaista natsiskinien suosimaa RAC:ia (Rock Against Communism) soittava yhtye. Marder kiertää ahkerasti kotimaan salaisilla natsikeikoilla sekä ulkomailla erilaisissa äärioikeiston tapahtumissa. Marderin jäsenet Aleksi Kyrönperä ja Janne Moilanen kuuluvat uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Helsingin osaston pitkäaikaisiin aktiiveihin. Dreadful Reliciin Lähde liittyi 2017. Yhtyeessä soittaa kaksi pitkäaikaista ex-jäsentä Kreikan kuuluisimmasta NSBM-yhtyeestä Der Stürmerista ja yhtyeellä onkin tiiviit yhteydet uusnatsien musiikkialakulttuureihin.

Goatmoonin Jaakko Lähde.
Jaakko Lähteen bändeistä sekä Marder että Goatmoon esiintyivät Jimi Karttusen tappaneen Jesse Torniaisen tueksi järjestetyssä natsikonsertissa 7.10.2016.
Marder soitti 11.-12.5.2018 järjestetyillä äärioikeiston “[RE]Generation Europa” -festivaaleilla.
Marder soittamassa Tampereen Blood & Honour natsiskinijärjestön kerhotilan avajaisissa 31.3.2018. Jaakko Lähde rummuissa, laulajana Aleksi Kyrönperä, oikealla pipopäinen Janne Moilanen.
Dreadful Relic soitti Italian Hot Showerissa 2017. Liki tuhannen kävijän Hot Shower on Euroopan merkittävimpiä uusnatsifestareita. Lähteen luotsaama Goatmoon on esiintynyt festivaaleilla jo kolme kertaa (2013, 2014 ja 2016).

Tässä raakakäännös Goatmoonin kappaleesta Way of the Holocaust Winds, joka löytyy Goatmoonin “Voitto tai Valhalla” -levyltä vuodelta 2014:

Tulevaisuus on synkkä, epäselvä

Kunniaton, kyvytön selviytymään

Vääryyden salliva

Veren siteet merkityksettömiä

Tämän täytyy muuttua

Ali-ihmiset yrittävät hallita tätä maailmaa

Mutta kunnialla me taistelemme kaikkea sitä vastaan

Olemme lukumäärältämme vähäiset

Mutta me olemme yhä vahvoja ja pystypäisiä

Helvetti meidän tulee nostaa

Sodan jumalia meidän tulee ylistää

Raivoisalla teräsmyrskyllä

Ja holokaustin polttavilla tuulilla

Tämä maailma tulee puhdistaa

Liekkien tuoma vapahdus

Modernin maailman täytyy palaa

Vain vahvimmat selviytyvät

Saastan on aika oppia

Teräskotkan siivillä

Uusi voitokas arjalainen imperiumi

Nousee tämän rappiollisen maailman tuhkista

Circle of Dawn

Circle Of Dawn juhlistaa Facebook-sivullaan Adolf Hitlerin syntymäpäivää 20.4.2018. ”Hyvää syntymäpäivää 18! Emme unohda.” (18 on tunnettu natsien aakkosnumeerinen koodi ja se viittaa aakkosten ensimmäiseen ja kahdeksanteen kirjaimeen eli Adolf Hitlerin nimikirjaimiin).

Kuopiolainen NSBM-yhtye Circle Of Dawn soittaa usein kotimaan salaisilla natsikeikoilla ja tekee yhteistyötä natsibändien kanssa. Yhtye on profiloitunut ennen kaikkea muslimivastaisella rasismillaan (kuten mielikuvituksellisesti nimetyillä kappaleilla ”Not Muslim” ja ”Ähläms”). Joulukuussa 2017 julkaistulla “Kymmenvuotinen sota abrahamilaisia uskontoja vastaan” -kokoelmalevyllä Circle Of Dawn esiintyy yhdessä sellaisten tunnettujen NSBM-yhtyeiden kanssa kuten Der Stürmer, Dark Fury, Goatmoon ja Blutkult. Levyn julkaisi varsin merkittävä NSBM:iin keskittyvä levy-yhtiö Darker Than Black, jonka omistavat tunnetun NSBM-yhtye Absurdin muusikkoveljekset Hendrik ja Ronald Möbus. Hendrik Möbus on keskeinen ja pitkäaikainen Euroopan NSBM-skenen puuhamies ja mm. Hot Shower -festivaalin pääjärjestäjiä. Circle Of Dawn esiintyi Hot Shower -festivaalilla 7.4.2018. Darker Than Black on julkaissut Circle Of Dawnin demon sekä vuonna 2017 ilmestyneen albumin “Northern Savonian Black Metal”.

Natsisymboliikkaa Circle Of Dawnin vuonna 2016 ilmestyneen demon kansitaiteessa. 14/88 ja aurinkopyörä

Circle Of Dawn käyttää tuotannossaan avoimesti uusnatsisymboliikkaa. Yhtyeen logossaan käyttämä aurinkopyörä on paitsi pakanallinen symboli, myös keskeinen natsi-esoterian symboli. Lisäksi yhtyeen demojulkaisun kannessa esiintyy luku 14/88. Luku 14 on tunnettu uusnatsien tunnus ja viittaa The Orderin uusnatsi-ideologi David Lanen neljääntoista sanaan: ”We must secure the existence of our people and a future for white children.” (suom. Meidän on turvattava kansamme olemassaolo ja valkoisten lastemme tulevaisuus). Luku 88 on uusnatsien suosima erittäin tunnettu aakkosnumeerinen koodi, jossa luku 8 viittaa aakkosten kahdeksanteen kirjaimeen. 8=H, 88=HH=Heil Hitler. Tavanomaisin uusnatsien aakkosnumeerinen koodi on nimenomaan levyn kannessa esiintyvä yhdistelmä 14/88.

Circle Of Dawnin kosketinsoittaja ja perkussionisti Juha Kaarna Kettunen.

Circle Of Dawnin perkussionisti ja kosketinsoittaja Juha Kaarna Kettunen on myös keskeinen organisoija vuodesta 2015 Kuopion ympäristössä järjestettävässä, natsimusiikkiin ja black metaliin painottuvassa Apocalyptic Rites -festivaalissa ja Circle Of Dawn onkin soittanut tapahtumassa joka vuosi. Paremmin neofolk-muusikkona tunnetun Kettusen muista yhtyeistä mainittakoon ambient-yhtye Otavan Veret, neofolk-duo Tervahäät (yhdessä uusnatsi Mikko Ilmari “Riimu” Pöyhösen kanssa) sekä martial industrial yhtye Slave’s Mask. Kettunen omistaa kotimaiseen neofolkiin ja ambientiin keskittyvän Anima Arctica -levy-yhtiön.

Juha Kaarna Kettusen Instagram-tilillä mainitaan Kettusen yhtyeet kuten Circle Of Dawn, Tervahäät, Slave’s Mask ja Otavan Veret sekä Kettusen levymerkki Anima Arctica.
Circle Of Dawnin viesti yhtyeen Facebook-tilillä 6.12.2017. Kuvassa viitataan tummaihoisiin miehiin seksuaalisina ahdistelijoina ja naureskellaan samalla Gallen-Kallelan ”Aino-taru” maalauksen nostattamalle kohulle. Hashtageina #ähläms, #612, #thisisfinland, #suomi100 #itsenäisyyspäivä.
Keikkajuliste Jyväskylän salaiselta natsikeikalta 24.2.2018. Soittamassa Goatmoon, islamofobinen black metal -yhtye Goats Of Doom sekä Circle Of Dawn. Tapahtumapaikkana oli Crew 38:n Jyväskylän osaston salainen kerhotila “Ukkometso”. Crew 38 on USA:sta lähtöisin olevan uusnatsijärjestö Hammerskinsin tukijaosto. Ukkometsossa on vuodesta 2015 lähtien järjestetty useita uusnatsikeikkoja.
Keikkajuliste tunnetun puolalaisen NSBM-yhtye Dark Furyn Suomen-kiertueelta 6.5.2017. Keikalla myös Goatmoon. Circle Of Dawn perui keikkansa ja sen korvasi Uncreation’s Dawn. Järjestäjänä mm. uusfasistiseen musiikkialakulttuuriin keskittyvä Veriyhteys-kollektiivi, jonka aktiivisimpana kirjoittajana toimii nimimerkki RL eli uusnatsi Rami Leskinen.
Keikkajuliste tunnetun italialaisen NSBM-yhtye Ad Hominemin Suomen keikalta 1.4.2016. Salaisella keikalla mukana olivat myös Circle Of Dawn, islamofobinen black metal -yhtye Sielunvihollinen ja Pantheon Of Blood.
Keikkajuliste Jyväskylän salaiselta natsikeikalta. Esiintymässä virolainen RAC-yhtye Minu Kamp, Circle Of Dawn sekä Jyväskyläläinen RAC-yhtye Pagan Skull, jossa soittaa uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäseniä, kuten järjestön Jyväskylän ryhmänjohtaja Paavo Laitinen. Tapahtumapaikkana oli Crew 38:n Jyväskylän osaston salainen kerhotila “Ukkometso”.
Keikkajuliste salaiselta natsikeikalta 16.9.2016. Soittamassa Circle Of Dawnin lisäksi NSBM-yhtye Fatherland sekä black metal -yhtyeet Nekrokrist SS ja Epäkristus.

White Death

White Death esiintyi Hot Showerissa 2016. Paikalla oli myös Goatmoon, jonka rumpali soitti tuolloin myös White Deathissa.

Viime vuonnakin Alem Festeillä soittanut lappeenrantalainen black metal -yhtye White Death on esiintynyt lukuisilla kotimaan natsikeikoilla ja tekee yhteistyötä natsibändien kanssa. Yhtye on myös esiintynyt ulkomailla mm. Italian Hot Shower NSBM-festivaaleilla 2016 ja salaisella Saksan keikalla NSBM-yhtyeiden Goatmoon ja Stahlfront kanssa 13.5.2017. Lisäksi yhtyeen jäsenet Eetu Lehikoinen alias Vritrahn ja Lauri Penttilä alias Werwolf ovat soittaneet Hot Showerissa 7.4.2018 black metal -duollaan Vritrahn-Werwolf. White Deathin rumpalina toimi vuosina 2013-2017 Goatmoonin live- ja sessiorumpalinakin tunnettu Avenger.

White Deathin Eetu Lehikoinen esiintymässä, taustalla hakaristilippu. Rinnassa Lehikoisella on tatuoituna tunnetun saksalaisen NSBM-yhtye Absurdin logo. Absurdin nokkamies Hendrik Möbusin NSBM:iin keskittyvä levymerkki Darker Than Black on julkaissut White Deathin levyjä.

White Death on levyttänyt aiemmat levynsä Darker Than Blackilla ja uusimman Penttilän Werwolf Recordsilla. Werwolf Records on myös julkaissut suurimman osan Goatmoonin tuotannosta. White Deathissa livenä soittaminen on Penttilälle ilmeisesti hieman arka paikka, sillä hän käyttää yhtyeessä Werwolfin sijaan vähemmän tunnettua taitelijanimeään Vaërlv ja esiintyy usein keikoilla kasvot huivilla peitettynä. Tämä johtunee Penttilän tunnetusta tarpeesta vähätellä osallisuuttaan uusnatsien musiikkialakulttuurissa, sillä hänen varsinainen bändinsä Satanic Warmaster on erittäin suosittu black metal -yhtye ja natsikytkösten paljastuminen ja tämän tiedon leviäminen hyvin todennäköisesti haittaisi yhtyeen keikkailua ja levymyyntiä varsinkin ulkomailla. Penttilän natsikytköksistä lisää täällä.

White Deathin jäsenten Eetu Lehikoisen ja Lauri Penttilän Vritrahn-Werwolf -black metal -yhtye Vritrahn-Werwolf soitti Hot Showerissa 7.4.2018. Esiintymässä oli myös Circle Of Dawn.

https://www.youtube.com/watch?v=syCcjWHhZsA

White Death Hot Showerissa 2.4.2016. Lauri Penttilä oikealla.

Keikkajuliste salaiselta Lappeenrannan ”Pimeys yllä pyhän maan” -black metal -keikalta, jolla soittivat White Deathin lisäksi saksalainen NSBM-yhtye Leichenzug sekä kotimaiset Goatmoon, Sielunvihollinen, Horna, Aegrus ja Nekrokrist SS. Paikalla oli myös Sami Haaviston Horror Shop, josta kirjoitimme jo aiemmin.
Keikkajuliste salaiselta pääkaupunkiseudun natsikeikalta 23.7.2016. Paikalla tunnettu lappeenrantalainen pitkän linjan NSBM-yhtye Hammer, Circle Of Dawn ja White Death.
Keikkajuliste Pirkanmaalla pidetyltä salaiselta ”Manalan Yö V” -natsikeikalta 23.8.2014. Esiintyjinä White Deathin lisäksi tapahtuman vakiobändi Goatmoon sekä lappeenrantalaiset Ride For Revenge ja Axeslaughter.
Keikkamainos White Deathin, Goatmoonin ja NSBM-yhtye Stahlfrontin salaiselta Saksan natsikeikalta 13.5.2017. Stahlfront ja Goatmoon on buukattu myös äärioikeiston Asgardsrei Fest 2018 -tapahtumaan 15.-16.12.2018. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi kertaa.
Goatmoon ”Manalan Yö V” -natsikeikalla 23.8.2014, jolla myös White Death esiintyi. Taustalla hakaristilippuja ja seinällä pakanallisten uusfasistien suosima hakaristimukaelma.

Morrigan

Morrigan perustettiin saksalaisen black metal -yhtye Mayhemic Truthin raunioille vuonna 2000. Saksasta Suomeen siirtynyt Morrigan on soittanut useilla NSBM-keikoilla, kuten tunnetun ranskalaisen NSBM-yhtye Sacrificia Mortuorumin salaisella Helsingin keikalla 14.1.2017 ja Kuopion natsimusiikkipainotteisella ”Apocalyptic Rites” -festivaalilla 18.8.2017. Lisäksi Morriganilla – ja varsinkin sen nokkamiehellä Beliarilla – on läheiset suhteet saksalaisiin NSBM-yhtyeisiin kuten Absurd ja Totenburg.

Morrigan on esiintynyt Saksassa useilla natsikeikoilla ja yhtyeen keikkoja on myös peruttu niin keikkapaikkojen aloitteesta kuin esimerkiksi poliisin toimesta keikan aikana tapahtuneen natsiskinijärjestöjen keskinäisen joukkotappelun vuoksi. Vuoden 2005 Bloodchamber-nettisivun haastattelussa yhtyeen tuolloinen rumpali Jörg Schmidt alias Balor pyrkii kiistämään sekä omaan yhtyeeseensä että Totenburgiin ja Absurdiin kohdistuneet natsisyytökset väittäen kyseisiä bändejä pelkiksi pakanallista black metallia soittaviksi yhtyeiksi joilla ei ole mitään tekemistä NSBM:n kanssa. Tällainen väistely ja kiemurtelu on varsinkin Absurdin ja Totenburgin kohdalla täysin naurettavaa totuuden vääristelyä. Schmidtin korvasi vuonna 2014 useista metallibändeistä (Slugathor, Uncreation’s Dawn, Godless North ym.) tuttu Aleksis Laakso.

Morriganin lisäksi salaisella keikalla soitti lappeenrantalainen, natsiyhteyksistään myös tunnettu black metal -yhtye Horna sekä tunnettu ranskalainen NSBM-yhtye Sacrificia Mortuorum. Mainos uusfasistiseen musiikkialakulttuuriin keskittyvän Veriyhteys-kollektiivin blogista. Julisteen oikeassa alanurkassa on Veriyhteyden logo, mikä viitannee siihen että Veriyhteys oli myös keikan järjestäjätaho.
Kuopiossa järjestetyllä salaisella”Apocalyptic Rites” -festivaalilla 18.-19.8.2017 esiintyivät Morriganin lisäksi mm. NSBM-yhtyeet Goatmoon ja Circle Of Dawn sekä NSBM-keikoilla usein soittavat ja natsiyhteyksiä omaavat Nattfog ja Nekrokrist SS. Näiden lisäksi festareilla esiintyi fasistista neofolkkia soittava Pyhä Kuolema ja RAC-yhtye Vapaudenristi sekä Vapaudenristin nokkamiehen Mikko Aspan yhtyeet Fleshpress ja Pain Nail.

Morgal

”Iloista joulua Morgalilta”. Ku Klux Klaniin viittaava kaapu ja Suomen lippu.

Melko nuorista jäsenistä koostuva mikkeliläinen black metal -yhtye Morgal on suhteellisen uusi bändi eikä se ole tiettävästi aiemmin soittanut natsikeikoilla. Yhtye on käyttänyt promokuvissaan natsitunnuksia ja esiintynyt keikalla kelttiristilipun kanssa.

Kuva Morgalin keikalta. Taustalla uusnatsien hakaristin korvikkeena suosima kelttiristi-lippu.
Hakaristi Morgalin promokuvassa. Kuva yhtyeen Facebook-sivuilta.
Kuvakaappaus Morgalin Facebook-sivuilta Steelfest 2018 -tapahtumaa koskevasta päivityksestä. “Two gentlemens in Steelfest 2018. Total fucking support!!”

Ravintola Alem – natsikeikkojen luottopaikka

Alem Fest 2017. Esiintymässä Goatmoon ja RAC-yhtye Vapaudenristi sekä natsikeikoilla usein soittavat Nattfog, The True Werwolf ja White Death. Lisäksi paikalla oli Jaakko Lähteen pitkäaikaisen yhteistyökumppanin ja Goatmoonissakin soittaneen, black metal- yhtye Ride For Revengestä paremmin tunnetun Sami Kettusen Flooded Church Of Asmodeus. The True Werwolf on White Deathissakin soittavan Lauri Penttilän black metal/ambient -yhtye.

Toimintansa Malmilla vuonna 2008 aloittaneessa turkkilaisessa Ravintola Alemissa on sen olemassaolon aikana järjestettty tiettävästi ainakin seitsemän NSBM-painotteista natsikeikkaa, joista ensimmäinen järjestettiin syyskuussa 2014. Goatmoonilla ja sen nokkamiehellä Jaakko Lähteellä on selvästi tiiviit suhteet Alemiin, sillä yhtye on esiintynyt ravintolassa peräti viisi kertaa. Kun mukaan lasketaan vielä Lähteen ex-yhtyeen Uskonrauhan keikka, on Alem Fest II -tapahtumaa järjestävä Lähde soittanut kaikkiaan kuudella Alemin seitsemästä natsikeikasta. Ravintolassa on soittanut myös venäläinen natsihevibändi Korrozia Metalla, jonka aiempi Club PRKL:n keikka herätti kohua myös mediassa. Alla kuvia liittyen Alemin aiempiin natsikeikkoihin.

Vapaudenristi Alem Festeillä heinäkuussa 2017. Vasemmalla Mikko Ilmari “Riimu” Pöyhönen ja oikealla Mikko Aspa.
Juliste Goatmoonin ja Vapaudenristin Alemin keikasta 8.10.2016. Goatmoonin Jaakko Lähde poseeraa kuvassa.
NSBM-yhtye Uskonrauha Ravintola Alemissa 3.10.2015. Rummuissa Goatmoonin Jaakko Lähde, laulajana Ride For Revengen Sami Kettunen.
Juliste Alemin natsikeikalta 5.3.2016. Goatmoonin lisäksi paikalla Goatmoonissa soittavan Joakim ”Stormheit” Soldehedin äärioikeistolaiset folkyhtyeet Stormheit ja Aurinkopyörä sekä Vapaudenristissä soittavan Mikko Ilmari ”Riimu” Pöyhösen fasistinen neofolk-yhtye Pyhä Kuolema.
Goatmoon Ravintola Alemissa 27.9.2014.
Mainos Goatmoonin ensimmäiseltä ravintola Alemin keikalta 27.9.2014.
Juliste Uskonrauhan, White Deathin ja Ruhon Alemin keikalta 3.10.2015.

https://www.youtube.com/watch?v=nPDSn7LkJMg

Yllä olevalla videolla venäläisen natsihevibändi Korrozia Metallan keikan tunnelmia Ravintola Alemissa 17.10.2015. Kappale on nimeltään ”Rap on paskaa” ja siinä on vahva rasistinen sanoma. Tässä ote raakakäännöksestä:

Tsunari and Negro – fucking goats

The streets themselves say Fuck off

On Arbat we will rise and we shall kill enemies

Vaikka natsikeikkojen järjestämistä maahanmuuttajataustaisten ihmisten omistamassa ravintolassa on ehkä pidetty jonkinlaisena NSBM-skenen tappiona ja alennustilana, ei ”pizzerian nurkassa” soittaminen sitä välttämättä ole. Monivuotinen yhteistyö vakituisen ja luotettavan keikkapaikan kanssa helpottaa suuresti natsikeikkohin liittyvää säätöä kun natsikohujen aiheuttamista keikkojen peruuntumisista ei tarvitse olla huolissaan. Tämä mahdollistaa myös avoimen mainostuksen ja tiedottamisen, sekä bändien ja keikkavieraiden saapumisen kauempaakin kun heidän ei tarvitse pelätä keikan peruuntumista ja mahdollisesti kallista ja aikaavievää hukkareissua. Mikäpä bändi haluaisikaan lomaviikonloppuna huvikseen ajaa satojen kilometrien päähän pistokeikalle vain todetakseen että tapahtuma on peruttu yhteistyötahojen laistaessa esimerkiksi huonon julkisuuden pelossa.

Julkinen ja periaatteessa kaikille (valkoisille) avoin natsikeikka madaltaa kynnystä mennä katsomaan natsibändejä helpottaen siten osallistumista uusnatsien musiikkialakulttuuriin ja sitä kautta madaltaa osallistumista muuhunkin uusnatsitoimintaan. On itsestään selvää, että tällainen yhteistyö natsien kanssa on kannattavaa myöskin Ravintola Alemille, ainakin niin kauan kuin natsikeikoista ei aiheudu laajempaa haittaa esimerkiksi laajan boikottikampanjan tai asiakaskadon muodossa. Ravintola Alem on myös melko tilava; Sarastuksen Jarno Alander arvioi erään natsikeikan keikkaraportissaan Alemin täyteenahdetun keikan kävijämääräksi noin 150 henkeä, mikä tarkoittaisi bändien ja avecien lisäksi noin reilua sataa sisäänmaksanutta ja siten yli tuhannen euron lipputuloja.

Kuten nimellä Ilyas esiintynyt ravintolapäällikkö Varisverkoston vuonna 2015 julkaisemassa jutussa mainitsi, ei natsimusiikki tai keikoilla käyvät uusnatsit ole hänelle tai Ravintola Alemille mikään ongelma, päinvastoin.

Uusi soitto Alemiin valottaa ravintolan sympatioita kuitenkin lisää. Kun Alemista tiedustellaan paljonko natsikeikan tuotto on ja voisiko Alemia auttaa taloudellisesti muuten, on vastaus yksiselitteinen: “Kuule, ne bändin jäsenet on kaikki mun frendejä. Tunnen myös suurimman osan yleisöstä, ne on hyviä tyyppejä. Tässä ei oo kysymys rahasta, kaverit on tärkeämpiä.

Ravintola Alem tukee natsien musiikkialakulttuuria sekä välittömästi että välillisesti – materiaalisella tasolla tarjoamalla natsibändeille keikkapaikan, ja yhteiskunnallisella tasolla legitimoimalla natsimusiikkialakulttuuria ja natsismia hyväksymällä sen tiloissaan. Näin tehdessään Ravintola Alem on osa helsinkiläisen – ja laajemmin koko Suomen – natsimusiikkialakulttuuria ja sen infrastruktuuria, edesauttaen osaltaan natsimusiikkialakulttuurin kasvua ja siten natsismin kasvua yleensä.

Äärioikeistolaiset konsertit eivät ole vain vaaratonta ja merkityksetöntä marginaalista puuhastelua, sananvapauden edistämistä tai ”epäpoliittista hauskanpitoa”, vaan äärioikeistolaisen politiikan kulttuurinen siipi, jonka suojissa natsiliike voi kasvaa ja levittää ideologiaansa. Emme halua, että asuinalueidemme ravintoloista ja baareista tulee uusnatsien kokoontumispaikkoja. Kehotamme kaikkia ottamaan yhteyttä Ravintola Alemiin ja kertomaan etteivät natsikeikat ole tervetulleita Malmille. Ei natseja Helsinkiin, ei natseja minnekään!

Ravintola Alemin yhteystiedot:

Ravintola Alem

Tilketori 4, 00700 HELSINKI

puh: 09 222 1616

info@ravintolaalem.fi

Katso myös: