Kansainvälinen toimintakutsu natsimarssia vastaan Turussa 18.8.2018

Olemme julkaisseet kansainvälisen toimintakutsun, jossa kutsutaan ihmisiä tulemaan Turkuun 18.8.2018 osoittamaan mieltä Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen natsimarssia vastaan. Kutsu on julkaistu englanniksi, ruotsiksi ja venäjäksi sekä sisältää näillä kielillä ohjeet millä matkustaa Turkuun eri maista. Turussa nähdään!

Natsijärjestö Pohjoismainen Vastarintaliike on kutsunut mielenosoituksen “sananvapauden puolesta” Turkuun 18. elokuuta. PVL toimii Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja nyt myös Tanskassa ja sen tavoitteena on yhtenäisen kansallissosialistisen pohjoismaisen valtion luominen vallankumouksen keinoin. Käytännössä tämä on tarkoittanut muun muassa yhden natsien vastustajan tappoa Suomessa, lukuisia pahoinpitelyitä useassa maassa, pommi-iskuja vastaanottokeskuksiin ja kirjakahvila Syndikalist Forumiin Göteborgissa,kyynelkaasuiskua Pride-marssille Helsingissä, puukkoiskua kirjanjulkistamistilaisuudessa Jyväskylässä ja yleisesti vähemmistöjen, vasemmiston ja antifasistien kimppuun hyökkäämistä.

Syyskuussa 2016 PVL:n jäsen Jesse Eppu Oskari Torniainen hyökkäsi Helsingin Asema-aukiolla kuolettavasti PVL:n katutapahtumaa vastustaneen Jimi Karttusen kimppuun. Tämä johti oikeustoimiin ei vain Torniaista vaan myös koko järjestöä vastaan ja prosessiin PVL:n kieltämiseksi Suomessa. PVL:n kieltämistä käsitellään Turun hovioikeudessa elokuun lopulla, ja tämän takia PVL on kutsunut natseja kaikkialta Pohjoismaista Turkuun 18.8. Samana päivänä on myös kulunut vuosi siitä, kun ISISin kannattaja puukotti kaksi naista kuoliaaksi Turussa. Natseille on jo hyvin tuttua tanssia ihmisten haudoilla heidän omien poliittisten päämääriensä hyödyntämiseksi.

Me turkulaiset antifasistit emme ole kovinkaan kiinnostuneita siitä, miten asia tulee etenemään oikeudessa. Järjestön kieltoa ja laajempaa ääripäädiskurssia voidaan yhtä hyvin käyttää jatkossa myös meitä vastaan. Miten tahansa oikeusprosessi tuleekaan päättymään, me tulemme aina vastustamaan kaikenlaisia fasisteja kaduillamme ja kaikkialla, oli kyse sitten rotusotaa lietsovista natseista tai islamistifundamentalisteista.

Tulkaa kanssamme Turkuun, sillä natsit mobilisoituvat yli rajojen, ja niin myös me teemme!