Joukkorahoita Make Rojava Green Again -kirjan julkaisua

Tämä teksti on julkaistu 25. kesäkuuta 2018 Rojavan kansainvälisistä vapaaehtoisista koostuvan Rojavan Internationalistinen Kommuuni -organisaation (engl. Internationalist Commune of Rojava) kotisivulla. Kehotamme kaikkia tutustumaan Rojavan vallankumoukseen sekä oppimaan siitä. Voit levittää tietoisuutta ja sitä kautta tukea Rojavan vallankumousta joukkorahoittamalla tätä englanninkielistä kirjaa, jota Rojavan Internationalistinen Kommuuni tekee yhteistyössä Pohjois-Syyrian Demokraattisen Federaation kanssa. Minimilahjoitus on 5 puntaa. Tekemällä 10 punnan lahjoituksen saat kirjan itsellesi heti sen ilmestyttyä (arviolta elokuussa 2018).

Tarvitsemme sinun apuasi! Joukkorahoitus “Make Rojava Green Again” -kirjalle.

Auta synnyttämään uusi maailma Rojavassa. Ja levittämään sen visiota: vapaa, ekologinen yhteiskunta on mahdollinen kaikkialla. – Debbie Bookchin

Tämän vuoden alussa aloitimme uuden kampanjan nimeltä “Make Rojava Green Again” (suom. Tehdään Rojavasta jälleen vihreä) yhdessä itsehallinnon ekologisesta työstä vastaavien yksiköiden kanssa. Rojavassa on vireillä useita ekologisia projekteja, jotka keskittyvät pääasiassa taimitarhan perustamiseen.

Merkittävä osa työstä on kuitenkin koostunut sen pohtimisesta, mitä ekologia tarkoittaa Rojavan vallankumouksen yhteydessä, ja miltä ekologinen ja demokraattinen yhteiskunta voisi näyttää. Teoreettisen keskustelun lisäksi olemme tehneet tutkimusta Rojavan ympäristötilanteesta ja miettineet meidän täältä saamiimme kokemuksiin pohjautuvia näkökulmia ja ratkaisuja.

https://www.youtube.com/watch?v=BWuu6S4jj90

Siitä, miten täällä Rojavassa rakennetaan ekologista yhteiskuntaa, ei ole olemassa juuri mitään tietoa saatavilla, joten haluamme jakaa tämän tutkimuksen tulokset kirjamuodossa. Toteuttaaksemme tämän projektin tarvitsemme mahdollisimman monen ihmisen tukea.

Mikäli onnistumme keräämään tarpeeksi varoja tämän kirjan painamiseksi kohtuulliseen hintaan, tulee se olemaan saatavilla kirjakaupoissa kautta Ison-Britannian, tilattavissa maailmanlaajuisesti sekä ladattavissa verkossa ilmaiseksi. Aluksi kirja on saatavilla ainoastaan englanniksi. Työstämme kuitenkin jo espanjan-, ranskan-, saksan-, italian-, turkin- ja ruotsinkielisiä versioita. Lisää käännöksiä tulee myöhemmin.

Jos keräämme tarpeeksi varoja ekologisesta vallankumouksesta ja kamppailusta kertova Make Rojava Green Again -kirja ilmestyy seitsemällä kielellä.

Toteuttaaksemme tämän projektin tarvitsemme mahdollisimman monen ihmisen tukea. Siispä haluamme kutsua sinut osallistumaan ja jakamaan joukkorahoituskampanjaamme täällä.

Kirja alkaa Debbie Bookchinin esipuheella, Internationalistien Kommuunin laatimalla johdannolla sekä yhteiskuntaekologian ajatusten esittelyllä. Käytyämme läpi erilaisia ekologisia ongelmia Rojavassa esittelemme miten “Make Rojava Green Again” -kampanja pyrkii tukemaan näiden ongelmien ratkaisuyrityksiä.

Kirjan luonnokseen voi tutustua täällä.

Haluamme käyttää tilaisuuden hyväksemme ja kiittää kaikkia ihmisiä, joiden panoksen takia tämä kirjaprojekti on mahdollinen. Erityiskiitokset Dog Press Section -kustantamolle, jonka työtä ja tukea arvostamme hyvin paljon. Lisäksi kiitämme kaikkia kirjan kääntämiseen osallistuvia henkilöitä.

Kirjan tulisi inspiroida rakentamaan ekologista yhteiskuntaa, ei ainoastaan Rojavassa, vaan kaikkialla ympäri maailmaa.

Ekologinen kysymys ratkaistaan pohjimmiltaan silloin, kun järjestelmä tukahdutetaan ja sosialistinen järjestelmä kehittyy. Tämä ei tarkoita sitä, että et voisi tehdä jotain välittömästi ympäristön puolesta. On päinvastoin välttämätöntä yhdistää kamppailu ympäristön puolesta kamppailuun yhteiskunnallisen vallankumouksen puolesta… – Abdullah Öcalan

Lähde: Internationalistcommune.com

Katso myös: