Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtaja narahti eläinten kaltoinkohtelusta Ruotsissa – natsijärjestö vaatii ohjelmassaan tiukkoja rangaistuksia eläimiin kohdistuvista rikoksista

Toukokuun viimeisellä viikolla paikallinen poliisi ja heidän paikalle hälyttämänsä eläinsuojeluviranomaiset kohtasivat järkyttävän näyn tunnetun Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) kihon Jimmy Anderssonin omistamalla kotitilalla Länsi-Ruotsissa. Pihapiiri haisi raadoille ja navetassa olleet sonnit ja hiehot eivät käytännössä pystyneet liikkumaan koska niiden sorkat upposivat paikoin useita kymmeniä senttimetrejä syviin sontakasoihin. Nautaeläinten oli mahdotonta löytää kuivaa ja puhdasta makuupaikkaa. Raatojenhajun syyksi paljastui iso kasa teurasjätteitä ja lampaiden raatoja. Lisäksi lampaiden rehu oli homeessa. Viisi päivää myöhemmin tehdyssä uudessa tarkastuksessa eläinten kärsimys oli ennallaan sillä korjaavia toimenpiteitä ei oltu tehty.

Natsipomo Andersson oli tarkastusraportin mukaan sanonut keskittyneensä viime aikoina tilan muiden toimintojen, kuten sadonkorjuun, hoitamiseen. Lisäksi yksi tilan koneista oli Anderssonin mukaan rikki minkä takia hän ei ollut voinut luoda kaikkea lantaa. Eläinsuojeluviranomaiset pitivät erityisen vakavana rikkeenä sitä, että Andersson ei ollut asettanut eläimiä etusijalle esimerkiksi käyttämällä tilalla olleita olkia eläinten tilanteen helpottamiseksi. Lisäksi kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun tilalle on tehty tarkastus ja eläinten olosuhteet todettu ala-arvoisiksi – edellisen kerran näin kävi alkuvuodesta 2017. Yksi mahdollinen laiminlyönneistä koituva rangaistus on tapauksesta kirjoittaneen Expressen-lehden mukaan tilalle myönnetyn maataloustuen vähentäminen.

Koko rääkkäystapauksen kruunaa se, että PVL:n omassa ohjelmajulistuksessa eläintensuojelu kuuluu keskeisiin teemoihin. Järjestön ohjelmassa vaaditaan muun muassa tiukempia sääntöjä eläintenpidolle sekä kovempia rangaistuksia eläimiin kohdistuvista rikoksista. Anderssonin ja tämän avopuolison maatila on tunnettu PVL:n kokousten pitopaikkana ja natsit väittävät propagandassaan myös tehneensä talkootöitä ”esimerkkitilaksi” hehkuttamassaan paikassa. Seuraavissa kokouksissaan eläinrakkaiksi itseään kutsuvat natsit voisivat kerrankin tehdä jotain järkevää ja lapioida ryhmätyönä paskaa. Luonnonläheinen ja fyysinen urakointi voidaan varmasti myös ottaa osaksi natsijärjestön rakastamaa pisteytysjärjestelmää. Käsien likaaminen rehellisessä työssä= 1 piste, kasa paskaa = 5 pistettä sekä 10 pistettä kaikkein suurimman yksittäisen paskakasan siivoamisesta. Samalla järjestö saisi mahdollisuuden tunnustaa avoimesti ja komeasti paskanruskeaa väriään.

Göteborgin pommi-iskuista tuomittu Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtaviin jäseniin kuuluva Viktor Melin tapasi venäläisiä fasisteja maatilalla, josta paljastui eläinten kaltoinkohtelua.

Lähde: Expressen.se