Tietopaketti natsibongaajille lauantaita varten

MV-median päätoimittaja Juha Korhonen kertoo mielenosoituksessa Youtube-lähetyksessä 5. huhtikuuta 2018.

Helsingissä järjestetään lauantaina 12. toukokuuta klo 14:00 Suuri natsibongaus. Variksen toimituksen natsibongaajat ovat koostaneet tietopaketin päivästä kaikille natsibongaajille, joista toivomme olevan iloa olitpa sitten uusi tai vanha tekijä! Ennen varsinaisia ohjeita muutama sananen siitä, ketkä järjestävät bongauksen kohteena olevan äärioikeistolaisen “Sananvapauden puolesta” mielenosoituksen Helsingissä.

MV-median (MV??!!, aiemmin Mitä Vittua??!! ja MV-lehti) tekemässä tapahtumakutsussa kutsutaan “kaikkia kansallismielisiä” osallistumaan Suomalaisuuden päivänä 15.5.2018 mielenosoitukseen “sananvapauden puolesta”. Kansallismielinen on koodisana, jota äärioikeistolaiset Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) natseista Maidanin jääkäreiden kaltaisiin haittaisänmaallisiin käyttävät toisistaan. MV-median kanavien lisäksi mielenosoituksen mainostamisessa on kunnostautunut erityisesti käräjäoikeuden kieltämä ja hovioikeutta odottava PVL. PVL:n sivulla esimerkiksi liikkeen tunnetuimpiin jäseniin kuuluva tappaja Jesse Torniainen mainostaa lauantain tapahtumaa huhtikuun lopulla julkaistussa kirjoituksessa ja korostaa, että Pohjoismainen “Vastarintaliike osallistuu” mielenosoitukseen. Lisäksi tapahtumaa on mainostettu Soldiers of Odinin kotisivulla.

Ilja Janitskinin jälkeen MV-mediaa päätoimittamaan alkuvuodesta 2018 alkanut Juha Korhonen puhui MV-median mielenosoituksesta 5. huhtikuuta 2018 Youtubeen tekemässään livelähetyksessä:

Sinne ei kutsuta ketään puhumaan. Siel on avoin mikrofoni, sinne saa tulla kaikki puhumaan ketä haluu. Yhtäkään ihmistä… vassareitten on ihan turha tulla! Yhtäkään kansallismielistä ihmistä ei tulla kieltämään siel puhumasta. Tää otetaan sen takii, koska kansallismielisten kentällä on ollut vähän riitaa, ja yritetään tehdä sellainen mielenosoitus nytten, minne kaikki voi tulla paikalle.

Korhonen viittaa mitä ilmeiseimmin PVL:n riitoihin Suomen Sisun ja muiden äärioikeistolaisten toimijoiden kanssa, jotka eivät vaikuta tasoittuneen, sillä Helsingissä alkaa lauantaina vain puoli tuntia ennen sananvapausmielenosoitusta Suomen Sisun (SS) kevätkokous. SS:n päivän kestävä tapaaminen alkaa 13:30 ja menee päällekkäin “yhteismielenosoituksen” kanssa.

MV-media mielenosoituksen mainos. Sananvapauden varjolla pyritään edistämään muiden vapautta rajoittavaa politiikkaa.

Vaikuttaa siltä, että äärioikeistolaiset ryhmät SS:a ja Sarastusta lukuun ottamatta seisovat MV-median yhteismielenosoituksen takana. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, sillä SS irtisanoutui jo lokakuussa 2017 PVL:n “sananvapausmielenosoituksesta” Tampereella ja kielsi jäseniään osallistumasta natsimarssille. Toisaalta taas syksyn jälkeen jo aiemmin lämpimästi toisiinsa suhtautuvat PVL ja MV-media ovat lähentyneet entisestään. Vuoden 2018 alussa MV-median päätoimittajaksi Ilja Janitskinin jälkeen noussut Juha Korhonen on maksanut PVL:n tukijäsenyyden, kertovat viime vuonna vuodetut tilaajatiedot PVL:n verkkokaupasta, eli käytännössä MV-mediasta on tullut entistä selkeämmin PVL:n natsien tiedotustakanava laajemmalle äärioikeistolaiselle joukolle. PVL järjesti lokakuussa 2017 Tampereella mielenosoituksen teemalla “sananvapauden puolesta”, jonka toisinto Helsingin mielenosoitus on. Tällä kertaa järjestäjätahona toimii MV-media, jolla yritetään kosiskella osallistujia “kansallismielisestä skenestä”, jotka eivät lähtisi PVL:n järjestämälle marssille.

MV-median päätoimittaja Juha Korhonen uhkaili pari päivää sitten “vuotajiin”. Sama meno jatkuu päivityksen kommenteissa.
Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kotisivulla kerrotaan, että natsijärjestö on levittänyt lauantain mielenosoituksen mainoksia järjestön natsitarrojen laittamisen yhteydessä.

MV-median ja PVL:n yhdessä puuhaaman mielenosoituksen mainoksen mukaan “kuka tahansa saa tulla kertomaan mielipiteensä sananvapaudesta, mielenosoitus päättyy yhteismarssiin”. Tämä on hyvin vanha keino äärioikeiston työkalupakissa, sillä jo alkuperäiset natsit Adolf Hitlerin johdolla pyrkivät esiintymään sananvapauden marttyyreina. Puheet sananvapaudesta lakkasivat kuitenkin välittömästi natsien päästyä valtaan ja lakkautuksen kohteeksi joutuivat välittömästi muut puolueet sekä kaikki ammattiliitot ja mediat, jotka eivät olleet natsipuolueen kontrollissa. Jo tätä ennen natsit tietenkin hyökkäsivät väkivaltaisesti vastustajiksi katsomiensa tahojen kimppuun. PVL:n natsit käyttävät nykypäivänä yllättävän samankaltaista strategiaa. Natsit esiintyvät sananvapauden marttyyreina, käyttävät sananvapauskorttia silloin kun se edistää oman ryhmän etua ja samaan aikaan levittävät valheita ja hyökkäävät fyysisesti toista mieltä olevien ihmisten kimppuun. Sen enempää PVL:n kuin MV-median “sananvapaus” ei ulotu heidän politiikkansa kyseenalaistaviin ihmisiin edes nyt ryhmien ollessa pieniä. Jokainen voi kuvitella miten hirveä tilanne olisi, jos näillä ryhmillä olisi nykyistä enemmän valtaa. Tästä syystä kehotamme ihmisiä osallistumaan natsibongaukseen, buuaamaan natseille, kuvaamaan natseja ja kaikin puolin osoittamaan halveksuntansa niiden ajamalle ihmisvihamieliselle politiikalle.

Ketä kutsussa kehotetaan bongaamaan?

Jari Hanhikari on tuttu viime vuoden kevään rasistiselta häirikköleiriltä Helsingin Rautatientorilta. Sittemmin Hanhikari ja muutamat muut ovat lähteneet Suomi Ensin- järjestöstä ja perustaneet oman Maidanin Jääkärit- ryhmänsä.
Kuten monet muutkin, Jugi tuli tunnetuksi Rautatientorin “suomimaidanilta”, jossa hän pahoinpiteli ja uhkaili ohikulkijoita ja oikeuksistaan taistelevia turvapaikanhakijoita. Jugi tuli suuren yleisön tietoon esiteltyään ladattua käsiasetta uhkailumielessä nuorisojoukolle viime keväänä.
Antti Niemi on Suomen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen virallinen johtaja. Niemi on Suomen valtuuston puheenjohtaja, vastuuhenkilö aktivismista ja suomalaisavusta sekä Pirkanmaan ryhmänjohtaja. Niemi on toinen Suomen kahdesta edustajasta järjestöä Pohjoismaisella tasolla johtavassa Pohjoismaisessa valtuustossa.Antti Niemi tunnetaan myös nimellä “Kurkistelija”.

Soldiers of Odinin perustaja ja johtaja Mika Ranta. Ranta on itse kertonut olevansa natsi ja Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsen.
Mika Ranta tarjoaa tuhannen euron palkkiota “ämmältä hampaat kurkkuun” vetämisestä.
Mika Ranta kiistää holokaustin Suuren natsibongauksen Facebook-tapahtuman seinällä. Kenellekään tuskin jää epäselväksi, että naisviha ja antisemitismi ovat elimellinen osa Soldiers of Odinin toimintaa.
Harri Lyyra on erilaisista Rajat kiinni/Suomi ensin- tapahtumista tuttu kasvo, jonka erikoisalaa ovat erilaiset epäkoherentit avautumiset
Paavo Laitinen on PVL:n Jyväskylän ryhmänjohtaja ja tunnettu vasikka. Lukuisista rikoksista tuomittu Laitinen osallistui Jyväskylän kirjastopuukotukseen, jonka yksityiskohdista ja muista tekijöistä hän vasikoi poliisille kuulusteluissa. Kuvassa Paavo Laitinen äärioikeistoa yhteen kokoavalla 612-soihtumarssilla joulukuussa 2017.
Junes Lokka ja Tiina Wiik ovat Radio Monokulttuuri -Youtube-kanavan vetäjiä yhdessä Tuukka Kurun kanssa. Lokka ja Wiik olivat mukana järjestämässä viime kuussa pidettyä Awakening- tapahtumaa ja myös striimaamassa PVL:n vappumarssia Ruotsin Bodenissa.
Panu Huuhtanen on entinen Suomi Ensin -puoluehankkeen jäsen, joka myöhemmin riitantui Marco De Witin kanssa ja oli myöhemmin perustamassa Maidanin Jääkärit -ryhmää. Nykyisin Huuhtanen käyttää aikaansa pääasiassa sosiaalisen median tukottamiseen ja epätoivoiseen haaveiluun isommista mielenosoituksista.
PVL:n Helsingin ryhmän aktiivi. Torniainen tunnetaan Jimi Karttusen taposta ja lukuisista muista väkivaltarikoksista. Torniaisella on vahvat siteet boneheadkulttuuriin ja hän on soittanut RAC-bändi Civic dutyssa. Tämän lisäksi Torniainen tunnetaan aktiivisena toimijana HIFK:n kannattajajoukko Stadin Kingeissä. Kuvassa Tornianen oikeudessa Karttusen taposta joulukuussa 2017.
Pekka Kemppainen on pitkän linjan hörhöaktiivi yhdeksänkymmentäluvulta joka aktivoitui muutama vuosi sitten Rajat Kiinni- liikkeessä, joka on järjestänyt useita rasistisia mielenosoituksia viimeisen parin vuoden aikana. Kemppaisen voi tunnistaa helposti rakennustyömailta omituista huomiovaatteista.
Eero Tillanen on entinen Rajat Kiinni- aktiivi, joka pyörii nykyisin kaikissa muiden haittaisänmaallisten tapahtumista. Tunnetuksi Tillanen tuli kanniskeltuaan pussillista ulostetta mukanaan viime vuoden Helsinki Pride- tapahtumassa ja tarjottuaan sitä myös poliisille.

 

Surullisenkuuluisa Suomen Kansa Ensin- puolueprojektin puheenjohtaja Marco de Wit, jonka ura alkoi Tapanilan Erän urheiluseuran kiusaamisella ja myöhemmin useita kuukausia kestäneen häirikköleirin pyörittämisellä Helsingin Rautatientorilla.Katso myös: