“Teidän olisi kannattanut pysyä YouTubessa”: Voitto antifasisteille Generation Identityn konferenssin keskeydyttyä

Julkaisimme viime viikolla uutisen brittiläisten antifasistien pyrkimyksistä estää Generation Identity -verkoston kokoontuminen Lontoossa. Kuten alla olevasta tekstistä käy ilmi, antifasistinen mobilisaatio onnistui yli odotusten.

Tänä viikonloppuna antifasistit saivat aikaan erinomaisia tuloksia, sekä merkittävän takaiskun Generation Identityn pyrkimyksille luoda valkoisten nationalistien nuorisoliike Iso-Britanniassa heidän Euroopan laajuisen konferenssinsa keskeydyttyä.

Generation Identity (GI) toimii ympäri Eurooppaa ja yrittää saada jalansijaa Isossa-Britanniassa, tavoitteenaan laajentaa toimintaa englanninkieliseen maailmaan. Heidän pysäyttäminen täällä on tärkeää, ei vain Iso-Britannian, vaan myös koko Euroopan ja maailman kannalta. Järjestö on vaarallinen uusi vaikuttaja äärioikeiston piirissä tyylikkäällä brändäyksellään ja tarkoin ylläpidetyllä julkisuuskuvallaan, joka vääristää sitä äärimmäistä politiikkaa, jota he tosiasiassa ajavat. Lue tästä raportista keitä he todella ovat ja mitä he tavoittelevat.

GI:llä meni huonosti alusta alkaen. Ensin heidän johtajiltaan evättiin pääsy maahan – koko järjestön johtajalle, Martin Sellnerille, on mitä ilmeisimmin annettu pysyvä porttikielto, ja myös Unkarin osaston johtaja Ábel Bòdin pääsy maahan estettiin. Tämän lisäksi Italian GI:n johtaja Lorenzo Fiato perui osallistumisensa sairastumiseen vedoten. Joillekin järjestön yhteistyökumppaneille, kuten Lauren Southernille ja Brittany Pettibonelle, on myös mitä ilmeisimmin estetty pääsy maahan pysyvästi. Myöskään GI:n Annika Franziska, jonka piti olla pääpuhujana niin lauantaina kuin sunnuntainakin, ei milloinkaan ilmaantunut paikalle.

Sen jälkeen, vain päiviä ennen tapahtumaa, alkuperäinen tapahtumapaikka kieltäytyikin tarjoamasta tiloja konferenssille. GI joutui etsimään epätoivoisesti ympäriinsä uutta tilaa, joka lopulta ei löytynytkään Lontoosta, jossa tilaisuuden mainostettiin tapahtuvan, vaan Lontoon ulkopuolelta Kentin Sevenoaksista Stag Community Arts Centrestä.

Välttääksemme sekaannusta…

Samaan aikaan GI alkoi käydä vainoharhaiseksi turvallisuudesta ja tapahtuman alku viivästyi tunnilla heidän tarkistaessaan jokaisen osanottajan, ei vain kahdesti, mutta kolmesti.

Heidän paljon puhuttu livestreaminsä niille, jotka eivät pystyneet ottamaan osaa, keräsi vain kolme katsojaa (joista kaksi oli antifasisteja) ja se katkaistiin viiden minuutin jälkeen. Lähetyksen jatkuttua video paljasti lukuisia tyhjiä tuoleja ja hyvin keskinkertaisia puheita järjestön johtohahmoja tuuraavilta puhujilta.

Noin tunnin sisään konferenssin alkamisesta antifasistit olivat paljastaneet tapahtumapaikan, ja suuntasivat sinne massoittain, tiedustellen samalla paikan omistajilta miksi nämä olivat suostuneet tarjoamaan tilat äärioikeiston rasistitapaamiselle.

Niihin aikoihin, kun antifasistit saapuivat Sevenoaksiin, GI oli jo potkittu ulos – täten konferenssi päättyikin kolme tuntia suunniteltua aiemmin.

Sunnuntai

Sunnuntaina GI järjesti puhetilaisuuden Speaker’s Cornerissa Hyde Parkissa osana 120dB-kampanjaa, joka syytti maahanmuuttajia naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta.

AFN järjesti vastamielenosoituksen, joka keräsi vähintäänkin kaksinkertaisen määrän osallistujia. Mielenosoituksessa kuultiin puheita ja musiikkia ja huudeltiin GI:n tilaisuuden kolmellekymmenelle osanottajalle (joista 26 oli miehiä) sekä heidän väitetylle kampanjalleen naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Paikan päällä kuultiin muun muassa seuraavia iskulauseita: “teidän olisi kannattanut pysyä YouTubessa”, “olet vain paska Tommy Robinson”, “missä vitussa on Sevenoaks?” ja niin edelleen. Sen jälkeen siirryttiin Oxford Streetille, mistä GI liikkui pubiin poliisin suojeluksessa.

Äänekäs joukko antifasisteja lähti seuraamaan GI:tä heidän jatkopaikkaansa, Duke of York -pubiin Harrowby Streetillä, missä nämä vetäytyivät suoraan sisälle. Paikalliset soittivat pubin omistajalle kysyäkseen, miksi nämä palvelivat valkoisen ylivallan kannattajia. Tämä johti pikaisesti tarjoilun loppumiseen ja GI:n potkimiseen ulos tiloista. Pubi myös lahjoitti kaikki fasisteilta saamansa rahat pakolaisia auttavaan hyväntekeväisyyteen. Antifasistit pysähtyivät pubin ulkopuolelle ottamaan onnistumista juhlistavia valokuvia, jonka jälkeen siirryttiin hyvin ansaituille tuopillisille samalla kun poliisi passitti GI:n epämääräisen porukan suoraan metroasemalle.

Kiitos ja kumarrus kaikille niille yksilöille ja ryhmille, jotka tukivat tai osallistuivat toimintaan viikonlopun aikana. GI:llä epäilemättä oli surkea viikonloppu, mutta he eivät ole kadonneet mihinkään, vaan tulevat varmasti palaamaan. Toivomme näkevämme vastaisuudessakin sitä yhteistyötä ja yhtenäisyyttä antifasistien välillä mitä todistimme viikonloppuna. Toivomme myös liikkeen jatkavan kasvamista myös silloin, kun tulemme estämään heidän seuraavan tapahtumansa.

Katso myös:

Hipsterinatsit suuntaavat Lontooseen viettämään rasistista viikonloppua